Jump to content

M20 Triffid - Πρώτη προσπάθεια σε Hαrgb


astrovox

Πρώτη προσπάθεια για να κάνω HαRGB. Ίσως μέτρια επιλογή στόχου για πρώτη φορά, πολύ χαμηλά και πολλή φωτορύπανση με μεγάλο gradient και πολύς θόρυβος γενικά. Παρατηρήσεις βελτίωσης ευπρόσδεκτες :)

 

 

William Optics Megrez 80 II Fluorite Doublet

CCD Atik 16HR, Skywatcher NEQ6

Guiding: Orion Mini Guide Scope + QHY-5V + PhD Guiding

Astronomik 45 x 2 min Hα, 45 x 45 sec RGB

15 x (darks, flats, dark flats)

Capturing: Nebulosity 3

Calibration/Stacking: Deep Sky Stacker

RGB combine: Maxim DL

HαRGB/Final Processing: Photoshop CS6


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Αντρεα, μου αρεσει παρα πολυ η πληροφορία που εχεις μαζεψει, και ειναι ομορφη για πρωτη αποπειρα. Αλλα νομιζω μπορεις να την κανεις πολύ καλυτερη. Αν μου επιτρεπεις 1-2 στην επεξεργασια. Ολα τα χρωματα ειναι clipped στο dark point και τα κεντρικα αστρα ειναι στο white point στο πρασινο και στο μπλε. Υπαρχει μια μικρη ασσυμετρια μεταξυ κοκκινου και των αλλων δυο, για αυτο και βγαινει καπως "ξεπλυμενη". Με μια ελαφρια μετακκινηση του διαγραμματος του κοκκινου προς τα αριστερα στρωνει, αλλα τοτε βγαινει ροζε, ο κλασσικος "σωλομος" . Συν της αλλης τα αστρα στο κοκκινο ειναι ποιο μικρα απο τα αστρα στο πρασσινο και στο μπλε. Αν μαλιστα κανεις split τα RGB και τα δεις ξεχωριστα θα δεις "τρυπες" και στο κοκκινο και στο μπλε. Ολα αυτα σημαινουν οτι το Ηα επνιξε το R και κατ'επεκταση και τα αλλα χρωματα. Πιασε το αρθρο της AVAT για το HaRGB απο την αρχη λιγο ποιο προσεχτικα και ειμαι σιγουρος οτι θα βγει μπομπα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο Ανδρέα!! Η πληροφορία που έχεις πιάσει είναι πολύ καλή αλλά όπως είπε και ο Γιάννης τα χάλασες στην επεξεργασια :wink: Είμαι σίγουρος ότι η v2.0 θα βγει μπόμπα!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια. Γιάννη θα ξαναπροσπαθήσω, το ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την επεξεργασία μου ήταν ολοφάνερο από τη μουντάδα των χρωμάτων και τα παράξενα άστρα. Θα μελετήσω και θα ξαναπροσπαθήσω!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Υπάρχει ένα σοβαρό λάθος εδώ. Το μ20 αποτελείται απο σκοτεινά νέφη - υδρογόνο - και ανάκλασης. ΑΠο την στιγμή που δεν έχεις πάρει Luminance έχεις χάσει τα σκοτεινά και τα ανάκλασης κάτι που το χρώμα σου έχει σαν πληροφορία. Στην θέση σου θα τραβούσα ένα εξίσου καλό Lum μιας και είναι η βάση σε αυτό τον στόχο και δεν θα ασχολιόμουν και τόσο με το υδρογόνο. Δοκίμασε το θα εκπλαγείς :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης