Jump to content

Kρόνος 12/3/07


sergios

Σήμερα επιτέλους κατάφερα να επιλύσω το πρόβλημα με το tracking του τηλεσκοπίου μου (το ένα μοτέρ δεν δούλευε) έτσι μπόρεσα να ανεβώ σε αρκετά ψηλές μεγεθύνσεις. Χρησιμοποιώντας 2 barlow, τον Ultima Barlow 2x και έναν barlow 2x (πλαστικό παιχνίδι) που ήρθε με το πρώτο μου τηλεσκόπιο (Κοnus), ανέβηκα σε f/24 και χρησιμοποιώντας τον Vixen lanthanum 9mm παρατήρησα τον Κρόνο σε μεγέθυνση 500+. Το είδωλο αν και την περισσότερη ώρα ήταν ελαφρώς θολό λόγο της πολύ ψηλής μεγέθυνσης, κατά διαστήματα καθάριζε και ήταν εκπληκτικό! Δυστυχώς τα βιντεάκια που έβγαλα με την toucam δεν με άφησαν τόσο ικανοποιημένο αλλά δεν πειράζει ίσως κάποια άλλη φορά. Η πάνω εικόνα είναι με χρήση δυο barlow ενώ η κάτω με χρήση του Ultima και ενός extension tube (νομίζω έτσι το λένε).

From the category:

Κρόνος

· 559 images
  • 559 images
  • 1477 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Η πάνω έχει καλύτερο contrast και μεγαλύτερη ευκρίνεια.Και οι 2 είναι υποφωτισμένες και με αρκετό θόρυβο, οπότε μια μικρή επεξεργασία πιστεύω θα έκανε ομορφότερο το τελικό αποτέλεσμα.Μπράβο πάντως και για τις δύο! :-)
Σύνδεσμος για σχόλιο
Δυστυχώς δεν ρυθμισα καλά ούτε το saturation ουτε το gamma. Γενικά κάτι δεν πήγε καλά με τα βίντεο, ίσως λόγο του ενθουσιασμού μου που έβγαζα για πρώτη φορά σε f/24.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Δούλευα με το ΟΟ. Το seeing ήταν καλό αλλά μάλλον έκανα λάθος στις ρυθμίσεις (είχα ψηλά το gamma και το brightness και άλλα πολλά λάθη που εντωπίσαμε με τον Ηλία). Το image scale δεν το υπολόγισα (δεν ξέρω πως να το υπολογίζω).
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης