Jump to content

Αστρικά ίχνη και Άγιος Νικόλαος του Κρούτσουλου


Bi2L

Στην ακτή της περιοχής της Δασιάς ανάμεσα στα κτήματα Μέρλιν και Θεοτόκη, σχεδόν πάνω στο κύμα, βρίσκεται ο παλαιός ναός του Αγίου Νικολάου του Κρούτσουλου. Ανήκει στην οικογένεια Θεοτόκη.

Ο ναός κατά πάσα πιθανότητα είναι κτίσμα του 15ου αιώνα. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες των ιδιοκτητών, υπήρχε ήδη όταν η οικογένεια πρωτοεγκαταστάθηκε εκεί, περίπου στα μέσα του 15ου αιώνα. Πρόκειται για μια μικρή επτανησιακή βασιλική η οποία περιλαμβάνει περιτοιχισμένο με ψηλό τοίχο περίβολο στην δυτική του πλευρά. Στον περίβολο της εκκλησίας υπάρχουν οικογενειακοί τάφοι των Θεοτόκηδων. Το εσωτερικό του ναού δεν διασώζει τοιχογραφίες. Στην πρόσοψη του ναού μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει την ύπαρξη αρχιτεκτονικών μελών ενός άλλου κτιρίου, στην τοιχοποιία.

 

Σχετικά με την ανέγερση του ναού υπάρχει ένας ξεθωριασμένος τοπικός θρύλος που λέει για κάποιους ναυαγούς, οι οποίοι έταξαν στον αντικαταστάτη του Ποσειδώνα, χριστιανό άγιο προστάτη των ναυτικών, να χτίσουν έναν ναό στο μέρος όπου θα άγγιζαν ζωντανοί την στεριά, πράγμα το οποίο και έγινε.

 

Canon eos 30D

Efs 15-85 is usm

f4

iso100

80X30sec

Startrails

 

 

Δυστυχώς σε αυτη την εξόρμηση είχαμε και απώλειες αφού η κάμερα δεν κλείδωσε σωστά στην κεφαλή με αποτέλεσμα να βρεί στις πέτρες και να σπάσει η πλαστική βάση που κρατά την μεταλλική υποδοχή του ef15mm fisheye :( άντε τώρα να τρέχουμε για service, ευτυχώς έπεσε στις πέτρες και όχι μέσα στην θάλασσα που έστησα το τρίποδο(ριψοκίνδινο αλλά δεν έβγαινε το κάδρο αλλιώς)


From the album:

Προσωπικό άμπουμ του/της Bi2L

· 451 images
  • 451 images
  • 0 σχόλια
  • 30 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

δεν υπάρχουν σχόλια για εμφάνιση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης