Jump to content
© kapsisTed 2022
Credit Για την φωτογράφιση χρειάστηκαν 9 ώρες συνολικά έκθεσης,απο αυτές οι 5ώρες ειναι σε φίλτρο υδρογόνου,2 σε RED,μια σε Green και μία σε Blue. Η σύνθεση έγινε σε Ha-RGB. Η φωτογραφία έγινε μέσα απο τηλεσκόπιο διαμέτρου 80 χιλιοστών με Camera ATIK 314 L+mono ccd.

SH2-140


ted1977

Νεφέλωμα sh 2-140. Το Sh2-140 είναι ένα νεφέλωμα εκπομπής στον αστερισμό του Κηφέα και αποτελεί μέρος της μεγάλης περιοχής σχηματισμού άστρων του συμπλέγματος μοριακών νεφελωμάτων του Κηφέα. Το νεφέλωμα βρίσκεται στο κεντρικό-νότιο τμήμα του αστερισμού, περίπου 5 ° βόρεια από το αστέρι ζ Cephei. Στο εσωτερικό του υπάρχει μια ομάδα νεαρών αστεριών ένατου και δέκατου μεγέθους, όπου κυριαρχεί το HD 211880, ένα λευκό-μπλε αστέρι κύριας ακολουθίας.Η απόσταση του νεφελώματος απο τον Ηλιο μας ειναι περίπου 2900 έτη φωτός.

Credit

Για την φωτογράφιση χρειάστηκαν 9 ώρες συνολικά έκθεσης,απο αυτές οι 5ώρες ειναι σε φίλτρο υδρογόνου,2 σε RED,μια σε Green και μία σε Blue. Η σύνθεση έγινε σε Ha-RGB. Η φωτογραφία έγινε μέσα απο τηλεσκόπιο διαμέτρου 80 χιλιοστών με Camera ATIK 314 L+mono ccd.

Copyright

© kapsisTed 2022
  • Μου αρέσει 1

From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

δεν υπάρχουν σχόλια για εμφάνιση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης