Jump to content

Ηλιακή κηλίδα 898, 01 Ιουλίου 2006



Φωτογράφηση σε afocal method με χρήση Barlow 2.5X και 13mm EP Hyperion, Canon EoS 350d, και χρήση φίλτρων Astrosolar Baader ND5 και Baader Solar Continuum filter. Φωτογραφικά στοιχεία ISO 800, Shutter Speed : 1/80, Aperture Value : 8.0.

From the category:

Ηλιος Close-Up στο ορατό φως

· 335 images
  • 335 images
  • 547 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιώργο το P.S.T δείχνει μία τεράστια κηλίδα και σίγουρα δεν υπάρχουν άλλες μέχρι χθές 1-7-06.Δε ξέρω αν αυτή εδώ είναι αυτή που έχω αναφέρει προ ημερών.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολυ καλο αποτελεσμα με "overkill" συνδιασμο.Μεγαλες μεγενθυνσεις,"αργες"ληψεις,δυσκολες εστιασεις κ.λ.π.,συνθετουν το σκηνικο μιας αρκετα δυσκολης φωτογραφιας.

Παρα πολυ καλο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πέτρο και Κώστα σας ευχαριστώ!!! δεν ξέρω Πέτρο αν αυτή είναι που είχες αναφέρει προ ημερών αλλά σίγουρα είχαμε καιρό να δούμε μια τέτοια τουλάχιστον εγώ. Κώστα ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα να το κάνω σε τόση μεγάλη μεγέθυνση, το μόνο δύσκολο είναι η εστίαση γιατί στην οθόνη του H/Y δεν μπορούσα να δω καλά τις εικόνες όταν κατέβαιναν στον σκληρό. Αν κάποιος φίλος ξέρει κάποιο κόλπο θα του ήμουν υπόχρεος (μάλλον θέλει να σκεπάζομε με κανένα σεντόνι). Η ζέστη ήταν απελπιστική παρόλο που κατέβηκα από πάνω κατά της 12:00 !!!

 

Τα ISO 800 που έβαλα τελικά δεν ήταν καλή λύση, μου έδωσαν πολύ κόκκο και μετά όταν κάνεις εφαρμογή unsharp γίνεται άστα να πάνε.

 

Πήγα να το κάνω και με την Toucam Pro και για κακή μου τύχη έπαθε μια μικρό ζημιά. Τελικά μονάχα με την Toucam κάνει κανείς καλή δουλειά σε τόσο μεγάλη μεγέθυνση.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης