Jump to content

Ωρίωνας ο κυνηγός πάνω από το νησί την θάλασσα των Φαιάκων


Bi2L

Ωρίωνας ο κυνηγός πάνω από το νησί την θάλασσα των Φαιάκων

 

Νυχτερινό τοπίο στην κορυφή της αρχαίας Ιστώνης στα 906μ. υψόμετρο με τον Ωρίωνα τον μέγα κυνηγό να κυνηγά πάνω απο την θαλάσσια περιοχή των Φαιάκων με θέα το νησί αλλά και την Ήπειρο καθώς και τμήμα της Αλβανίας στα αριστερά, το ορεινό τοπίο είναι ανθρακικοί σχηματισμοί, ασβεστόλιθοι Παντοκράτορα οι οποίοι περιλαμβάνουν κυρίως άστρωτους ασβεστόλιθους και δολομιτικούς ασβεστόλιθους ενώ περιλαμβάνει και σχιστόλιθους-ασβεστόλιθους με εναλλαγές πλακιδίων ασβεστόλιθου ηλικίας Λιασίου Ανώτερου Ηώκαινου.

 

Στην απεικόνιση φαίνεται ολόκληρο το νησί των Φαιάκων απο την περιοχή του Όρους και κάτω μέχρι την Λευκίμμη, απο το βόρειο Στενό και τις Αλβανικές ακτές στο ύψος του Βουθρωτου και του Εξαμιλίου, στο κεντρικό ανοιχτό στενό στο Φρούριο, και το νότιο στενό στην Λευκίμμη και την Ηγουμενίτσα, επίσης φαίνεται η ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου στα δυτικά του νησιού και φυσικά η υπερβολική σπατάλη ενέργειας και πόρων να φωτίζουμε το κενό, τον αέρα, το τίποτα, Φωτορυπαίνοντας το νησί απο άκρη σε άκρη κατασπαταλώντας τα χρήματα των Κερκυραίων ενω με λαμπτήρες Led η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική....

 

Canon eos 400D Ha mod

Samyung 8mm fisheye

iso800

f305

4X30sec

DSS


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Άκου τι θα κάνεις. Βρες κάποιο βουνό φαγωμένο από λατομείο με την πληγή του να φαντάζει φριχτή βαρβαρότητα της ανθρώπινης δραστηριότητας και υπεροψίας και τράβα το φωτογραφία. Μετά θα στίσεις ακριβώς στο σημείο που τράβηξες την φωτογραφία και την κατάλληλη ώρα της νύχτας με τα άστρα στις αντίστοιχες θέσης, με κάποιο τρόπο θα προκαλέσεις γενικό μπλάκ άουτ στο νησί. Θα τραβήξεις την φωτογραφία και θα την αντιπαραβάλεις με αυτή και θα λες.

<<Να πως ήταν χιλιετίες τώρα ο νυχτερινός ουρανός του νησιού των Φαιάκων. Να πως τον καταντήσαμε τώρα. Όπως ακριβώς ετούτο το βουνό.>>

Εδώ που τα λέμε ακόμα κι αν λείψει η φωτογραφεία με το μπλάκ άουτ την ιδέα αυτή κάλλιστα μπορεί να την υλοποιήσει κάποιος μάστορας και μερακλής σαν εσένα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης