Jump to content

Ngc281 "pacman" Nebula Ha


stelios_STI

Βεροια 14-9-2013

TS Ed80 f/7 photoline- Neq6 pro- Qhy img2pro- orion mini guider qhy5L-II -baader Ha 7nm 8χ15 min

 

 

Καθαρο το σ/κ που μας περασε με καλη διαυγεια, αν μας εκανε και τη χαρη το seeing θα ηταν ακομα καλυτερα...

Ενα προβλημα που συναντησα ηταν πως οσο ανεβαινε ο στοχος τοσο εμφανιζοταν trail στα καρε μου. ετσι κρατησα μονο τις δυο πρωτες ωρες απο τις 5 συνολικα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5214 images
  • 5214 images
  • 26765 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Το εχεις, και με πολύ καλη ευκρινια. Ειναι πολύ δυσκολο να διαχωρισεις το τριπλο αστερι στο κεντρο και το εχεις σχεδον πετυχει.

Οντως θελει προσοχη στο calibration, ή τα dark σου δεν ταιριαξαν, ή το bad pixel map δεν ηταν σωστο. Και κανε dithering αν δεν κανεις.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Bad pixel map και συμφωνα με τον κυριο Stark το "feel free to use the default setting" στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν δουλεψε και δεν το προσεξα (ας οψεται η οθονη στο λαπτοπ...) :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλή πληροφορία Στέλιο συμφωνώ για το calibration δεν έχει πετύχει. Θα σου έλεγα να μην κάνεις badpixel map αλλά κανονικό dark calibration με 1 master dark το οποίο θα περιλαμβάνει αρκετά darks (20+ αν είναι δυνατό) ώστε να σκοτώσεις και τα cosmic rays που θα αποτυπωθούν στα darks. Στην ουσία θα κάνεις stack όλα τα darks σου χωρίς (star align) οπότε θα βγεί ένα τελικό master dark. Στα group στο Maxim με τα calibration frames κάνεις add το ένα και μοναδικό τελικό καρέ (Master dark) και πατάς το calibrate. To ίδιο μπορείς να κάνεις και για τα υπόλοιπα calibration frames master bias και master flat που όμως πριν κάνεις stack τα flat θα τους κάνεις calibration με bias ή με dark flat. Aφού το κάνεις τότε κάνεις stack για να βγεί το τελικό master flat.

Έτσι έχεις master flat - master bias και master dark. Φτιάχνεις αντίστοιχα group στο "set calibration" και ρίχνεις κάθε καρέ στο αντίστοιχο group (BIAS-DARK-FLAT).

Πας στο advanced και αφαιρείς την επιλογή dark subtract flats όπως επίσης το bias subtract flats. Πλέον με το που πατάς "calibrate" σε 1 δευτερόλεπτο σου έχει κάνει calibration αμέσως και χωρίς να περιμένεις 10 ώρες.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης