Jump to content

Περίεργο λάκκωμα στην περιοχή Mons Cruithuisen Delta



Αν και κάποιος φίλος έχει φωτογραφήσει την εν λόγο περιοχή ας την ψάξει και αυτός λιγάκι. Ένας περίεργος κρατήρας θόλος (σαν dome αντεστραμμένο δεν σαν μοιάζει) στα αριστερά του κρατήρα Cruithuisen.

Στο VMA δεν βρήκα τίποτα καθώς και στο LPI δείτε η εικόνα από την εν λόγο περιοχή δεν δείχνει σχεδόν τίποτα, μόνο λίγο αν το προσέξει κάποιος αφού δει την δική μου εικόνα.

 

http://www.lpi.usra.edu/resources/lunar_orbiter/images/aimg/iv_145_h1.jpg


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

TI EINAI AYTO ??? γιατί οι κρατήρες συνήθως δεν έχουν τέτοια υφή στην εικόνα μας. Περιμένω μερικές ιδέες και από εσάς και γιατί και όχι και εικόνες!!!

Η περιοχή αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα στους Σεληνιακούς παρατηρητές μιας και υπάρχει και ένα Dome στην περιοχή είναι το MONS GRUITHUISEN GAMMA που όμως δυστυχώς όταν είχα κάνει την λήψη δεν πρόσεξα να το έχω μέσα στην εικόνα μου όλο. Μόλις που φαίνεται στα αριστερά τέρμα επάνω και κάτω από την μεγέθυνση που έχω κάνει για τον περίεργο σχηματισμό.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και ο Paollo Lazzarotti το έχει πιάσει και μάλιστα πολύ καλά!!! δείτε στο :

 

http://www.lazzarotti-hires.com/images/moon/gruithuisen-prinz20061201_lazz.jpg

 

Στην εικόνα του μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα για την αναφορά που έκανα στην υφή του κρατήρα αυτού.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Mαλιστα στη δευτερη φωτο η λακουβα αυτη φαινεται ακομα καλυτερα. Φαινεται ενα εντελως θωλοτο σχημα. Πολυ περιεργο μου φαινεται. Να φυσηξε κανα βοριαδακι και να καλυψε τη τρυπα το βλεπω απιθανο... (πλακα κανω εννοειται). Αποκλειεται να ειναι ετσι το εδαφος σε εκεινο το σημειο? Μου κανει εντυπωση ομως γιατι φαινεται πολυ εντονα το κυκλικο του σχημα. Παρα ειναι κυκλικο και σφαιρικο. Τι θα μπορουσε να ειναι βρε Γιωργο ομως?
Σύνδεσμος για σχόλιο
Πάντως όλη η γύρω περιοχή έχει ραβδώσεις και τέοιους σχηματισμούς πιο βόρεια σε μικρότερο βαθμό. Μήπως επειδή είναι πιο κοντά στο σημείο που σκοτεινιάζει, η σκιά είναι πιο έντονη και μας κάνει εντύπωση;
Σύνδεσμος για σχόλιο

KOTS και Παναγιώτη είναι περίεργος αυτός ο σχηματισμός για αυτό την έβαλα ξανά την εικόνα αν και την είχα ξανά δημοσιεύσει. Την πρώτη φορά και όταν το επεξεργαζόμουν δεν το πήρα χαμπάρι, τώρα ξανά κοιτώντας τις εικόνες μιας και ο καιρός δεν μας βοηθάει το πρόσεξα.

 

Βέβαια το θέμα μας δεν είναι αυτό ούτε και αν είναι καλή η φώτο, το θέμα είναι ΤΙ ΕΙΝΑΙ ???.

 

Παναγιώτη δεν μπορεί να είναι υποχώρηση απλά γιατί όταν υποχωρεί κάτι σε κρατήρα δημιουργούνται στους κρατήρες τα γνωστά σκαλοπατάκια τύπου Crater Copernicus. Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι όταν πέσει μετεωρίτης εκτός του κρατήρα που δημιουργείται, από τα υλικά της πρόσκρουσης δημιουργείται γύρω από τον κρατήρα ένα ανάχωμα. Που είναι αυτό το ανάχωμα???? Παρατηρήστε αυτό που λέω ακόμη και σε μικρότερους από αυτών τον κρατήρα στην φώτο του Paolo και θα καταλάβετε καλύτερα τι θέλω να πω.

 

Αυτός ο κρατήρας είναι σαν όπως όταν βάζουμε σε ζυμάρι το δάκτυλο μας και το πάρουμε αμέσως.

Ιφικράτη είναι μια σωστή ιδέα αυτό που ανέφερες, αλλά δεν έχουν βγει οι φώτο που το καταγράφουν στην ίδια μέρα. Η δική μου είναι στις 01 Οκτ. 2006 και του Paolo στις 01 Δεκ. 2006. Για αυτό θέλω αν ξέρετε ή έχετε βγάλει και εσείς από την ίδια περιοχή. Η άλλη λύση σε αυτό που λες είναι να βγάλω αυτήν την περιοχή όταν θα είναι στο άλλο τέταρτο η Σελήνη!!!!

 

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας, περιμένω και άλλες ιδέες!!! του Ιφικράτη θέλει ψάξιμο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Επισης μπορειτε να διαβασετε και το Geological History of the Moon .

Εκει οταν διαβαζα για τις κατηγοριες των κρατηρων θυμαμαι εγραφε και για τους κρατηρες κυριας ακολουθιας .

Αυτο μου ηρθε στο μυαλο μολις οταν διαβαζα το παραδειγμα του κ.Γιωργου με το ζυμαρι .

Σύνδεσμος για σχόλιο

Βολιώτη thanks για την επισήμανση, ένα εκπληκτικό βιβλίο "Geologic History of the Moon, Don Wilhelms" μπορείτε να το κατεβάσετε από το :

http://ser.sese.asu.edu/GHM/

 

Θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο Βίβλος για την γεωλογία της Σελήνης.

Δυστυχώς στο Amazon το βρήκα

http://www.amazon.com/geologic-history-Geological-Survey-professional/dp/B0006EN3LS/sr=1-1/qid=1172073972/ref=sr_1_1/103-8157196-7527845?ie=UTF8&s=books

 

αλλά είναι THIS TITLE IS CURRENTLY NOT AVAILABLE

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης