Jump to content

Η ανατολή του Ηλίου στον κρατήρα Κοπέρνικο, 05 Ιουνίου 2006



Στις 05 Ιουνίου τράβηξα και μια σειρά από μερικούς κρατήρες, είχα την τύχη να τραβήξω και τον κρατήρα Κοπέρνικο με διαφορά περίπου 49 λεπτών. Στην φώτο που ακολουθεί βλέπουμε την μετακίνηση της σκιάς μέσα στον κρατήρα.

From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Καταπληκτική δουλειά Γιώργο! Πολύ καλή ιδέα να καταγράψεις την επίδραση του Ήλιου και με τόση μεγάλη λεπτομέρεια μάλιστα στον κρατήρα.Στην δεύτερη εικόνα δεν μπορούσες να μαζέψεις περισσότερα καρέ ?
Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ, και εμένα όταν πήγα να διαλέξω και να επεξεργαστώ αυτά τα video μου έκανε εντύπωση. Τα frames Νίκο ήταν και στα 2 videos 400 τα αρχικά από τα οποία έκανα επιλογή. Δεν πήρα περισσότερα frames γιατί ήθελα να τραβήξω και πολλά video με διάφορές περιοχές εξάλλου το seeing ήταν χάλια.

 

Σήμερα θα ήταν καλά είναι και ο Δίας κοντά στην Σελήνη, αλλά ο καιρός είναι χάλια αφού εδώ αφού ούτε η Σελήνη δεν φαίνεται.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ιάκωβε να σε καλά, το τηλεσκόπιο είναι 8" με εστιακή απόσταση 2000mm χρησιμοποίησα barlow 2.5X και την Toucam pro II που πολύ λένε ότι είναι σαν 6mm προσοφθάλμιο. Άρα έχουμε 2000/6= 333 χ 2.5 = 832
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Ωραιο αποτελεσμα - μου αρεσει ιδιατερα η δομη γυρω απο τον κρατηρα και η οποια ειναι ιδιαιτερα χαρακτηρηστικη για τον Κοπερνικο.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
κ. Αντώνη ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και όντως ο κρατήρας αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρων κρατήρας με 3 βουνά στο κέντρο του ύψους 1200 μέτρα και γύρω γύρω μοιάζει σαν αρένα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Το S&T ειχε δημοσιευσει ενα αρθρο (περιπου 1997) γυρω απο τα "Lunar Light Rays" .... τα αρθρο ειχε σχεδια εναντι φωτογραφιες μονο και μονο επειδη δεν υπηρχε ουτε μια φωτογραφια απο το φαινομενο.

 

Ποιο συγκεκριμενα, το χειλος του καθε κρατηρα εχει χασματα και οταν ο ηλιος ειναι χαμηλος, υπαρχει προβολη του ηλιακου φωτος απο το χασμα προς το δαπεδο του κρατηρα. Η ακτινα που ακολουθει μας οδηγει σε μεταμορφωση ενος τριγονου σε χρονικο διαστημα 3-4 ωρων.

 

Αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο, ριξε μια ματια εδω: http://www.lunar-occultations.com/rlo/rays/rays.htm .... πραγματι πιστευω οτι θα ειναι κατι ιδιαιτερα μοναδικο και το οποιο θα οδηγησει σε πολλες δημοσιευσεις.

 

Εχει αρκετο καιρο να ασχοληθω με το θεμα αλλα να τρεις φωτογραφιες δικες μου: http://www.perseus.gr/Astro-Lunar-Light-Rays.htm . Ισως να ειναι κατι που σε ενδιαφερει βλεπωντας το μεγαλο σου ενδιαφερον και αγαμη για την Σεληνη.

 

Καλες παρατηρησεις και φωτογραφησεις!!!

 

Αντωνης.

 

ΥΓ. Αν σε ενδιαφερει το προαναφερομενο αρθρο, let me know!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Να στε καλά κ. Αντώνη και ευχαριστώ πολύ, θα κάτσω να το μελετήσω και να μάθω 5 πράγματα γιατί τελικά έχει ενδιαφέρων το φαινόμενο. Και φυσικά εσείς καταφέρατε να πιάσετε το 2003 κάτι που εγώ δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ αυτό το φαινόμενο η δεν το έδωσα ποτέ σημασία.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο,

Βλέποντας το νούμερο 347 φορές που διαβάστηκε η φωτογραφία (μέχρι τώρα) μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, αναρωτιόμουν άν αυτό έχει ξανασυμβεί!!

Όπως και να έχει, για άλλη μια φορά μπράβο.

 

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης