Jump to content

IC 434-NGC 2023 (LRGB)



L (Ha 80min)-R (SII30min)-G (OIII 20min)-B (Hbeta 20 min)

ED 103 Vixen f7,5-Atik 16HR-AS GT Celestron,Star 2000 autoguider.Εκθέσεις 10λεπτες.Maxim DL-Photoshop CS

Ν.Επιβάτες-Θεσσαλονίκη


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Νικο,

 

Συγχαρητητρια και απο'μενα. Οντως σιγα-σιγα ειναι εποχη για τον υπεροχο αστερισμο του Ωριωνα και τα πολλα ομορφα αντικειμενα που μας προσφερει.

 

Καλη συνεχεια.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αστρόφιλοι σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας!

Αντώνη πράγματι ο Ωρίωνας είναι απο τους αστερισμούς που τον περιμένει κανείς όλο τον χρόνο,και όταν έρθει μας αποζημιώνει για την αναμονή.

Καλή συνέχεια και σε σένα.

 

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νίκο,

 

Δέξου και τα δικά μου συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή φωτογραφία. Η φωτογράφιση έγινε με το αποχρωματικό της Vixen σωστά;

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κώστα σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.Πράγματι η φωτογράφιση έγινε με το αποχρωματικό της Vixen.Κάτι που με ενόχλησε όμως στην φωτογραφία, ήταν η έλλειψη κοντράστ και θέλησα να αναζητήσω την αιτία σε φίλτρο Ηα στα 6nm αντί για 13nm που χρησιμοποίησα.Αυτό όμως ήταν λάθος και μου το υπέδειξε ο Γίαννης Ηλιόπουλος αφού μου επισήμανε ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω OIII σε αυτό το νεφέλωμα , αλλά απλό πράσινο φίλτρο. Αυτό γιατί το ΟΙΙΙ δεν εμφανίζει καθόλου το νεφέλωμα και στην σύνθεση "απορροφά" σημαντικό μέρος της πληροφορίας. Έχε το και εσύ υπ΄όψιν σου όταν θελήσεις να φωτογραφίσεις το συγκεκριμένο νεφέλωμα.

 

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νίκο,

δεν διαθέτω καμμιά βεβαιότητα για αυτό που σου είπα το πρωί.

Έκανα απλά μια υπόθεση επειδή ανέφερες ότι στο ΟΙΙΙ το νεφέλωμα ήταν αόρατο. Την τεχνική που χρησιμοποιείς δεν την γνωρίζω. Ξέρω ότι η περιοχή αυτή παράγει έντονο κοντράστ στο Ηα που χρησιμοποιείς ως luminance, (και στο Ηβ) οπότε το γεγονός πως το κοντράστ αυτό μειώνεται με τα φίλτρα πρέπει να οφείλεται στον τρόπο επεξεργασίας της φωτογραφίας.

 

Φαντάζομαι ότι έχει νόημα να χρησιμοποιούμε τα τρία φίλτρα που χρησιμοποιείς αντί για RGB όταν αναδεικνύουν διαφορετικές περιοχές του νεφελώματος. Ίσως στην περίπτωση αυτή να μη συμβαίνει. Θα ήθελες να μας αναφέρεις τις πηγές σου σχετικά με την τεχνική που χρησιμοποιείς;

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης