Jump to content

NGC 884 LRGB 1200x900


aristarchus

Αθηνα - 02/10/2006 @ 01:45 - 03:50 UT+3

 

AP160/f7.5, AP1200GTO GEM, SBIG ST-2000XM, SBIG CFW10

 

LRGB @ 30:30:30:30, 1x1 binning, -10-deg C


From the category:

Σμήνη

· 936 images
  • 936 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητοι φιλοι,

 

Τι διαφορα στον καιρο αποψε σε σχεση με την τελευταια εβδομαδα?! Το συγκεκριμενο αποτελεσμα εχει περιπου 3509 αστρα εναντι τα 1209 αστρα στο χθεσινο αποτελεσμα καθως το νεο αποτελεσμα εχει περισσοτερο βαθος, καλυτερο χρωματισμο, φωτισμο και λεπτομερια.

 

Απο'δω και περα το μωσαικο ειναι πρωτεραιοτητα εφοσον εχω βρει τον σωστο συνδυασμο εκθεσεων με τη βοηθεια του καλυτερου ουρανου αποψε.

 

Αποψεις, σχολεια, κριτικη κτλ ευπροσδεκτα. Οι ακτινες με ξεγελασανε λιγο στην κληση οποτε θα υπαρχει πολυ περισσοτερη προσοχη την επομενη φορα αφιερωμενη στο μωσαικο και το διπλο σμηνος.

 

Αφιερωνω το αποτελεσμα στον φιλο τον Παναγιωτη (quendi) που ειχε ρωτησει στην προηγουμενη εκδοση με τι τροπο θα εβγαινε καλυτερο αποτελεσμα αν ο καιρος δεν ηταν τοσο χαλια (ΚΑΛΟΠΡΟΕΡΑΙΤΑ!).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αντώνη όλες οι πρόσφατες φωτογραφίες φωτογραφίες σου με έχουν ενθουσιάσει. Είναι πραγματικά από τις λίγες περιπτώσεις όπου κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τίποτα παραπάνω από αυτό που βλέπει, τόσο όσον αφορά την τεχνική (tracking, θόρυβο, έκθεση κτλ) όσο και τη σύνθεση και την επεξεργασία. Δίνουν μια αίσθηση πληρότητας που πόλύ σπάνια συναντάται. Ο μόνος αστάθμητος παράγοντας είναι πλέον μόνο ο καιρός, αλλά είμαι σίγουρος ότι η επιμονή σου θα ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Σου εύχομαι καλή συνέχεια (αν και είμαι σίγουρος) και περιμένω ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις στο μέλλον!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοι φιλοι,

 

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια. Χαιρομαι παρα πολυ που ειμαι σε θεση να μοιρασω την ομορφια και μαγια του εναστρου ουρανου μαζι σας!

 

Περισσοτερες πληροφοριες για το συγκεκριμενο αποτελεσμα υπαρχουν στον εξης συνδεσμο: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-0884.htm ....

 

Καθαρους ουρανους (σε ολους μας).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, και τα spikes είναι πιο ωραία έτσι.

Τα star colors μου άρεσαν περισσότερο από το M29 αλλά πιστεύω ότι μπορείτε να να βελτιώσετε κι άλλο

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστω παιδια!

 

Γιαννη (vegan), η επεξεργασια μου γυρω απο τον χρωματισμο πραγματοποιηται με πολυ προσοχη και εχει ως βαση το QE της καμερας (colour balance), το υποβαθρο (background normalization) και τα ιστογραμματα. Οποτε οτι βλεπεις απο χρωματισμο ειναι ουσιαστικα ακριβως τι υπαρχει εναντι "καλλιτεχνικη ελευθερια".

 

Οσον αφορα τα "spikes", σε ευχαριστω για τα προηγουμενα σου σχολια. Και εγω τωρα ειμαι ευχαριστημενος με τα "spikes" καθως απο'δω και περα θα ειναι ολα σε μορφη "Χ".

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης