Jump to content

Lagoon neb.



Επαναδημοσίευση με επεξεργασία Debayer σε έγχρωμη λήψη που σημαίνει:

Αποκωδικοποίηση του χρώματος των τριών καναλιών RGB σε Photoshop,

επαναπρόσθεση ξεχωριστά σε κάθε κανάλι σε Gray scale με D.F,F.F

και επανακωδικοποίηση του χρώματος στο Astroart.

Tα υπόλοιπα στοιχεία είναι ίδια με την προηγούμενη.

canon Eos 350D (Mod.)

Balkony Astronomy !!


From the category:

Νεφελώματα

· 5206 images
  • 5206 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Νίκο καλησπέρα.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Βλέπω και εσένα να κάνεις πράγματι καλή δουλειά και αυτό με ευχαριστεί πολύ.

Βλέπω ότι τώρα τελευταία δημιουργούμε συνθήματα όπως light pollution και Balkony astrophotography.

Καλό. Να είσαι καλά και περιμένω να δω και το site.

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νικόλα πολύ καλή !!! απλά δεν κατάλαβα το επανακωδικοποίηση του χρώματος στο Astroart

 

Απλά να πω κάτι στον κ. Δημήτρη ότι το κάργα light pollution δεν είναι σύνθημα αλλά κακού τύπου σχολιασμός των φωτογραφιών του. Τα οποία πιστεύω ότι και εκθέτουν την χώρα του γιατί βλέπει ο ξένος και νομίζει ότι ζει στην New York, και στα groups αλλά και στο Space weather το γράψατε. Όλα τα παιδιά εδώ μέσα φωτογραφίζουν από περιοχές με κάργα light polution δεν είναι θέμα να το βάζει κανείς στην περιγραφή των photo του (παράδειγμα ο Φώτης), το seeing και το transparency και η καιρικές συνθήκες είναι να τις βάζουμε στους σχολιασμούς.

Καλά είναι να αρχίσετε να βάζετε φωτογραφικά στοιχεία και εσείς στις φώτο σας (είναι κάτι που το ζητάω πάντα από όλους τους νέους αν και εσείς είστε παλαιότερος και έμπυρος φωτογράφος).

Γιατί μπορεί μια φώτο να είναι 1000 λέξεις για μας που μαθαίνουμε είναι η αλφαβήτα για να αρχίσουμε να μαθαίνουμε.

Προσωπικά παράδειγμα έμαθα ας το πούμε να κάνω φωτογράφηση Σελήνης από τον κ. Αντώνη, μπαίνει κανείς στο site του και σε οποιαδήποτε εικόνα του βλέπεις και τα στοιχεία της, καθώς και εδώ μέσα όσες έχει δημοσιεύσει, είναι μια τακτική που εφαρμόζω και εγώ από την αρχή.

Όπως επίσης καλά θα ήταν να ανεβάζετε και κανένα post στο forum καθώς επίσης καλά κάνετε και έχετε αρχίσει να κάνετε σχολιασμούς και σε άλλους γιατί το forum κατά την ταπεινή μου άποψη έτσι θα πρέπει να λειτουργεί. Τα λέω αυτά όχι σαν ξερόλας απλά είναι μια άποψη μου για την σωστή λειτουργία του θεσμού του Astrovox!!!

Θα μπορούσαμε να μάθουμε πολλά για την πλανητική φωτογράφηση αν μας δίνατε στοιχεία για το πώς την κάνετε!!! αλλά ποτέ δεν γράψατε περιγραφή, για αυτό και 1 φορά μόνο σχολίασα εικόνα σας!!!

 

Την αφορμή την πήρα από τα τελευταία γεγονότα για το Light polution, αλλά καλά είναι να τα λέμε για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους. Ελπίζω το μήνυμα μου να το εκλάβετε σαν μια προσπάθεια να βοηθήσετε και εσείς στην εκπαίδευση και άλλων νέων στην μαγεία της αστροφωτογράφησης και όχι απλά να χαζεύουμε της εικόνες σας.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ Γιώργο.

Όσον αφορά για την αναφορά μου στο Light pollution το σχολιό μου στον Νίκο ήταν απλώς ένα αστείο ή τουλάχιστον μία

προσπάθεια για αστείο.

Όταν αναφέρομαι στην έννοια του light pollution δεν το κάνω για να καλύψω τυχόν δικές μου ατέλειες -ουδείς τέλειος- απλώς το αναφέρω σαν συνθήκη την οποία ζω και στον περιορισμό τον οποίο επιφέρει.Δεν κάνουμε διαγωνισμό φωτογραφιών εδώ, απλώς ο καθένας παραθέτει την δουλειά του την οποία κάνει προς δική του ευχαρίστηση.

Αν ανατρέξεις στο παρελθόν θα δεις ότι στις πλείστες των εικόνων μου υπάρχουν στοιχεία όπως υπάρχουν και στο δικό μου site.

Αν ψάξεις το Αστροβόχ κάπου θα βρείς έναν αναλυτικό οδηγό για απεικόνηση των Πλανητών μέσω web camera,και στο προσωπικό μου site υπάρχει αναλυτικός οδηγός για φωτογράφηση των Πλανητών με φίλμ.

Δεν μπορώ να σχολιάζω όλες τις εικόνες που βέπω εδω και είναι κάτι που δεν ταιριάζει κιόλας στον χαρακτήρα μου άσε που απο εκεί ξεπηδούν και άλλες καταστάσεις, όπως βεβαίως ποτέ δεν είχα την απαίτηση για σχολιασμό στις δικές μου εικόνες.

Θεωρώ όμως ως την ελάχιστη υποχρέωσή μου να δώσω τα πάντα σε αυτόν που πραγματικά θέλει να μάθει, ο οποίος θέλωντας να κάνει αυτο το κάτι παραπάνω, θα ψάξει να σε βρεί. Και πιστεψέ με αυτό το έχω κάνει αρκετές φορές.

Nα προσθέσω ακόμη ότι η δουλειά που κάνεις με την Σελήνη είναι πολύ καλή και πάντα προσέχω τις εικόνες σου-γιατί φαίνεται ότι έχεις δουλέψει το θέμα- έστω και αν δεν έχω κάνει κανένα σχόλιο σε αυτές.

Φιλικά.

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

κ. Δημήτρη συμφωνώ ότι δεν κάνουμε διαγωνισμό για αυτό εξάλλου παραθέτουμε τις εικόνες θα έλεγα πιο πολύ προς το να βρούμε και να μάθουμε πιο καλούς τρόπους και φωτογραφικά πρωτόκολλα για να έχουμε όλοι μας υψηλά επίπεδα στην φωτογράφηση, είναι κάτι που προτρέπω συνέχεια και στους δικούς μου στον Σύλλογο (και για τα μέλη της Αλεξανδρούπολης). Εγώ θα επιμένω πάντα να υπάρχει μια καλή πάντα περιγραφή στις φώτο είναι βασικός άξονας αυτός για να βοηθούμε και τα νεότερα μέλη του forum.

Ο σχολιασμός έχει πολλές φορές και τον ρόλο του, για τους πιο νεότερους μια επιβράβευση για την προσπάθεια τους.

Ελπίζω το αστείο με το light pollution να μην έχει σχέση με άλλα γεγονότα, και όπως είπατε κανείς δεν είναι τέλειος απλά προσπαθούμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ελπίζω να δούμε εδώ στο site μια παρουσίαση πάνω στην πλανητική φωτογράφηση με web camera μια και εκεί είστε πολύ καλός και θα είχαμε πολύ εδώ μέσα την χαρά να μάθουμε περισσότερα.

Σας ευχαριστώ και για τα καλά σας λόγια για την δουλειά με την Σελήνη και ελπίζω και σε εσάς καλή συνέχεια.

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημήτρη και Γιώργο ,

σας ευχαριστώ για τα σχόλια.Θα ήθελα να πώ και εγώ την γνώμη για το θέμα που αναφέρθηκε.

Πιστεύω ότι καλώς αναφέρεται και το Light Pollution, και το Balkony Astronomy καθώς και ο Πάρνωνας και κάθε άλλη περιοχή με η χωρίς φωτορύπανση σε κάθε φωτογραφία.Οι λόγοι είναι απλοί.

Μέχρι και πρίν απο λίγο καιρό πιστεύαμε ότι για να φωτογραφίσει η να θαυμάσει κανείς

ουράνια αντικείμενα, έπρεπε να πάρει τα βουνά ή να μένει σε περιοχή με χαμηλή φωτορύπανση.

Επομένως οι κατοικοι των πόλεων δεν έιχαν δικαίωμα για αστροφωτογραφία με πολύ καλά αποτελέσματα!!!

Τώρα όμως ξέρουμε ότι ακόμη και μέσα απο πόλη και απο φωτορύπανση μπορεί να προκύψει

πολύ καλό αποτέλεσμα.Πώς όμως θα γνωρίζουμε ότι κάποια λήψη έγινε σε σκοτεινό ουρανό;

Πολύ απλά, δεν θα αναφέρει το Light Pollution.

Mην ξεχνάμε ότι το ΑSTROVOX καθημερινά το επισκέπτονται αρκετοί επισκέπτες που δεν γνωρίζουν τις συνθήκες λήψης της κάθε φωτογραφίας,γιατί δεν γνωρίζουν τον Φώτη, τον Δημήτρη, εμένα και όποιον άλλον φωτογραφίζει.Επομένως μια αναφορά στις συνθήκες όπως Light Pollution kai Balkony Astronomy, μπορεί να δώσει το έναυσμα και σε άλλους

να ασχοληθούν με αστροφωτογραφία, που μέχρι πρότεινος μπορεί να το θεωρούσαν απαγορευτικό.

Βέβαια μπορεί να προκύψει και ένα νέο είδος ,το:

Light polluted balkony astronomy!!!!!

Nα είμαστε καλά όλοι και να χαιρόμαστε τα αποτελέσματα των αστροφωτογραφιών μας.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Βρε Γιωργο, ολοι μας κανουμε το χομπυ μας! Γιατι θες να τους βαλεις ολους σε καλουπια "ετσι πρεπει να το κανουμε" κτλ? Στο στρατό ειμαστε και πρεπει ολοι να ακολουθουμε συγκεκριμενους κανονες? Συμφωνω απολυτα με τον κο Τσακαλο και τον κο Κολοβο. Και γω νεος ειμαι στην αστροφωτογραφιση αλλα αυτο που αξιζει ειναι ο δρομος προς την Ιθακη. Αν καποιος σου δωσει ετοιμη τροφη τι γινεται τοτε? Θα τα ξερεις ολα μεσα σε 3 μηνες και θα βαρεθεις. Εδω ρε συ, οι ανθρωποι ειναι χρονια και ζαμανια αστροφωτογραφοι. Δεν ειμαστε σε σχολειο που ειναι υποχρεωμενοι να σου πουνε και πως το κανανε. Δεν λεω, ακουγεται ωραιο να τα ξερεις ολα χωρις κοπο, αλλα απο δω με μια κριτικη απο εκει με ενα email ή ενα προσωπικο μηνυμα, λιγο ψαξιμο στο internet, κατι μαθαινουμε. Μην τα θελουμε και ολα δικα μας. Και να σου πω και το αλλο. Δεν ειναι ο χρονος που διαθετει καποιος ο ιδιος με καποιον αλλον. Εσυ μπορει να ξημεροβραδιαζεσαι, να κανεις ωραια πορτρετα γυρω απο τις φωτογραφιες, να γραφεις ολες τις λεπτομεριες. Καποιος αλλος μπορει να μην εχει αυτο το χρονο. ΧΟΜΠΥ ΚΑΝΕΙ! Ολα αυτα τα ειπαμε και στο Συλλογο (μιας και το αναφερες) παλιοτερα και φυσικα δεν το κανει κανεις με τη λεπτομερια που το κανεις και το θελεις εσυ. Ας μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας, δεν εχουν ολοι το χρονο και την ορεξη. Και μαλλον εκει οφειλεται και το οτι καποιες φωτογραφιες ειναι τελειες και καποιες οχι. Ειναι θεμα ωρων επεξεργασιας...

 

Φιλικα

Ροροπουλος Χρηστος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νίκο συμφωνώ μαζί σου. Είτε χιουμοριστικά, είτε σοβαρά ο προσδιορισμός των συνθηκών λήψης της φωτογραφίας είναι εξίσου σημαντικός - αν όχι σημαντικότερος - από τα δεκάδες στοιχεία (τύπου: Shooting Date - Time Shooting Mode Manual Exposure Tv - Shutter Speed - Metering Mode Center -Weighted Average Metering κ.λ.π.)

Μοιάζουν - για μένα που τα Αγγλικά μου είναι περίπου όμοια με των Ινδιάνων - σαν επίδειξη γλωσσομάθειας.

Και μια και λέμε για γλώσσα: Δημήτρη όχι ``ουδείς τέλειος`` αλλά ``ουδείς άσφαλτος`` όπως πρωτοείπε η διακεκριμένη γλωσσολόγος Άντζελα Δημητρίου.

Σημ. Το τελευταίο ήταν αστείο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εντάξει παιδιά, εντάξει.(Γέλιο)

Χάρη, πολύ καλό, πολύ καλό.

Τελικά νομίζω ότι όλοι έχουμε από κάποιο δίκιο.

Θυμάμαι πρίν απο 10-13 χρόνια όταν είχα το τιμημένο τότε C-8 Plus δεν ήξερα πως δουλεύουν τα setting circles και δυστυχώς εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει.Μην ξεχνάτε ότι τότε δεν υπήρχαν υπολογιστές, internet,και τα λοιπά που έχουμε σήμερα.Υπήρχε μόνο το τιμημένο φίλμ και η μικρή παρέα που θα πηγαίναμε στον Κιθαιρώνα για παρατήρηση ή αστροφωτογράφηση.

Πολύ θα ήθελα να ήταν τα πράγματα όπως τότε ,υπήρχε συγκίνηση πριν το ξεκίνημα και προσμονή και ποση απογοήτευση με το πέρας της νύχτας ,όπου και πάλι θα έπρεπε να τα μαζεύουμε για την Αθήνα μέχρι την επόμενη φορά.

Τότε δεν υπήρχε βοήθεια παρά μόνο τα ξενόγλωσσα περιοδικά που με λαχτάρα μεγάλη τα περιμέναμε κάθε μήνα να πλουτίσουμε τις γνώσεις μας, απο λίγο την κάθε φορά.

Η γνώση δεν είναι κατι που κατακτιέται εύκολα, και εγώ σήμερα ακόμη μαθαίνω και πολλές φορές αισθάνομαι σαν να πηγαίνω στην πρώτη Δημοτικού.

Είναι πολύ όμορφο το ταξίδι μέσα στην γνώση γιατί στο τέλος του και όταν θα φτάσεις στην κορυφή που πάλευες θα αισθάνεσαι γεμάτος περηφάνεια και ικανοποίηση΄'''ναι, επιτέλους έφτασα εδω, αγωνίστηκα, πέρασα πολλά ,αλλά έφτασα και αυτό είναι όλο δικό μου'''' και σίγουρα σου αξίζει γιατί είναι όλο δικό σου μέχρι εκείνη την κορφή. Ατενίζοντας όμως τον ορίζοντα ξάφνου στο βάθος βλέπεις και άλλες κορφές και άλλες και άλλες......Ο δρόμος προς την γώση είναι ατέλειωτος και όπως είπε ο Χάρης ''ουδείς άσφαλτος''.

Ας ευχαριστιόμαστε με αυτό που κάνουμε και ας παλέψουμε για αυτό που μπορούμε. Μην ξεχνάμε ,δεν αγοράσαμε τηλεσκόπειο και τον τόσο εξοπλισμό για το πως θα φαινόμαστε στα διάφορα forum , όλα αυτα τα κάναμε για την αγάπη μας προς τον νυχτερινό ουρανό και εκεί είναι που θα πρέπει να κοιτάζουμε αν θέλουμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι στον χώρο αυτό.

Στο δικό μου τότε ξεκίνημα υπήρχαν τα δικά μου ιερά τέρατα που πάσχιζα να τους μοιάσω έστω και λίγο και αυτό θα γίνεται σε κάθε εποχή.

Τελικά με όλα αυτά ξέχασα το πιο σημαντικό απο όλα.

Νίκο σου εύχομαι κάθε χαρά και ευτυχία για το παιδί σου που ήρθε στον κόσμο, να το βλέπεις στην καθημερινή ζωή και να το χαίρεσαι και τα όνειρά σου να γίνουν πραγματικότητα.

Φιλικά

Δημήτρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Συμφωνώ για τα καλούπια που λες Χρήστο είμαι και εγώ άνθρωπος που δεν θέλω να τον βάζουν σε καλούπια, και δεν είναι χρόνος να γράψεις 2 λέξεις. Για να μπαίνεις και να σχολιάζεις η να κρίνεις μια φώτο υπάρχει χρόνος? το να γράψεις 2 κουβέντες τι κάνεις δεν έχεις ή έχει. Έχω την εντύπωση ότι έχετε διάθεση χαβαλέ να κάνετε και θα γράψω ότι έχω να γράψω και δεν θα ασχοληθώ πλέον με το ζήτημα, όσο και να γράψετε ξανά και ξανά!!!

Εξάλλου το θέμα ήταν ο κ. Δημήτρης και δεν είστε εσείς στο θέμα αυτό- εσείς είστε άλλο θέμα για μένα . Τα παιδιά που θα διαβάσουν τα παραπάνω ας κρίνουν και φυσικά ας κριθώ.

 

Χάρη αν η λέξη light polution έχει για σένα ποιο πολύ σημασία από τα φωτογραφικά στοιχεία που παραθέτουν οι περισσότεροι ερασιτέχνες ανά τον κόσμο σε μια παρουσίαση της εικόνας τους, τι να πω ?????? μάλλον παιδιά να αρχίσετε να το σκέφτεστε να γράψετε και κανένα βιβλίο για το θέμα. Βρείτε έναν στον κόσμο που να γράφει light polution και εγώ να σας βρώ 100 που γράφουν τα στοιχεία και τις πληροφορίες που πρέπει σε μια εικόνα.

Ο Thierry Legault ο οποίος μένει στο Παρισι ("Πολυ του φωτος") και μάλιστα με το αεροδρόμιο να είναι σχετικά κοντά του!!!

Έχετε δει τουλάχιστον μια φορά να κάνει καμία κουβέντα όπως "From the light polluted skies of Paris, France".

 

Επίσης εγώ έτυχε να βρεθώ δίπλα στον Δημήτρη Πρασόπουλο και λόγο του ότι δεν είχα ιδέα από φωτογραφία να μου δώσει τις κατευθύνσεις από την αρχή για το τι πρέπει να έχει μια φωτογραφία αστρονομική σαν πληροφορία. Στην αρχή μου φαινόταν λίγο τρελό μετά σιγά σιγά κατάφερα να πιάσω το νόημα!!!! Μετά μου είπε για έναν έλληνα αστροφωτογράφο και να μπαίνω και να βλέπω τις εικόνες του και να τις μελετάω, φυσικά ήταν ο κ. Αντώνης, να είναι πάντα καλά ο άνθρωπος τον θεωρώ δάσκαλο και θα τον θεωρώ δάσκαλο μου. Μετά άρχισα να μπαίνω στο Astrovox το οποίο να είναι καλά με ξεστράβωσε, υπήρχαν και υπάρχουν μερικά καλά παλικάρια εδώ μέσα.

Είδα και τρελάθηκα και με τις φώτο του Ηλία Χασιώτη που με το 6" βάζει κάτω 8" 10" 12" στην φωτογράφηση Σελήνης!!!! φυσικά αυτή είναι η τρέλα μου. Τα παλικάρια που ανέφερα στις φώτο τους στοιχεία βάζανε και θα βάζουν. Τώρα εσείς αν θέλετε κάντε ότι σας αρέσει ποσώς με ενδιαφέρει πλέον, γιατί εγώ αυτό που ήθελα το πέτυχα!!! εισέπραξα από σας αυτό που ήθελα (2 από τα μέλη του Συλλόγου μας).

Κάντε λοιπόν την δουλειά σας και εγώ την δική μου, και όταν αποφασίστε να κόψετε τον χαβαλέ μαζί μου - τα λέμε από κοντά να με βλέπετε στα μάτια και να σας βλέπω και εγώ στα μάτια!!! Απλά για την ιστορία εσείς έχετε πρόβλημα μαζί μου από καιρό και βρήκατε την ευκαιρία να βγάλετε τα απωθημένα σας εδώ - Okey.

 

Να με συγχωρέσει ο Νικόλας που στην όμορφή εικόνα του άνοιξα έναν διάλογο που ίσος τελικά και να μην τον ενδιαφέρει και ενδιαφέρει και το υπόλοιπο forum.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σύνδρομο καταδίωξης ή ανάγκη καταξίωσης;

Δεν θα αυτοπροσδιοριστώ μέσα από το χόμπι μου.

Αν θες να βλέπεις φαντάσματα που σε κυνηγούν... βλέπε!

Το να ασκείς αυτού του τύπου κριτική σε ένα έμπειρο ΑΣΤΡΟφωτογράφο (ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί με κεφαλαία το άστρο) σαν τον κ. Κολοβό δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει. Όπως λες και συ, ο καθένας συμπεραίνει μόνος του. Στο marketing μας λέγανε πως όσο πιο φτωχό είναι το περιεχόμενο τόσο πιο εντυπωσιακό είναι το περιτύλιγμα.

Ξέρω και αρκετές παροιμίες επί του θέματος αλλά δεν αφορούν το σύνολο των Ελλήνων ερασιτεχνών. Θα σου τις πω κατ ιδίαν με συνοδεία ούζου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο, νομιζω οτι γινεσαι κακος...

"εσείς είστε άλλο θέμα για μένα "

Για πες μας τι θεμα ειμαστε εμεις για σενα, πολυ θα ηθελα να μαθω...

 

Προς τι ο αλληλοσπαραγμος?

 

Νομιζω οτι εχεις παρασυρθει απο την κατακτηση της δοξας και δεν εχεις συνειδητοποιησει καποια πραγματα:

το οτι το LPOD εβαλε μια φωτογραφια σου (και ισως να ξαναβαλει) ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟ! Επισης μαλλον δεν εχεις συνειδητοποιησει οτι εδω ολοι μας ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΑΣ! Δεν νομιζω οτι κερδιζεις χρηματα απ'ολη αυτη τη δουλεια ετσι δεν ειναι? Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα νομιζω οτι ασχολεισαι με την αστροφωτογραφιση, τον ελευθερο σου χρονο. Αυτο ονομαζεται "ερασιτεχνικη αστρονομια" ("ερασιτεχνικη αστροφωτογραφιση" στην περιπτωση μας)

 

Επισης: μπες σε παρακαλω στο www.google.com γραψε τη φραση "from the night polluted skies of" ΚΑΙ ΔΕΣ ΠΟΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ!!!! Αν βεβαια αλλαξεις τη φραση και κανεις διαφορες αναζητησεις θα βρεις αλλα τοσα!

 

Οσο για τον Thierry Legault απο την "Πολυ του φωτος" (βασικα "Πολη") μπορει να μην αναφερει πουθενα "From the light polluted skies of Paris, France" αλλα επισης δεν ειδα πουθενα να αναφερει και πως βγαζει τις φωτογραφιες του, δηλαδη τις λεπτομεριες που ζητας. Μπηκα σε πολλες φωτο του και Σεληνης και Νεφελωματων αλλα δεν ειδα τιποτα. Αντε στειλτου και αυτου ενα μηνυμα!!

 

Συμφωνω με τον Χαρη οτι τα υπολοιπα μπορουμε να τα πουμε συνοδεια ουζου απο κοντα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοί φίλοι,

 

Πιστεύω ότι όλοι βγάλαν τα συμπεράσματά τους από αυτή τη συζήτηση και μπορούμε να τη σταματήσουμε εδώ για να μη χάσουμε το νόημα.

 

Ευχαριστώ

Σύνδεσμος για σχόλιο

Nίκο, πολύ καλή , αλλά νομίζω ότι χρειάζεσαι καλύτερη επεξεργασία για την αφαίρεση του θορύβου και μεγαλύτερες εκθέσεις.

Πριν από 2 μέρες γνώρισα και τον premier και μου είπε από που φωτογραφίζεις και τα προβλήματα που έχεις με τη φωτορύπανση. Περιμένω να δώ δουλειά σου από σκοτεινό ουρανό!

 

Να'σαι καλά και καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη,

Αρχικά σε ευχαριστώ για την κριτική και μετά για το σχόλιο.

Οι μεγαλύτερες εκθέσεις δέν είναι λύση αφού πρόκειται για ψηφιακή SLR χωρίς σύστημα ψύξης,πράγμα που σημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα μεγιστοποιούσε τον θόρυβο τους θερμούς μήνες που δυανύουμε, λόγω υπερθέρμανσης του αισθητήρα.Μία καλή λύση είναι περισσότερες εκθέσεις που στο σύνολο τους να δώσουν συνολικά μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης, και ελαχιστοποίηση του θορύβου, αφού θα έχουμε μεγαλύτερο S/N (signal to noise ratio) μετά απο την πρόσθεση.

Φωτογραφίες απο σκοτεινό ουρανό μπορείς να δείς στο προσωπικό άλμπουμ χρήστη που έχω στο astrovox,την Ροζέττα και την Horsehead και flame neb.

 

Να είμαστε καλά όλοι και να χαιρόμαστε τα αποτελέσματα των αστροφωτογραφιών μας.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης