Jump to content

M8 - Νεφέλωμα της Λιμνοθάλασσας (Lagoon)



VC200L - Canon EOS350D modified iso800 - off axis guider - 1x10min. (-1x10 Dark) - autoguiding με την DSI με το πρόγραμμα της, βάση: Vixen GPDX2 skysensor.

BlackFrame NR, Photoshop

5-6-2006 Ορεστιάδα


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ όμορφη η προσπάθεια σου Τάσο και με τις δύο.Θα ήθελα να δώ και άλλους στόχους Βαθύ Ουρανού απο σένα.Σίγουρα θα μας χαρίσεις πολύ ωραίες φωτογραφίες.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Τάσο, πολύ όμορφες φωτό συγχαρητήρια.

 

Αναφέρεις ότι το autoguiding έγινε ''με την DSI με το πρόγραμμά της'' .... τι ακριβώς εννοείς, με ποιό πρόγραμμα;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ Θοδωρή. Η οδήγηση έγινε με το πρόγραμμα της DSI. Και το έχεις και εσύ (Autostar DSI ή Envisage). Όταν συνδέεται το τηλεσκόπιο (Skysensor) το βλέπει σαν LX200 συμβατό. Οπότε σου δίνει τη δυνατότητα autotracking, (στα καινούρια LX200 η Meade το λέει autoguiding). Είναι στην πραγματικότητα autoguiding. Αυτό ίσως να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και εσύ όταν βγάζεις φωτογραφίες κρατώντας το αντικείμενο στο πεδίο (δεν ξέρω αν λειτουργεί με το LX-90). Παλιότερα το είχα επιχειρήσει και με την παλιά μου βάση Εq3 με σχετική επιτυχία με ένα κυκλωματάκι εξομοίωσης του LX200 απο το internet.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Τάσο , το ξέρω και το έχω χρησιμοποιήσει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ακόμα.... μου έκανε εντύπωση όμως η συμβατότητά του με το Skysensor , σ'ευχαριστώ για την πληροφορία.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Τασο οποτε θες! Απ'οτι ειδα στο starry night, η EOS με το 12ιντσο κανει πολυ ωραιο καδρο στα περισσοτερα αντικειμενα. Απλως αυτη την περιοδο κανω κατι διορθωσεις στο PEC και στο Smart Mount. Μολις τελειωσω με αυτα θα σου τηλεφωνησω.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης