Jump to content

Νεφέλωμα του Ωρίωνα(Μ42)



Τα ίδια χαρακτηριστικά με την προηγούμενη.

From the category:

Νεφελώματα

· 5213 images
  • 5213 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Εξαιρετική επεξεργασία Νικόλα!!! όντως η διαφορά είναι μεγάλη. Μια όμως παρατήρηση όντως με την 2η επεξεργασία έχεις καλύτερη λεπτομέρεια αλλά τις αποχρώσεις των χρωμάτων θα προτιμούσα την πρώτη έκδοση, βέβαια αυτό είναι πάντα προσωπική εκτίμηση.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο σ'ευχαριστώ για το σχόλιο αλλά και για την παρατήρηση σου.Η όποια επεξεργασία γίνεται πρώτα στην ασπρόμαυρη λήψη όπου διαφοροποιούνται οι αποχρώσεις του γκρί,και στην συνέχεια αυτό εμφανίζεται σε χρώμα.Με λίγα λόγια το χρώμα ψηφιακά είναι αποχρώσεις του γκρί που αποκωδικωποιούνται στο χρώμα που τελικά βλέπουμε. Απο την στιγμή που άλλαξα λογαριθμικά το εύρος δυναμικής σε τιμές των φωτεινότερων και σκουρότερων pixels,-και εφ'όσον έχω φωτομετρήσει την κάμερα μου-βλέπω ότι απέδωσε περισσότερη χρωματική πληροφορία όπως το μπλέ στην "ράχη"του νεφελώματος.Κάτι που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν χρειάστηκε να πειράξω το colour balance σε φόντο και φωτεινό αντικείμενο,παρά μόνο ελάχιστα το levels στο Photoshop.

Να είσαι καλά και να κάνεις πάντα παρατηρήσεις όποτε πιστεύεις ότι χρειάζεται.

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νικο,

 

Χιλια συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια που πηρες οσον αφορα την επεξεργασια κανοντας χρηση του HDR. Ειναι κατι που ειχα και εγω υποψην μου και χαιρομαι ιδιαιτερα που βρηκες την ευκαιρια και εβαλες μπρος.

 

Μια ιδεα: ισως να αξιζει τον κοπο να κανεις χρηση της πρωτης φωτογραφιας (ηδη εμπλουτισμενη λογω του HDR) ως Luminance σε συνδυασμο με τις εκθεσεις που διαθετεις σε RGB.

 

Τελος παντων, χαιρομαι παραπολυ για το πολυ ομορφο αποτελεσμα σου εφοσον επιβεβαιωνει την ιδεα και αγωνια μου για κατι παρομοιο με την βοηθεια του HDR.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την ιδέα.Αυτό που με παρακίνησε να ασχοληθώ με το HDR και γενικότερα με το διάβασμα, ήταν η έλλειψη δυναμικής σε όλες της φωτογραφίες μου,παρ'όλο που έκανα λήψεις μεγάλης διάρκειας.Πλέον,θεωρώ ότι έλυσα το πρόβλημα μου σε μεγάλο βαθμό.

Γιώργο, οτιδήποτε περιγράφω υπάρχει αναλυτικότατα στο help του Maxim DL .Εκεί θα βρείς όλη την διαδικασία φωτογράφισης με CCD αλλά και επεξεργασίας βήμα βήμα ,καθώς και επεξηγήσεις της λογικής της ψηφιακής φωτογραφίας.

Όπως κατάλαβες ,χρειάζεται διάβασμα....

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης