Jump to content

M42


Sxinias

M42, η Μεγάλη Νεφέλωμα Ωρίωνα

 

M42, η Μεγάλη Νεφέλωμα Ωρίωνα βρίσκεται στον αστερισμό του Ωρίωνα περίπου 1.300 έτη φωτός από τη γη.

 

Αυτή η εικόνα έγινε στις 29 του Δεκέμβρη 2013. Σύνολο ολοκληρωμένων χρόνος έκθεσης είναι 59 λεπτά 30 δευτερόλεπτα σε 1600 ISO χρησιμοποιώντας ένα Canon 1000D (Rebel xs). 119x30 δευτερόλεπτα. Ένα φίλτρο μείωσης της φωτορύπανσης Astronomik CLS χρησιμοποιήθηκε με ένα διοπτρικό τηλεσκόπιο Orion ST-80A σε Skywatcher SynScan AZ GOTO mount. Η φωτογραφία έγινε στο Σχινιά Μαραθώνα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Καλή η πληροφορία αλλά κατά την γνώμη μου έχεις κάνει σκληρή επεξεργασία. Τα άστρα σου είναι καμένα χωρίς χρώμα και επίσης ενώ το υπόβαθρο σου κρύβει πληροφορία έχεις χαμηλώσει το black point προφανώς να κρύψεις θόρυβο ;
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παρακαλώ να συγχωρήσετε την κακή ελληνική μου. Είμαι χρησιμοποιώντας το Google μεταφράζει. Η εκτίμησή σας είναι πολύ καλή. Ήμουν αξιολόγηση του φίλτρου Astronomik CLS και δεν πλαισιώνουν M42 σωστά. M42 ήταν στην άκρη του οπτικού πεδίου. Όπως γνωρίζετε, το Orion ST80A διαστρεβλώνει πάρα πολύ μακριά από το οπτικό κέντρο του. Αυτός είναι ένας λόγος που τα αστέρια είναι τόσο πρησμένο. Περιστροφή πεδίου και παρακολούθηση της κίνησης είναι επίσης παρόντες και 30 δευτερόλεπτα είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για ένα φτηνό skywatcher SkyScan αζιμούθιο goto mount.

 

Η Skyglow από την Αθήνα είναι σημαντική εδώ στο Μαραθώνα. Το φίλτρο Astronomik βοηθάει πάρα πολύ, αλλά δεν εξαλείφει το πρόβλημα. Περιστροφή πεδίου με εμπόδισε από το να επωφεληθούν του φίλτρου και αυξάνοντας τους χρόνους έκθεσης. Νομίζω ότι το βάθος είναι εξαιρετική για 30 δευτερόλεπτα ανοίγματα δεδομένων των συνθηκών. Ρύθμιση του μαύρου σημείου ήταν δύσκολη καθώς η Skyglow ήταν συγκάλυψης τα πιο εξασθενημένα τμήματα του νεφελώματος. Θα μπορεί να επεξεργάζεται και πάλι την εικόνα και να προσπαθήσει να βελτιώσει τη ρύθμιση του μαύρου σημείου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης