Jump to content

Γαλαξίας της Ανδρομέδας.


giannis60

Χθες το απόγευμα 4-12 εκμεταλλεὐτηκα την τρύπα που άνοιξε ο καιρός και πήγα απέναντι από την βραχονησίδα Πάτροκλος κοντά στο Σούνιο. Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία κάπως πετυχημένη σε γαλαξία. Είναι μόνο τρεις λήψεις από 10 λεπτά η κάθε μία γιατί με κυνηγούσε το φεγγάρι το οποίο ανέτειλε κατά τις 10:30. Ήταν μια τέλια χειμωνιάτικη βραδιά. Διαυγέστατη χωρίς καθόλου υγρασία και με θερμοκρασία η οποία δεν έπεσε κάτω από τους 10 βαθμούς.

 

Τηλεσκόπιο:SW 80 ED f7.5

Φωτογραφική μηχανή:Canon EOS 500 D

Λήψεις: 3X10 λεπτά 400 ISO

Οδήγηση, όπως πάντα στο χέρι με φωτεινό σταυρόνημα. Ελπίζω να είναι από τις τελευταίες.Κάτι ετοιμάζω, αλλά προς το παρών δεν τα καταφέρνω καλά με αποτέλεσμα η οδήγηση πού κάνω με το χέρι να είναι καλύτερη.


From the category:

Γαλαξίες

· 2168 images
  • 2168 images
  • 10308 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Όχι κάπως καλή... είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ και δεδομένου ότι η οδήγηση είναι στο χέρι και με τέτοιο καιρό... ηρωική! :) Συγχαρητήρια και εύχομαι να πάει καλά το project με την αυτόματη οδήγηση!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλους για τα τα καλά σας λόγια.

Στα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα δύο τσιτάτα είναι αυτά που με εκφράζουν πλήρως

και θα μπορούσα να τα έχω για υπογραφή μου, Το΄ένα είναι είναι του Terens Dikinson,

πού είπε ότι η ερασιτεχνική αστρονομία εκτός από το πνεύμα γυμνάζει και το σώμα, και το δεύτερο αυτό του Κεχαγιά, όταν έχει κέφια ο καιρός φωτογραφίζεις και δεν το σκέφτεσαι.

Αυτό το τελευταίο με κυνηγά τις τελευταίες μέρας αδυσώπητα. Ενώ έχω κάποιο σύστημα για οδήγηση στην αστροφωτογραφία, ο καιρός δεν με αφήνει να προπονηθώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν ανοίξει για μια ή έστω μισή βραδιά να μην με εμπιστεύομαι, και αντί την αυτόματη οδήγηση να παίρνω μαζί μου το προσοφθάλμιο με το σταυρόνημα για να βγάλω την φωτογραφία. Με βλέπω και το νεφέλωμα του ίππου να το βγάλω για μία ακόμα ολονύχτια πάνω από το προσοφθάλμιο.

Όσο γι' αυτό που λέω φίλε Άγγελε με τις όποιες απορίες σχετικά με την οδήγηση, ε δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας ρωτήσω. Απλός μια δυο βραδιές θέλω από τον καιρό που να μην είναι πανσέληνος και να συμπέσουν με τα ρεπό από την δουλειά μου και θα τα πούμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης