Jump to content

M42...


Hipparchus

Λίγο καθυστερημένη, αλλά δεν ειχα βρει το χρόνο να την επεξεργαστώ, με τηλεφακό και LPF της Hutech.

Ισως οχι η πιο καλή βραδυά λόγω υγρασίας και ανάλογα μεγάλης φωτορύπανσης...αλλα για όσους αγαπούν το θέμα, κάθε προσπάθεια εχει την ομορφιά της.

Πρώτη φορά χρησιμοποίησα 800ASA και μάλλον δε θα το ξανακάνω...

 

CANON 300/2.8 + extender 1.4X. f/5.5 Σώμα 20D iso800 έκθεση 25 λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας.


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιάννη καταπληκτική εικόνα με πολύ θεαματικά χρώματα!!! Γιατί λες ότι δεν θα πάς ξανά στα ISO 800, είμαι τις γνώμης ότι τα 800 είναι πάντα μια καλή λύση για τα Νεφελώματα. Τελικά η Canon είναι μια πολύ καλή φωτογραφική και δεν την αλλάζω με τίποτα βλέποντας ότι δεν μασάει σε πολλά είδη αστροφωτογράφισης.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πανέμορφη φωτογραφία! Ένα έργο τέχνης θα λεγα, με ωραία απαλά χρώματα. Πιο πολύ για ζωγραφιά φαίνεται παρά για αστροφωτογραφία!

Και πάλι μπράβο

Σύνδεσμος για σχόλιο

Βασίλη, χρησιμοποιησα μιά ισημερινή στήριξη GPDX σε βιαστική ευθυγράμιση 2 σημείων χωρίς διορθωτή οδήγησης. Πρόκειται για stacking 16 φωτό των 90 δευτερολέπτων για να αποφευχθούν ιχνη κίνησης των άστρων. Ετσι μας προεκυψαν και τα 800ASA....

Επι τη ευκαιρία έχω δει δουλειά σου και ειναι αρκετά καλή, είμαι καινούργιος σε αυτό το φόρουμ αλλά φαίνεται σαν μια καλή ευκαιρία να μαθαίνουμε ο ένας απο τον άλλο, και να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

Γιώργο, με το ανέβασμα των ASA ανεβαίνει η ενίσχυση σήματος αλλα δυστυχώς συμπιέζεται πολυ η δυναμική περιοχή του σήματος, την στιγμή που ο αναλογικοψηφιακός μετατροπέας της μηχανής έχει μόνο 12 bit (4096 βήματα) ανάγνωσης. Σίγουρα για μικρούς χρόνους έκθεσης αυτό βοηθά στην καταγραφή σημείων με πολυ χαμηλή ένταση, αλλα είναι πολυ εύκολο να καταλήξεις με υπερκορεσμένες περιοχές (καμένες) και άστρα με καμιά πληροφορία χρώματος (εκτός απο την άλω γύρω τους που ίσως μεταφέρει και λάθος χρώμα απο σφάλματα των οπτικών). Ας μή μιλήσω για τον θόρυβο γιατι θα μας πιάσει νύχτα και θα βαρεθούν όσοι διαβάζουν...

Απο την δική μου εμπειρία τα 400 ASA είναι το άνω όριο για τέτοιου είδους μηχανή, και η προσπάθεια πρέπει να εστιαστεί στην όσο το δυνατόν παράταση του χρόνου έκθεσης (πολύ καλή ευθυγράμιση και τη βοήθεια κάποιου είδους οπτικής οδήγησης), ώστε το θέμα να βρεθεί καλά μέσα στην δυναμική περιοχή (ιστόγραμμα) χωρίς να ξεπερνα τα όρια της.

 

Γιάννηδες ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Βασίλη χρησιμοποιώ το Maxlm DL και το Astroart με μια MX516 για έλεγχο της οδήγησης και το PoleAlignMax αλλά μόνο όταν έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου γιατι δέν έχω την άνεση να τα έχω στημένα συνεχως σε ιδιαίτερο χωρο (dome κλπ...)

Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τεχνικές αστροφωτογράφησης αλλά ο συνήθης εχθρός ειναι ο ελεύθερος χρόνος.

Ευχαριστώ για την διάθεση, πιστεύω θα μας δοθούν ευκαιρίες σε πιο σύνθετα προβλήματα, να ανταλάξουμε προβληματισμούς και ιδέες...

 

το Starrounder plugin του photoshop? οχι δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσω ποτέ. Είναι freeware?

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης