Jump to content

Ατμοσφαιρική φωταύγεια στην 9η ΠΕΕΑ



Ο ουρανός στο μέρος των αστροφωτογράφων ήταν πολύ καλός όσον αφορά την σταθερότητα (seeing) και αρκετά σκοτεινός. Παρόλα αυτά, τις δυο βραδιές που βρισκόμουν εκεί και φωτογράφιζα παράλληλα με ευρυγώνιους φακούς αλλά και τηλεσκόπιο παρατήρησα πως υπήρχε μια έντονη φωταύγεια που βρισκόταν όχι σε όλα τα σημεία του ουρανού.

 

Σκέφτηκα να φτιάξω έναν χάρτη του ουρανού με μια από της κάμερες και έναν υπερευρυγώνιο φακό (8mm) και να τρέξω ένα αυτόματο script στο τηλεσκόπιο για να δω πως διαμορφώνεται το υπόβαθρο από τον ορίζοντα μέχρι το ζενίθ και στα τέσσερα σημεία του. Η εικόνα είναι μια πανοραμική άποψη διορθωμένη σε ένταση από τα δεδομένα του τηλεσκοπίου. Το Sky Quality Meter έδινε 21.33 στις δέκα μοίρες από τον ορίζοντα και 21.84 στο ζενίθ που είναι τεράστια διαφορά για ένα μέρος χωρίς ιδιαίτερη φωτορρύπανση από μη φυσικές πηγές.

 

Η εικόνα έγινε ξεκάθαρη όταν την δεύτερη βραδιά βγήκα έξω από το μέρος παρατήρησης και ανέβηκα στο μνημείο Αννίτσα από όπου ξεκάθαρα διακρίνονταν η έντονη φωταύγεια (sky glow) του ουρανού.


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

δεν υπάρχουν σχόλια για εμφάνιση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης