Jump to content

Γαλαξίες της παρθένου.


giannis60

Με αυτήν την ελεεινή φωτογραφία κάνω συμπαράσταση στον φίλο μας τον Καλλία που μήνες κυνήγησε τον NGC 5033 και σε όλους τους πονεμένους και κατατρεγμένους αστροφωτογράφους της συννεφιάς και του ανέμου.

Δύο μήνες πριν διανυκτέρευσα με αντίσκηνο στο Κιθαιρώνα μόνο και μόνο γι' αυτό το κάδρο. Ο καιρός όμως είχε διαφορετική γνώμη. Οι άνεμοι εκτός από το αντίσκηνο απειλούσαν να κατεδαφίσουν και το σετ απ με τα τηλεσκόπια. Είπα δεν πειράζει το άλλο φεγγάρι. Όμως μετά το Πάσχα ο καιρός συννέφιασε και δεν λέει μέχρι τώρα να καθαρίσει. Έτσι λοιπόν ακυρώθηκε η δεύτερη εξόρμηση στον Κιθαιρώνα. Προχθές με το φεγγάρι να δύει στις 12 το βράδυ έγινε μία τρύπα στα σύννεφα και από την Σαρωνίδα πήγα στο Σούνιο. Μόλις ετοιμάστηκα και πήγα να ξεκινήσω την οδήγηση βλάβη παρουσίασε το προσοφθάλμιο με το φωτεινό σταυρόνημα. Όταν το άναβα δεν χαμήλωνε η ένταση με αποτέλεσμα να φέγγει πολύ και να μην μπορώ να δ το 8 μεγέθους αστέρι κοντά στον Μ87. (Κάτω αριστερά) Βρήκα ένα άλλο πιο λαμπερό 7 μοίρες εκτός κάδρου. Τι να κάνω εστίασα το οδηγικό σε αυτό. Άρχισα την οδήγηση και διαπιστώνω ότι η απόκλιση δεν ανταποκρίνεται!!! Όσο και αν σας φαντάζει αδιανόητο η φωτογραφία αυτή είναι αποτέλεσμα 7 δεκάλεπτων εκθέσεων με νεκρό τον άξονα της απόκλισης, έκανα διόρθωση μόνο στον άξονα της ΟΑ, με το αστέρι οδηγό να είναι 7 μοίρες εκτός κάδρου. Το χειρότερο όμως είναι η διαπίστωση. ότι ούτε του χρόνου εγώ θα μπορέσω να τραβήξω αυτό το κάδρο από το Σούνιο. Η φωτορίπανση κάνει εμφανέστατη την φριχτή της δράσει σε αυτό το υπέροχο θέμα. Αν σκοτεινιάζω κι άλλο το ουρανό στην επεξεργασία, σβήνει το χνούδι από τους γαλαξίες και φαίνονται μόνο οι πυρήνες. Σε άλλη Γη πρέπει και πάλι του χρόνου να δοκιμάσω την τύχη μου. Ελπίζω ο Κιθαιρώνας του χρόνου να δειχτεί πιο φιλόξενος.


From the category:

Γαλαξίες

· 2170 images
  • 2170 images
  • 10314 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιαννη το φετεινο ποτε ξανα ευχομαι!!! αντε τουλαχιστον να τελειωνει να αρχισουμε τους καλοκαιρινους στοχους
Σύνδεσμος για σχόλιο
Trails, εστιαση, κόμη, θόρυβος, color blotch στο υπόβαθρο, vignetting, χρωματική ισσοροπία...παρόλα τα προβλήματα που έχει η φωτο που ανέβασες δεν παύει να περικλίει μέσα της την περιπέτεια που βίωσες με τον καιρό και τον εξοπλισμό σου. Με άλλα λόγια είναι μια φώτο ζωντανή θα έλεγα :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης