Jump to content

M104 Sombrero Galaxy



- 17/3/2012, 23:37, Αγιόκαμπος Λάρισας

- Atik 450L, GSO 150/750 750mm f/5 newtonian. Guiding: Starlight Xpress Lodestar, Guiding Scope: Stellarvue FV50, Mount NEQ6

- 49x180sec

- Preprocessing στο IRIS. Color convertion στο ArtemisRGB. Normalization, αθροιση, stretching, Richardson - Lucie deconvolution, cropping, levels, curves, saturation στο ImagesPlus. Gradient removal στο IRIS. Χρησιμοποιήθηκαν flats, flat darks, offset και darks.


From the category:

Γαλαξίες

· 2170 images
  • 2170 images
  • 10314 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Άποψη μου είναι πως θα έπρεπε να δώσεις περισσότερο χρόνο για να στρώσει το back και να ενισχυθεί το σήμα επίσης η οδήγηση θέλει λίγη προσοχή περισσότερο γιατί τα άστρα έχουν σχήμα αυγού! Στην Θέση σου θα την συνέχιζα αφού μπορεί να βγει πολύ καλύτερη. Τέλος δοκίμασε το Photoshop, κάνει θαύματα θα δεις...Καλή συνέχεια!
Σύνδεσμος για σχόλιο

ziorange στη θέση μου δε θα μπορούσες να τη βγάλεις καλύτερη γιατί ποτέ δεν φωτογράφισες σε τόσο μικρή image scale (0,95 arcsec/pixel), τόσο μικρό στόχο, τόσο χαμηλά στον ορίζοντα, χώρια που πάντα μένεις στους πιο λαμπρούς στόχους. Με τα λόγια όλα γίνονται και όλοι μάγκες είναι. Δεν ξέρεις για τι πράγμα μιλάς (κι άλλα δεν ξέρεις, όμως δε θα τα πω δημόσια). Απλά έψαχνες ευκαιρία να μου την πέσεις για τότε που συζητούσαμε για το γαλαξία της Ανδρομέδας και είχες στραβώσει.

 

Αν θες να βρεθείς στη θέση μου, τον εξοπλισμό τον έχεις, δοκίμασε και εσύ. Μόνο μην ξεχάσεις να βγάλεις σωστά flats.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Τα σχόλια στις φωτογραφίες δεν υπάρχουν μόνο για να λέμε μπράβο! Στην δική σου περίπτωση είδα μία καλή φωτογραφία που θα μπορούσε να γίνει ακόμα καλύτερη! Δεν έχω εμπάθεια με εσένα αν αυτό νομίζεις.. Αν σε χαλάνε οι φωτογραφίες μου ξέρεις που να πας και τι να σχολιάσεις, θα το δεχθώ είτε αν το σχόλιο σου είναι θετικό είτε αρνητικό γιατί απλά ξέρω να δέχομαι κριτική σε αντίθεση με εσένα! Αν έχεις κάτι να πεις δημόσια να το κάνεις, κρίμα που ασχολήθηκα σου υπόσχομαι πως δεν θα το ξανακανω..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Νίκο sorry αλλά είσαι απαράδεκτος με αυτά που λες. Μάθε να δέχεσαι κριτική αλλιώς κράτα τις φώτος για εσένα και μόνο. Τα σχόλια δεν είναι για να χειροκροτούμε μόνο. Δε νομίζω ότι ο zio σου είπε κάτι κακό και η κριτική του φάνηκε καλοπροαίρετη. Ας μην τσακωνόμαστε για τέτοιους λόγους στο μέλλον. Όλοι μας είμαστε ανοιχτοί για κριτική και αν κάποιος βλέπει κάτι που θέλει διόρθωση καλό είναι να το πει. Μόνο έτσι γίνεται κάποιος καλύτερος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Νίκο δε γίνεται κάθε τόσο να κάνεις προσωπικές επιθέσεις σε κόσμο. Οι φωτό εδώ είναι ανοικτές για καλοπροαίρετο σχολιασμό, αν δεν το δέχεσαι αυτό απλά μην ανεβάζεις. Και όσο και αν ξαναδιαβάζω το μήνυμα του Παναγιώτη, δεν μπορώ να βρω κάτι κακοπροαίρετο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Κύριοι, την κριτική τη δέχομαι, πάτε να δείτε προηγούμενες φωτογραφίες μου (στις 55 που έχω δημοσιεύσει, οι 11, ένα ολόκληρο 20%, έχουν κάποιο "αρνητικό" σχόλιο). Υπάρχουν άφθονα σχόλια τα οποία τα δέχομαι. Δέχομαι όμως την κριτική από ανθρώπους που με τα επιτεύγματά τους έχουν πετύχει να μετράει ο λόγος τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κύριος που σχολίασε, όχι μόνο δεν έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να δίνει και συμβουλές για το Photoshop, αλλά ούτε είχε καλή πρόθεση. Θυμήθηκε να ασκήσει κριτική (και μάλιστα άκυρη, ότι κι αν λέτε) στη δική μου φωτογραφία, όταν τα αμέτρητα ατοπήματα που συνεχώς δημοσιεύονται από διάφορους αρχάριους (αλλά και πιο προχωρημένους) περνάνε με μύρια "μπράβο". Εκεί δεν πήγε να κάνει τον έξυπνο. Και με τον ziorange έχουμε πρόσφατο προηγούμενο. Δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις.

 

Ποτέ δεν έκανα κριτική σε εικόνα άλλου. Ποτέ. Και ούτε είμαι μικρό παιδί να δημοσιεύω τις εικόνες μου για να μου πουν μπράβο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Νίκο, θεαματικότατο αποτέλεσμα :P :shock:

Διακρίνονται πάρα πολλές λεπτομέρειες πάνω στα νέφη του Γαλαξία.

Συγχαρητήρια!

 

Τώρα για τον Ζίο είμαι σίγουρος ότι το έγραψε καλοπροαίρετα, το επίπεδο σου στις αστροφωτο είναι πολύ υψηλό :wink:

 

Καλή συνέχεια Νίκο! :P

Σύνδεσμος για σχόλιο
Σε εμένα πάντως που δεν ασχολούμαι με deep sky φωτογράφηση και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω αυστηρά τεχνικά θέματα φαίνεται τέλεια μπράβο!! Τώρα ως σκεπτόμενος άνθρωπος θεωρώ ότι κάθε καλοπροαίρετη κριτική πρέπει να περιέχει και έναν τουλάχιστο καλό λόγο που στο κάτω κάτω όλοι μας τον έχουμε αναγκη...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης