Jump to content

The Great Orion Nebula - Μ42


evansg

Το Νεφέλωμα του Ωρίωνα αποτελεί στην πραγματικότητα τμήμα ενός πολύ μεγαλύτερου νεφελώματος, που είναι γνωστό ως Σύμπλεγμα Μοριακών Νεφών του Ωρίωνα και εκτείνεται σε ολόκληρο τον αστερισμό, περιλαμβάνοντας τον Βρόχο του Μπάρναρντ, το Νεφέλωμα Αλογοκεφαλή, το M43, το M78 και το Νεφέλωμα της Φλόγας. Γένεση αστέρων παρατηρείται σε ολόκληρο το Νεφέλωμα του Ωρίωνα και εξαιτίας αυτής της διαδικασίας η περιοχή εκπέμπει άφθονο υπέρυθρο φως.

 

Το Μ42 είναι ορατό με γυμνό μάτι τις νύχτες χωρίς φεγγάρι, καθώς γίνεται αντιληπτό ως το μεσαίο «αστέρι» στο ξίφος του Ωρίωνος, το οποίο σχηματίζουν οι τρεις αστέρες που εκτείνονται νότια από τη Ζώνη. Το «αστέρι» αυτό φαίνεται θολό σε παρατηρητές με οξεία όραση και η νεφελώδης του φύση γίνεται προφανής αν το παρατηρήσουμε με ένα ζευγάρι κιάλια ή με ένα μικρό τηλεσκόπιο.

 

 

 

Ένας στόχος που πραγματικά είχε στοιχειώσει... 2 χειμώνες με βροχες και νεφοκάλυψη στη νέα σελήνη. Είχα data fits από το 2013... Προτίμησα να μην προσθέσω πληροφορία Ha διότι χαλάνει τον ωραίο LRGB φυσικό χρωματισμό και τα σκοτείνα και ανάγλυφα νέφη ανάκλασης. Αυτή τη χρονία πρέπει να γρεμίστηκαν 10 φούρνοι στη σειρά γιατί πήγαμε στον Πάρνωνα Δεκέμβρη μήνα και φωτογραφίσαμε με καθάρο ουρανό για 1.5 μέρα.. (δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά για Δεκέμβρη μήνα :) )

 

Ελπίζω να σας αρέσει.

 

* Αφιερωμένη στον Πρόεδρο του \"Ομίλου Φίλων Aστρονομίας Κως\" ;)

 

* Αυτός ο σκασμένος εστιαστής του takahashi θέλει ρύθμισμα.. κάνει μια ελαφρια κόμη απο το βάρος.. next time.. έχω κουραστεί με αυτά τα @#^%@#^ οπτικά..

 

Telescope: Takahashi FSQ 85 ED

Mount: Skywatcher HEQ5-Pro

Camera: QSI 683 Mono

Filters: Astrodon Gen II LRGB

Subexposures: 5min

Total Exposure: 10h

Location: Mt. Parnon Greece

 

More: http://www.celestialpixels.com/Nebulae/i-RfhR36L


From the category:

Νεφελώματα

· 5213 images
  • 5213 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης