Jump to content

Νεφέλινος Πήγασος.


giannis60

Βρίσκετε ανάμεσα στο ζ και το σ του Ωρίωνα. Το ξέρουμε ως κεφαλή του ίππου ή ακόμα και ως αλογάκι. Εγώ όμως βλέπω το Πήγασο των Ελληνικών παραμυθιών να πετά αθέατος από τα ανθρώπινα μάτια, και να περιπλανιέται ανάμεσα στα αστέρια και στο Σύμπαν της γραμμής που εμείς οι οι άνθρωποι ενώνουμε τα αστέρια. Παράξενο το φως της γραμμής. Ούτε σε μια από τις τόσες φωτογραφίες μου δε κατόρθωσα να το αποτυπώσω. Κι όμως πάνω από τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, έμπλεους δέους ο Θαλής, θυσίασε το καλύτερο βόδι του στους Θεούς, επειδή με την βοήθεια τους ανακάλυψε ότι στο ημικύκλιο το τρίγωνο ορθογώνιο εστί. Και το δομικό υλικό του ημικύκλιου και του τριγώνου δεν είναι άλλο από το φως της γραμμής που ενώνουμε τ' αστέρια. Και αφού από μόνο του και χωρίς την ανθρώπινη φροντίδα το τρίγωνο πάντα είναι ορθογώνιο πώς γίνετε τούτο το δομικό υλικό, αφού διέπεται από νόμους φυσικούς οι οποίοι λειτουργούν ερήμην των ανθρώπων να μην υπάρχει; ή να είναι μία ανθρώπινη φαντασίωση;

Πετάει ο νεφέλινος αυτός Πήγασος ανάμεσα στό άστρινο κατ' επέκταση πέτρινο Σύμπαν και ανάμεσα στο άλλο το Σύμπαν της γραμμής. Και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά Σύμπαντα , δεν είναι ότι το πρώτο το πέτρινο, αυτό είναι το πραγματικό,αλλά στο γεγονός ότι το δεύτερο είναι φιλόξενο. Απέραντα και άνευ όρων φιλόξενο.

Η φωτογραφική μου μηχανή έιναι μία Canon 300 D και δέν άλλαξα το φίλτρο. Το τηλεσκόπιο το ED 80 της SW. και η οδήγηση έγινε στο χέρι με φωτεινό σταυρόνημα.

5 λείψεις των 10 λεπτών την νύχτα στης 17-1 - 2013.


From the category:

Νεφελώματα

· 5218 images
  • 5218 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ωραία προσπάθεια Γιάννη μπράβο :)

 

Y.γ. Mε όλες αυτές τις εφευρέσεις που κάνεις μήπως έφτιαξες και χρονομηχανή ; :D

"5 λείψεις των 10 λεπτών την νύχτα στης 17-1 - 2013"

Σύνδεσμος για σχόλιο
Το εχεις, χαρα στο κουραγιο σου. ΙΜΗΟ ωρα ομως να το πας ενα βημα ποιο περα. Η οδηγηση με το χερι εχει τους περιορισμους της και φενονται αν ζουμαρεις στην φωτο. Και καποια στιγμη δες και το θεμα να βαλεις και ενα FF, τα αστρα στις ακρες "φευγουν" απο παντου.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Άγγελε και Στέλιο, εκείνη την Νύχτα πριν να κάνω τις 5 10λεπτες λήξεις με το χέρι, έκανα άλλες 5 στον Μ33!!! Όμως εκείνη την ώρα είχε πολύ αέρα στο Σούνιο και σαν να μην φτάνει που μου τράνταζε το τηλεσκόπιο, μου έσβηνε από το προσοφθάλμιο το αστέρι για οδηγό επειδή ήταν πολύ αμυδρό. Έκανα οδήγηση κυριολεκτικά στα τυφλά. Παρόλα αυτά αν την εκτυπώσω (όπως τον παλιό καιρό του φιλμ) λόγο μεγέθους δεν θα φαίνεται τίποτα. Όσο για τον Νεφέλινο Πήγασο, ήθελα να κάνω τουλάχιστον 8. Όμως πλάκωσε συννεφιά και τα μάζεψα. Και τι έγινε μόλις τα μάζεψα; Άγγελε ακριβώς αυτό που έχεις στο Αβαταρ σου.

 

Φίλε roryt σ' ευχαριστώ για την συμβουλή σου. Κάτι έχω ξεκινήσει με την αυτόματη οδήγηση. Και εγώ περισσότερο από τον καθ' ένα θέλω να απαλλαγώ από αυτή την άσκηση στην υπομονή. Όμως οι καιροί είναι δύσκολοι. Αυτό εμάς δεν πρέπει να μας πτοεί και σε πείσμα των καιρών πρέπει να συνεχίσουμε να κάμουμε αστροφωτογραφία και παρατήρηση έστω και με αυτά τα λίγα και τα ελλειπεί που διαθέτουμε. Δεν σου κρύβω ότι προσωπικά αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι που δεν έχω αλλάξει το φίλτρο στον αισθητήρα της φωτογραφικής μου μηχανής.

 

Κυριάκο έχεις πμ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Γιάννη κι από μένα!!!

Μ'όλα της, εγώ τη βρίσκω ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!

Μ'έχει μαγέψει (πολύ περισσότερο γνωρίζοντας το πώς την έβγαλες!!!

 

Μια απορία:

αυτά τα κενά-μεταξύ-άστρων που δείχνουν με σκούρα σχέδια ... Είναι ΑΛΗΘΙΝΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ??? ............ (ή, της φωτογράφησης - π.χ.) ...

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αν κατάλαβα καλά Στέλλα τα κενά είναι που λες, και κάνουν κάποια σχέδια δεν είναι άλλο από ελλειπή πληροφορία και θόρυβο. Η ποιότητα της φωτογραφίας δεν είναι για να μεγεθυνθεί για διαστάσεις πάνω από τις διαστάσεις μιας σελίδας Α4. Όμως δεν ξέρω τα κόλπα του ίντερνετ και, ώστε πατώντας κάποιος την μεγέθυνση η φωτογραφία να μεγενθίνετε όσο εγώ κρίνω αρκετά, αλλά να ξεπερνάει κατά πολύ το όριο αυτό, με αποτέλεσμα να υπερμεγενθύνετε. Έχεις e mail
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης