Jump to content

Μ 51



Starlight Mx5c CCD+IDAS LPS,Star 2000autoguider με Starlight MX 516,AS GT Celestron, 8" Celesron f/5.

6Χ10min+d.f+f.f.

Το πολύ κακό seeing και οι αραιές νεφώσεις ήταν η αιτία που δεν χρειάστηκαν επιπλέον λήψεις με μικρότερη διάρκεια για την ανάδειξη των πυρήνων, αφού η όποια προσπάθεια θα ήταν χαμένη.Αυτό που ήθελα να δοκιμάσω ήταν η παράλληλη χρήση δύο ccd Starlight μέσα απο το ίδιο πρόγραμμα.


From the category:

Γαλαξίες

· 2190 images
  • 2190 images
  • 10318 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Νίκο, τελικά το idas filter έκανε δουλειά .Χαίρομαι πολύ γι' αυτό , όπως επίσης το γεγονός ότι το AStroart δέχεται δυο ccd κάμερες με σχετική ευκολία. Νομίζω πως θα άξιζε τον κόπο μελλοντικά να ξαναδοκιμάσεις το Μ51 με περισσότερες εκθέσεις και επεξεργασία "αλα Νίκος ", απλά για να το απολαύσουμε κι εμείς . Μια άλλη πρόταση είναι να δοκιμάσεις με το δικό μου σωλήνα σε εστιακή απόσταη 1480mm τον ίδιο γαλαξία . Τι λες , καλή ιδέα ;

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Άρή σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου που αναφέρεται σε τεχνικές λεπτομέρειες λήψης.Με την πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιήσω περισσότερες εκθέσεις με φίλτρα ΟΙΙΙ και H-alpha.H πρόταση σου για φωτογράφιση με τον δικό σου σωλήνα είναι βεβαίως αποδεκτή!!!Εγώ όμως θα ήθελα να το "χοντρύνω" λίγο περισσότερο και να προτείνω την χρήση όλης της εστιακής απόστασης του σωλήνα σου όπου είναι 2350mm, και σε συνδυασμό με την (mod.)Canon EOS350D και τα αντίστοιχα φίλτρα.Σημασία έχει ότι έχουμε λύσει το πρόβλημα της αυτόματης οδήγησης και οι μακροχρόνιες εκθέσεις δεν αποτελούν πλέον άλυτο πρόβλημα. Η λήψη είναι πλέον θέμα ADU Signal/Noise.
Σύνδεσμος για σχόλιο

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΣΕ ΓΑΛΑΞΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΛΗΨΗ ΜΕ Ηα ΚΑΙ ΟΙΙΙ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ,ΛΟΓΙΚΑ,ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ (ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΦΩΤΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΓΑΛΑΞΙΕΣ.....ΟΜΟΛΟΓΩ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝΕ ΔΥΝΑΤΟΝ).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης