Jump to content

Πρώτη δοκιμή


roryt

Πρώτη μου απόπειρα για πλανητική με το τηλεσκοπιο. Dobs TS-GSO 8'', afocal canon mvx4i 20x, με TS ploss 15WA + Orion shorty barlow x2. Μέθοδος drifting, εγγραφή σε DV, deinterlace και μεταγραφή σε jpg με το Kino. 140 frames επεξεργασία σε registax 3. Δεν ξέρω γιατί βγήκε τόσο μπλε, υποθέτω λόγω χρωματικού σφάλματος στον φακό της κάμερας. Τι άλλες βελτιώσεις θα μπορούσα να κάνω ;

From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Δεν κατάλαβα πως έκανες πλανητική με dob, αλλά μ'αρέσει!! Και εγγραφή σε DV και όχι webcam!! Πρωτότυπος και αρκετά αποτελεσματικός!

 

Μπράβο!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μπράβο,μπράβο και ξανά ΜΠΡΑΒΟ !!! Φίλε roryt, διαθέτουμε το ίδιο τηλεσκόπιο και με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό που έχεις μπορώ να σου πω οτι έκανες φοβερή δουλειά! Ποιός είπε οτι δεν γίνεται αστροφωτογράφηση με Dobson :-)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ για τα σχόλια, αλλά δεν είναι κάτι φοβερά πρωτότυπο, η μέθοδος χρησιμοποιήται χρόνια τώρα. Αφήνεις σταθερό το τηλεσκόπιο και το αντικείμενο κάνει drift καθώς τραβάς video. Οι webcams έτσι ξεκινήσανε. Δεν έχει πολλές δυνατότητες. Με μεταγραφή σε διάφορα φορματ (DV, jpg) και μάλιστα με συμπίεση, όλο και κάποια πληροφορία χάνεται. Και ενώ και το OTA και το seeing επιτρέπανε μεγαλύτερη μεγένθυνση (τουλαχιστον στην παρατηρηση), ήτανε αδύνατο να κεντράρω στο CCD. Το tracking χρειάζεται. To έκανα περισσότερο για να δω τι μπορεί να κάνει ο εξοπλισμός, και για εξάσκηση στο registax.

 

Θα εκτιμούσα κάποια σχόλια για το τι παραπέρα επεξεργασία μπορεί να αποδέχεται.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Το αποτελεσμα ΕΙΝΑΙ καλο. Πριν 20 χρονια, τα εππαγγελματικα αστεροσκοπια δεν εβγαζαν τετοια ποιοτητα δουλειας!

 

Το αποτελεσμα ειναι μια ιδεα υπερφωτισμενο. Εγινε χρηση φιλτρου IR-block? Αν οχι, ισως εξηγει το μπλε στρωμμα.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Και πάλι ευχαριστώ, αν και το credit πηγαίνει κυρίως στην έξοχη δουλειά που έκανε το registax. Ναι, δεν έβαλα ir-cut, κυρίως γιατί νόμιζα ότι η κάμερα είχε ήδη, αλλά πιθανών να κάνω λάθος. Την επόμενη φορά, και με περισότερους συνδιασμούς.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης