Jump to content

IC 1295 Ένα συμπαθητικό πλαν. νεφέλωμα 15ου μεγεθ.


aktistar

Νευτώνειο 200/800, ΑΤΙΚ 16HR, 40Χ90sec Lum (επεξεργασία και σμίκρυνση στο Astroart)

 

Το αρνητικό είναι τμήμα φωτογραφίας ίσου χρόνου έκθεσης με τον ίδιο εξοπλισμό όπως και η προηγούμενη αλλά με φίλτρο ΟΙΙΙ. Εδώ γίνεται αντιληπτό ότι το νεφέλωμα διαθέτει και δεύτερο περίβλημα.


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Χαίρομαι που σας άρεσε η φωτογραφία μου. Η λήψη πραγματοποιήθηκε από ένα παράθυρο του σπιτιού μου που βλέπει ένα τμήμα του ουρανού πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης (Window Astronomy!). Προχθές ενώ φωτογράφιζα πρόσεξα ότι στον ουρανό που έβλεπα με το γυμνό μάτι δεν φαινόταν κανένα άστρο...Όμως το fwhm των άστρων στις φωτογραφίες μου ήταν στα 2,7 pixels (με κλίμακα ειδώλου 1,66 sec/pix) - είχα συνθήκες διαταραχής δηλαδή όχι χειρότερες από εκείνες που αντιμετωπίζω συνήθως..

Δεν σταμάτησα να ασκούμαι στην αστροφωτογραφία Χάρη αλλά συχνά αρκούμαι σε φωτογραφίες που περιέχουν κάποια πληροφορία χωρίς να είναι θεαματικές και καλλιτεχνικά αξιόλογες. Στο R200SS χρησιμοποιώ και διορθωτή κόμης.

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
Συγχαρητηρια για την ωραια φωτο! Κριμα που δεν χωραει στο πεδιο και το γειτονικo σφαιρωτο NGC6712. Το 15 μεγεθος που δινουν πολλα βιβλια για το IC1295 ειναι προφανως λανθασμενο. Το πλανητικο νεφελωμα αυτο ειναι ευκολο με 6" και φιλτρο O-III.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης