Jump to content

North America Nebula, Ngc7000 & Ic5070


Bi2L

North America Nebula, Ngc7000, Pelican Nebula, IC5070 wide field

 

Το Νεφέλωμα της Βόρειας Αμερικής, NGC 7000 ή Caldwell 20, είναι ένα νεφέλωμα εκπομπής(emission nebula) και βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, κοντά στον Ντενεμπ (Deneb, η ουρά του κύκνου και το πιο λαμπρό αστέρι του). Το αξιοσημείωτο σχήμα του νεφελώματος μοιάζει με εκείνη της ηπείρου της Βόρειας Αμερικής, πλήρης, με μια εμφανή Κόλπο του Μεξικού.

 

Το Νεφέλωμα της Βόρειας Αμερικής είναι αρκετά μεγάλο και καλύπτει μια έκταση πάνω από τέσσερις φορές το μέγεθος της πανσελήνου, αλλά η επιφανειακή λαμπρότητα του είναι χαμηλή οπότε συνήθως δεν φαίνεται με γυμνό μάτι αν και σε σκοτεινό ουρανό μπορεί κανείς να το εντοπίσει εύκολα. Με κιάλια ή με μικρό τηλεσκόπιο (περίπου 3 °), μπορείτε να το δείτε σαν ένα σύννεφο και ιδιαίτερα η περιοχή του Κόλπου του Μεξικού ξεχωρίζει πολύ εύκολα στον σκοτεινό ουρανό. Χρησιμοποιώντας ένα UHC φίλτρο ή OIII μπορεί κανείς να δει ακόμα πιο εύκολα. Αυτη την υπέροχη μορφή και το κοκκινωπό χρώμα (από τη γραμμή εκπομπής υδρογόνου Ηα) μπορούμε να το δούμε μόνο σε αστροφωτογραφίες και όχι με γυμνό μάτι ή μέσα απο τηλεσκόπιο.

Wall Cygnus είναι η ονομασία για "το Μεξικού και την Κεντρικής Αμερικής" στο Νεφέλωμα και παρουσιάζει έντονη αστρογέννεση.

Το Νεφέλωμα της Βόρειας Αμερικής και τα κοντινό Pelican Nebula, (IC 5070) είναι νεφελώματα του ίδιου διαστρικού νέφους, HII. Μεταξύ της Γης και του νεφελώματος βρίσκεται ένα σύννεφο διαστρικής σκόνης, σκοτεινό νεφέλωμα, το οποίο απορροφά το φως των άστρων και νεφελωμάτων πίσω από αυτό και ως εκ τούτου καθορίζει το σχήμα όπως το βλέπουμε και χωρίζει το δύο νεφελώματα. Η απόσταση απ'το νεφέλωμα δεν είναι επακριβώς γνωστή, ούτε πιο είναι το αστέρι που ευθύνεται για τον ιονισμό του ώστε να εκπέμπει φως, Εάν ο ιονισμός προκαλείτε απ'τον Deneb, όπως κάποιες πηγές, τοτε το νεφέλωμα είναι περίπου 1800 ετη φωτός μακριά και το πλάτος του θα είναι 100 έτη φωτός.

Το νεφέλωμα που ανακαλύφθηκε από τον William Herschel στις 24 Οκτωβρίου 1786 στο Slough της Αγγλίας.

κείμενο: http://en.wikipedia.org/wiki/North_America_Nebula

 

Canon eos 400D mod

ED6 unguide

EF 100mm f2.8L macro

f2.8

Iso400

120X120sec

Deepskystacker, PixInsight, Photoshop

 

Απο την πρώτη βραδιά στην 7η ΠΕΕΑ στα Λιβάδια Κοτύλης με πολύ καλή αστροπαρέα!

Πρώτες δοκιμές με το PixInsight το οποίο δείχνει αρκετά καλό αν και ότι έβρισκα πατούσα για να δω πως δουλεύει....


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Ουφ Βασιλη, τι πεδιο ειναι αυτο ; Θανατος. Δες τα τουτοριαλ, αν και απο το αποτελεσμα, μια χαρα τα εχεις παει. Καλη συνεχεια.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης