Jump to content

M13, 27 Μαίου 2006



Είπα μιας και δεν είχε καλό seeing για τον Δία να τραβήξω μια και για βαθύ ουρανό, βέβαια χωρίς οδήγηση σε prime focus προσπαθώντας να το βρω από το μικρό μου finder 8 X50. Είναι 1 shoot στα 60 sec ISO 1600 (από Maxim DL), επεξεργασία στο Photoshop με ρύθμιση των Levels & Curves. Χρησιμοποίησα και Off Axis guider αλλά δυστυχώς η Toucam Pro II δεν έβλεπε τίποτα!!! Ίσως γιατί το φως που κλέβει ο Off axis είναι πολύ λίγο. Θα με ενδιέφερε αν κάποιος φίλος έχει κάνει το ίδιο?

From the category:

Σμήνη

· 933 images
  • 933 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μπράβο Γιώργο. Άντε να αρχίσεις τα ανοίγματα. Πολύ καλή προσπάθεια.

Η Toucam δεν βλέπει τίποτα λόγω του μικρού χρόνου έκθεσης που έχει, αλλά κυρίως γιατί με το Off Axis guider δεν κοιτάς ακριβώς το ίδιο πεδίο νομίζω.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ωραία φωτογραφία Γιώργο! Το off axis το έχω δοκιμάσει επίσης, είναι όμως δύσκολο με την Toucam επειδή λόγω της μικρής ευαισθησίας της πρέπει το πεδίο σου να έχει κάποιο αρκετά φωτεινό άστρο για να οδηγήσεις χειροκίνητα με barlow. Επίσης θα πρέπει να βρείς ανεβο-κατεβάζοντας, απ'ότι θυμάμαι, την κατάλληλη θέση στην οποία το προσοφθάλμιο (με το φωτεινό σταυρόνημα) εστιάζει σύμφωνα με την εστίαση που πέτυχες πρωτύτερα για την φωτ. μηχανή.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ Χάρη για τα καλά σου λόγια, απλά όταν δεν έχει καλό καιρό θα με βλέπεις να βγάζω βαθύ. Για μένα η τρέλα είναι η Σελήνη μου. Εξάλλου για να κάνεις βαθύ ουρανό θέλει να δώσει κάποιος και άλλα χρήματα €€€€€ και προς το παρόν δεν σκοπεύω να ρίξω και άλλα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πασχάλη ευχαριστώ!!!

εστιαστή δεν έβαλα δούλεψα με το Maxim DL σε focus mode και hartman mask παρακολουθώντας σε μικρές εκθέσεις το αγαπημένο μου FWHM. Η Toucam δυστυχώς δεν έχει ευαισθησία το κατάλαβα εχθές, αν και είναι όταν από μόνη της στον εστιαστή του τηλεσκόπίου μπορεί να βγάλει άστρο το θέμα είναι ότι στον Off Axis το φως που κλέβει το καθρεπτάκι είναι λίγο, θα δοκιμάσω και με την LPI που έχω. Γιατί στον βαθύ θέλει κανείς καλή οδήγηση!!! αν έχεις καλή οδήγηση με guiding όλα έρχονται από μόνα τους.

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ!

Πολυ καλη προσπαθεια! Καιρος ηταν να αφησουμε το ηλιακο συστημα...

Με την TUCam ασε την προσπαθεια, δεν βγαινει. Προσπαθησε με την LPI (αν την πηρες μαζι με το meade) η οποια κανει μακρα εκθεση.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μια ευχάριστη έκπληξη.Βλέπω μια υπέροχη φωτογραφία του M13 που άξια είναι στην κατηγορία του Deep Sky! Η αλήθεια είναι οτι δεν μας έχεις συνηθίσει σε Βαθύ.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Σας ευχαριστώ Χρήστο και Νίκο όντως δεν βγάζω βαθύ γιατί όταν ανεβαίνω για Σελήνη δεν έχω χρόνο για τέτοια. Εξάλλου ο εξοπλισμός δεν το επιτρέπει. Αλλά έχει και αυτό το γούστο του, ξέχασα να πω ότι πήρα και dark frame αλλά δεν το έβαλα ακόμη. Θέλει μελέτη το πράγμα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης