Jump to content

Ngc4631 & Ngc4656


tsarafidis

Εγινε άλλη επεξεργασία της φωτογραφίας προς το καλύτερο.

ΝΕΥΤΩΝΙΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ORION OPTICS UK AG8 , ΚΑΜΕΡΑ SBIG STF-8300M, ΣΤΗΡΙΞΗ LOSMANDY GM8 GEMINI 2. ΕΓΙΝΑΝ 120 X 3MIN LRGB & 20 X 10MIN LRGB.


From the category:

Γαλαξίες

· 2186 images
  • 2186 images
  • 10315 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φίλε Τσαραφίδη, νομίζω ότι 10 λεπτες λήψεις δεν αντέχει ο ουρανός σου. Πρόσεχε στις λήψεις σου τα adu στο υπόβαθρο να μην ξεπερνάνε τα 2000, γιατί από εκεί και μετά μόνο ζημία σου κάνουν.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Όταν βγάζεις μια λήψη κουνάς το Mouse σε σημείο που να μην έχει νεφέλωμα ή κάποιο άλλο αντικείμενο (δηλαδή στο κενό υπόβαθρο) και κοιτάς στο maxim τον τέρμα κάτω δεξιά αριθμό να μην ξεπερνάει τα 2000 adus. Αν ξεπεράσεις αυτή την τιμή τότε απλά ρουφάς φωτορύπανση και όχι έξτρα πληροφορία . Με λίγα λόγια κάθε ουρανός έχει ένα όριο δεν μπορείς εσύ να τραβάς όση ώρα θέλεις και ας αντέχει η στήριξη σου. Θα πρέπει λοιπόν να κάνεις δοκιμαστικές λήψεις να δεις σε ποιές υποεκθέσεις φτάνεις μέχρι τα 1500-2000 adu και να κλειδώσεις εκεί τις λήψεις σου και όχι να βάζεις ότι θέλεις (τα όρια σε αυτούς τους χρόνους θα ανέβουν σε ha - oiii - sii μιας και είναι φίλτρα στενής ζώνης και αντέχουν περισσότερο στην φωτορύπανση).

Μην ξεχνάς ότι έχεις ένα πολύ γρήγορο τηλεσκόπιο το οποίο όπως σου έχουμε ξαναπεί είναι απαγορευτικό για να φωτογραφίζεις απο αθήνα ειδικά με τέτοιους χρόνους που βγάζεις. Στην ουσία χάνεις τον χρόνο σου τζάμπα βγάζοντας 10λεπτες δεν κερδίζεις τίποτα παρά μόνο φωτορύπανση ο στόχος σταματάει να γράφει σε κάποια δευτερόλεπτα λόγω ουρανού.

Φυσικά μπορείς να κάνεις ότι θέλεις δικό σου το μαχαίρι δικό σου και το καρβέλι εμείς να βοηθήσουμε θέλουμε :D

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο Θεολόγε αρκετά καλό αποτέλεσμα αλλά όπως σου έγραψαν τα παιδιά θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο, καλή συνέχεια!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης