Jump to content

My first deep sky image


just_jim

Η πρωτη αποπειρα με την DSI Color ενω φυσουσε και ψαχνοντας ακομα τις ρυθμησεις της DSI.... Ακουω συμβουλες για βελτιωση.

From the category:

Νεφελώματα

· 5217 images
  • 5217 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φίλε Δημήτρη πολύ καλή επιλογή πρώτου στόχου! Υπάρχουν πολύ ειδικότεροι από εμένα σε deep sky στο site. Μπορώ πάντως να σου δώσω κάποιες συμβουλές:

1. Χρειάζεσαι μεγαλύτερο συνολικό χρόνο έκθεσης (αντί δηλαδή 5Χ24=120 sec 30X30=900sec. Φυσικά τα αστέρια του τραπεζίου δεν θα ξεχωρίζουν αλλά θα φαίνεται περισσότερη λεπτομέρεια στο νεφέλωμα.

2. Αφού εξασκηθείς λίγο, να προμηθευτείς focal reducer. Κυκλοφορεί ένας οικονομικός της Scopetronix 0,5. Αυτός μειώνει στο μισό την εστιακή απόσταση του συστήματός σου, δηλαδή, διπλασιάζει το οπτικό πεδίο με αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο νεφέλωμα και να μειώνει στο μισό το χρόνο έκθεσης γιά ιδιο αποτέλεσμα. Γενικά στο deep sky ο μεγάλος συνολικός χρόνος έκθεσης είναι επιθυμητός.

3. Πιστεύω να πήρες dark frames. Είναι απαραίτητα και το Autostar τα χρησιμοποιεί αυτόματα γιά να μειώσει το θόρυβο.

4. Αν σαν IRcutter εννοείς ότι πρόσθεσες τέτοιο φίλτρο στη camera, πρέπει να ξέρεις ότι η DSI-c έχει ενσωματωμένο μπροστά από το CCD. Το φίλτρο αυτό πολλοί το αφαιρούν γιατί γενικά περιορίζει την ανάλυση των νεφελωμάτων αφού φιλτράρει εκπομπές σε IR που αποτελούν σε πολλά νεφελώματα την κυριώτερη ακτινοβολία που καταγράφουν οι μηχανές.

5. Από πολική ευθυγράμμιση και focus έχεις πάει πολύ καλά.

 

Καλές επιτυχίες!

 

2.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καταρχάς Ευχαριστώ πολύ...

Η αλήθεια είναι ότι τράβηξα 31 frames αλλά από αυτά μόνο τα 5 ήταν ικανοποιητικά σε ποιότητα και αυτά επέλεξα να κολλήσω...

Παρατήρησα επίσης ότι αυτή ήταν η μέγιστη δυνατή εστίαση που μπορούσα να κάνω... Αυτή θα είναι και στο μέλλον, η αυτό διορθώνεται κάπως, γιατί εμένα θολή μου φαίνεται η Φώτο και δε μπορούσα να εστιάσω άλλο... Με το focal reduser θα μπορώ να εστιάζω καλύτερα??

Dark frames δεν τράβηξα, αλλά δεν βλέπω να έχει ιδιαίτερο θόρυβο η εικόνα...

Το φίλτρο που είχε η DSI-c το αφαίρεσα και έβαλα το δικό μου (baader), που πιστεύω είναι καλύτερης ποιότητας... Είναι κακό αυτό, να επανατοποθετήσω το αρχικό του??

 

Επίσης, έτσι θα είναι όλες οι Φώτο, τα αστέρια θα φαίνονται τόσο μεγάλα?? Πως μπορώ να τραβήξω Φώτο που τα αστέρια να φαίνονται ως στίγματα αλλά και να φαίνεται και το νεφέλωμα γαλαξίας κ.τ.λ??

Σύνδεσμος για σχόλιο

H φωτογραφία καθαρίζει όσο περισσότερος είναι ο συνολικός χρόνος έκθεσης, μέχρι φυσικά κάποιο σημείο. Στην καθαρότητα, φυσικά συμβάλλουν και τα dark frames. Στην αρχή συνιστώ, με χρήση του Autostar Envisage, να επιλέξεις Normal Use και όχι άλλες επιλογές πχ save all uncombined images κλπ. Ετσι θα μπορείς να παρακολουθείς την τελική εικόνα όπως διαμορφώνεται όσο περνάει η ώρα. Να χρησιμοποιήσεις την επιλογή Drizzle μόνο γιά tracking δύο αστεριών που σε πολική στήριξη θα εκμηδενίσουν το rotation της εικόνας. Από την επιλογή αυτή μην πειράξεις κάτι άλλο από τα default settings. Quality = 30% και Evaluation Count =5.

To focal reducer δεν έχει σχέση με το focus. Στο focus πρέπει να επιμείνεις πολύ και ο καλλίτερος τρόπος είναι να καθαρίσεις στην οθόνη όσο μπορείς ένα αστέρι.

Πιθανότατα το IR cut filter που προσέθεσες να είναι καλλίτερο απόαυτό της μηχανής, όμως αυτό προστατεύει το CCD από σκόνη που είναι ο ύπουλος εχθρός κάθε αστροφωτογράφου. Καλλίτερα λοιπόν να επαναφέρεις το αρχικό στη θέση του με προσοχή.

Τέλος, το deep sky είναι η δυσκολότερη μορφή φωτογράφησης που υπάρχει. Γι'αυτό οπλίσου με άφθονη υπομονή και ποτέ να μην βιάζεσαι. Το αποτέλεσμα που περιμένεις αργεί να έρθει αλλά η διαδρομή μέχρι τότε είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

 

Καλή επιτυχία

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης