Jump to content

Μ29 - Ανοικτο Σμηνος (Κυκνο)


aristarchus

Αθηνα - 20-21/11/2006 @ 22:30 - 00:40 UT+3

 

AP 160 f/7.5 StarFire EDF, AP 1200GTO GEM, SBIG ST-2000XM, SBIG CFW10, SBIG LRGB + IR-block

 

LRGB @ 30:30:30:30 (1x1 binning) @ -10d C

 

Περισσοτερες Πληροφοριες: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-6913.htm


From the category:

Σμήνη

· 936 images
  • 936 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Καλή επεξεργασία,τέλεια starcolors δείγμα της εκπληκτικής χρωματικής διόρθωσης....και το SBIG CFW10!!!ΟΥΑΟΥ!!!

Μόνο μια ένσταση:

Δεν μου άρεσαν τα spikes που μάλλον είναι προϊόν της μη-ίδιας ευθυγράμμισης κάμερας-αράχνης κατά τη λήψη των RGB σωστα?Η έγινε επίτηδες ?

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γεια σου Γιαννη,

 

Η πραγματικη εκδοση της συγκεκριμενης φωτογραφιας ειναι η εξης: http://www.astrocyprus.net/cy/index.php?option=com_wrapper&Itemid=27 (σε παρακαλω κανε κλικ στην εικονα για να δεις την μεγαλητερη αναλυση). Η εκδοση εδω στο ΑστροΒοξ ειναι ακριβως ιδια ΣΥΝ την προσθηκη τεχνικων ακτινων με τη βοηθεια του Photoshop (η νεα καθημερινη μοδα στον χωρο της αστροφωτογραφησης).

 

Οταν ειχα το τελικο αποτελεσμα μου, προχωρησα με μια ερευνα στο διαδικτυο ωστε να βρω αλλα αποτελεσματα του Μ29 για συγκριση και εμεινα πολυ ικανοποιημενος με το αποτελεσμα το δικο μου σε σχεση με ολα τα αλλα εκτος για μια εξερεση (το αποτελεσμα ενος Ιταλο-Αμερικανου φιλου μου). Οταν εψαξα το θεμα περισσοτερο (με το δικο του αποτελεσμα), ηταν σαφεις οτι ειχει προσθεσει επιπλεον ακτινες (α λα Photoshop) και επιπλεον (και σοβαρο) χρωμα στους κυριους αστερες (παλι α λα Photoshop).

 

Το πρωτο μπορω να το δεκτο καθως εκανα και εγω μια δοκιμη (οπως βλεπεις). Το δευτερο ΔΕΝ το δεχομαι και οποτε δεν προχωρησα σε αυτη την κατευθυνση.

 

Ετσι και αλλιως ολα τα αποτελεσματα μου μεχρι στιγμης ειναι προσωρινα επειδη δεν συμπεριλαμβανουν την χρηση των flat-frame (χρειαζομαι light-box) και με την πρωτη ευκαιρια η δουλεια θα γινει πληρης και σωστη απο την αρχη (δηλαδη θα συμπεριλαμβανει και τα flat-frame) με ολα τα (προσωρινα) αποτελεσματα που βλεπεις.

 

Οσον αφορα την διαφορετικη ενταση που αναφερεις, ειναι πανευκολο να μειωθει/αυξηθει ειτε με το Photoshop (λιγοτερα/περισσοτερα κλικ με το ποντικι) ειτε με ενα low-pass filter (πχ. AIP4Win).

 

Απο περιεργεια και με το θεμα της εντασης στην ακρη, με ενδιαφερει η γνωμη σου για ποια απο τις δυο εκδοσεις προτιμας περισσοτερο. Εχω ρωτησει το ιδιο σε αρκετους φιλους και ειμαστε 50-50 ... δυστυχως!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Kαλησπέρα,

Η οποιαδήποτε χρήση photoshop για τη δημιουργία πληροφορίας που ΔΕΝ υπάρχει στην αρχική εικόνα (όχι της πληροφορίας που υπάρχει και την αναδεικνύουμε με διάφορες τεχνικές) με βρίσκει εντελώς αντίθετο.

Σαφώς και προτιμώ την έκδοση του Astrocyprus.

 

Τι πεδίο έχει περίπου αυτό το set-up ?Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε sky flats μέχρι την κατασκευή του lightbox ή ακόμα και ένα λευκό φόντο στην οθόνη του υπολογιστή.

 

Για το θέμα της έντασης προτιμώ πάλι την άλλη εικόνα.Φαίνεται πιο "γεμάτη" και πιο ωραία αισθητικά, τουλάχιστο σε μένα.

Επίσης θα μου άρεσε άν τα αρχικά spikes δεν είχαν τον ίδιο προσανατολισμό με τους άξονες x,y της κάμερας άλλα ήταν λίγο διαγώνια

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καπησπερα Γιαννη,

 

Συμφωνω με την κουβεντα σου περι προσθηκη πληροφοριας!

 

Οσον αφορα το πεδιο με τον συνδυασμο ΑΡ160-ST2000XM, μιλαμε για 25' 30" επι 33' 48". Με τα sky-flat, ειναι καπως επικινδυνα επειδη με λιγη απροσεξια θα μιλαμε για light gradients.

 

Με τα spikes, φυσικα αναφερεις το παραδειγμα του Μ15 που εχω φορτωσει και μαλιστα συμφωνω μαζι σου (οπως βλεπεις, ο πειραματισμος δεν τελειωνει ποτε).

 

Με το Μ33, θα το τσιμπησω με την πρωτη ευκαιρια ... θα υπαρχει ενα πολυ μικρο προβλημα λογω πεδιου αλλα υπαρχει αρκετο "εμβαδον" για να βγει ενα ομορφο αποτελεσμα.

 

Αντωνης.

 

ΥΓ. Πρωτα το NGC891 (edge-on στην Ανδρομεδα) και μετα το Μ33.

Σύνδεσμος για σχόλιο
ΥΓ-2: Ωστε να γινει καλυτερη συγκριση, ας παρουμε το ανοικτο σμηνος NGC 457 .... ηδη εχω φορτωσει εδω στο ΑστροΒοξ μια εκδοση με τις ακτινες διαθλασης σε μορφη σταυρου ... να και μια δευτερη εκδοση σε μορφη "Χ": http://www.astrocyprus.net/site/album_showpage.php?full=&pic_id=79 ...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης