Jump to content

NGC 457 - Ανοικτο Σμηνος (Κας)


aristarchus

Αθηνα 25/11/2006 @ 02:30 - 04:45 UT+3

 

AP 160 f/7.5 StarFire EDF, AP 1200GTO GEM, SBIG ST-2000XM, SBIG CFW10, SBIG LRGB + IR-block

 

LRGB @ 30:30:30:30 (1x1 binning) @ -12.5d C

 

Περισσοτερες πληροφοριες: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-0457.htm


From the category:

Σμήνη

· 936 images
  • 936 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιωργο,

 

Οι ακτινες ΔΕΝ ειναι απο blooming (η καμερα μου ειναι NABG). Απλα εβαλα ενα σταυρονημα (απο σπαγκο) στο dewshield ωστε να δημιουργησω τις ακτινες.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ όμορφη Αντώνη,

μια ερώτηση, γιατι δεν υπάρχουν χρώματα στούς διάφορους τύπους άστρων παρόλο που χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα ? Πρόκειτε για υπερέκθεση?

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιαννη,

 

Το αντιθετο ισχυει ... τα χρωματα που βλεπεις υπαρχουν μονο και μονο επειδη εδωστα ΠΟΛΥ προσοχη προς την σωστη εκθεση. Μην ξεχνας οτι τα ανοικτα σμηνη ειναι συλλογη "νεων αστερων" και οποτε θα ειναι λαμπρα, λευκα με ιχνος μπλε.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη,

θα μου επιτρέψεις να μη συμφωνήσω στο συγκεκριμένο θέμα, το ίχνος μπλε που περιέγραψες (σαν υψηλότερες τιμές του μπλέ μέρους του RGB) θα πρέπει να συνοδεύει και τον πυρήνα των νέων άστρων, ισως φταίει η χαμηλή ανάλυση της φωτο στο astrovox, στα πολύ φωτεινά άστρα οι πυρήνες εμφανίζονται κορεσμένοι (255,255,255) και λογικά δεν υπάρχει χρώμα ενω στα πιο σκοτεινα εμφανίζονται με ουδέτερη κάτω απο (100,100,100) με ένα δυο πίξελ γυρω τους τα οποία παρουσιάζουν μια απόχρωση. Ισως κάτι στην χρωματική ισορροπία να δημιουργει αυτο το φαινόμενο ή ακομα και η υπερβολική συμβολή του καρε L με αποτέλεσμα να χάνεται η πληροφορία χρώματος ακομα και σε πυρήνες που δεν έχουν υπερεκτεθει.

Εαν το θέμα ηταν νεφέλωμα ή αμυδρόι γαλαξίες, η υπερέκθεση λογικά αφαιρεί κάθε στοιχείο χρώματος απο φωτεινά άστρα με εξέρεση κάποια εξωτερικά πιξελ που δεν έχουν κορεστει. Σε σμήνη ειναι πιο πιθανό να διατηρηθει η πληροφορία λόγω των σχετικά κοντινών φαινόμενων μεγεθων των αστεριών που το αποτελούν. Για αυτό σε ρώτησα εάν υπήρχε υπερέκθεση.

Η συζήτηση ειναι ακαδημαική, και σε καμια περίπτωση δεν περιγράφω μια απόλυτη θέση, ειναι απλά η οπτική μου γωνία και σε παρακαλώ να το σκεφτείς μηπως και έχω κάποιο δικιο.

φιλικά,

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης