Jump to content

Ο Νότιος πόλος και γύρω από τον MORETUS, 10 Νοε. 2006



8' SC LXD-75, DMK 21BF04, Barlow 2.5X, 934 frames επεξεργασία Registax v.4 με MAP 3.

 

Οι πόλοι στην Σελήνη είναι ένας πάρα πολύ ωραίος στόχος, μάλιστα όσοι κάνουμε φωτογράφηση Σελήνης πάντα από εκεί ξεκινάμε συνήθως την εστίαση μας.

 

Εδώ βλέπουμε μια λήψη από το βράδυ 10 Νοε. 2006 διακρίνονται καθαρά ο MORETUS, SHORT, NEWTON, βρίσκονται ακριβώς από κάτω από τον κρατήρα CLAVIUS.


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιώργο, καταπληκτική λήψη! Πολύ όμορφοι όπως και δύσκολοι στόχοι οι συγκεκριμένοι κρατήρες στα όρια της εμφανίσημης περιοχής του Νότιου Πόλου!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο (και Ηλια),

 

Απο οτι βλεπω, η DMK 21BF04 ειναι τελεια για την Σεληνη με βαση τα αποτελεσματα σας τις τελευταιες μερες! Ειναι πραγματι πολυ ομορφο να βλεπουμε τετοια αποτελεσματα και τα οποια η ληψη τους ειναι πολυ δυσκολοτερη και απο οτι καποιος ισως νομιζει.

 

Καλη συνεχεια!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ και ελπίζω ο καιρός να μας κάνει πάλι την χάρη για καμιά μέρα μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα είναι χάλια!!!!

 

Και εγώ κ. Αντώνη λέω πως τελικά έπιασαν τόπο τα λεφτά και ότι είναι απλά θέμα χρόνου και καλού seeing νομίζω ότι η κάμερα δεν έχει δώσει το 100% είναι κάπου στο 80% (δεν έχω δει ποτέ 4-5 seeing) και φυσικά αν είχα ένα 14 ίντσες!!! θα γινόταν πολύ γλέντι, νομίζω για Σελήνη και close up είναι το τέλειο εργαλείο. Αλλά δυστυχώς εδώ που είμαι δεν έχει κανείς τέτοιο εργαλείο!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα αναφέρω μόνο ότι στα Cloudynights Forums εδώ και πολλούς μήνες οι DMK έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

(Τελευταία μάλιστα έγινε γνωστή η απόδοση τους και στις μακρές εκθέσεις).

Οι τιμές τους είναι πολύ χαμηλότερες από αυτές των Lumenera.

Επίσης κανείς δεν έχει ισχυριστεί ότι οι Lumenera είναι καλύτερες.

Ακόμη κι ο Paolo Lazzarotti που έφερε τις Lumenera στην Ευρώπη διέκοψε τη συνεργασία του με την εταιρεία, την οποία θεωρεί απαράδεκτη όσο αφορά τη συνεργασία. Βέβαια, οι καλύτερες εικόνες παγκοσμίως αυτή τη στιγμή έχουν βγει με Lumenera Infinity με αισθητήρα 1392x1040 pixels, όμως η τιμή της είναι πολύ υψηλή. Βέβαια και η DMK διαθέτει μηχανές ανάλογου μεγέθους αισθητήρα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη συγκριτική δοκιμή.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλια/Γιωργο,

 

Εδω και περιπου δυο μηνες ειχα ανταλλαξει κατι μηνυματα με τον Paolo Lazzarotti και μου ειπε να περιμενω μεχρι την αρχη του 2007 για μια ΠΟΛΥ ευχαριστη εκπλειξη οσον αφορα τις καμερες τυπου firewire (οπως την DMK). Μαλιστα μου ειχε πει οτι θα εχει προς πωληση κατι ΠΟΛΥ καλο και σε ιδιαιτερα ανταγωνιστικη τιμη. Τον εσπρωξα για περισσοτερες πληροφοριες αλλα δεν τσιμπησε.

 

Μιας και μιλας για το Cloudy Nights, εψαξα τα αρχεια εδω και μερικες ωρες περι το Takahashi Mewlon 250/f12 και βρηκα πολυ θετικο σχολιο οσον αφορα τις αποδοσεις του σε πλανητικη και σεληνιακη φωτογραφηση. Πρεπει να το σκεφτω (και να το μελετησω) περισσοτερο το θεμα.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

κ. Αντώνη η λύση για πλανητική έρχεται από πολύ κοντά μας

Gladio 315 6480 € including VAT 20%

http://www.unitronitalia.it/gladio.htm

 

ξεβράκωτο και έτοιμο έτσι το θέλω!!! αλλά ντεν έχω τα λεφτά και φυσικά δεν θα τα έχω ποτέ!!! αν μου πέσει το ΛΟΤΤΟ ίσος αλλά δεν γράφω και αυτό είναι ένα πρόβλημα για να με επισκεφθεί η θεά τύχη.

 

Και φυσικά ο Ηλίας έχει δίκιο για την Infinity είναι το πρώτο πράμα στην πλανητική αυτήν την στιγμή, μετά σαν φθηνή λύση η DMK.

 

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Πρεπει να την εχω δει πανω απο 10 φορες τη συγκεκριμενη φωτογραφια. Γυρναω και ξαναγυρναω για να την κοιταξω μηπως και εντοπισω για ποιο λογο μου αρεσει τοσο πολυ. Αγνοω παντελως ποσο ευκολος ή δυσκολος ειναι ο συγκεκριμενος στοχος. Ο μονος ισως λογος που συνειδητα μπορω να εντοπισω γιατι μου αρεσει , ειναι πως ειναι τετοια η οπτικη γωνια των τρυπων/κρατηρων (δεν ξερω και πως να το περιγραψω) που φαινεται σα να εχει τραβηχτει απο πολυ κοντα περνοντας διπλα απο εναν ουρανιο βραχο.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κατερίνα με τιμούν τα λόγια σου, απλά είναι τα παιχνίδια που κάνει το φως στην επιφάνεια της Σελήνης και που με λιγάκι καλό seeing πολλές φορές μας δίνει την χαρά να παίρνουμε μερικά καλά κοντινά πλάνα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης