Jump to content

Berkeley 17 LRGB 1200x900


aristarchus

Αθηνα 14/03/2007 @ 20:00 - 22:05 UT+2

 

AP160/f7.5 EDF, AP1200GTO GEM, SBIG ST-2000XM, SBIG CFW10, SBIG LRGB + IR-block

 

LRGB @ 30:30:30:30, -17.5° C, 1x1 binning


From the category:

Σμήνη

· 936 images
  • 936 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητοι φιλοι,

 

Το παλαιοτερο η δευτερο παλαιοτερο σμηνος στον γαλαξια μας ειναι το Berkeley 17 στον αστερισμο του Ηνιοχου σε αποσταση 8,800 ετη φωτος και μεγεθος ΜΟΝΟ 14.0. Μελετες εχουν αποδειξη οτι το συγκεκριμενο σμηνος εχει υλικια 10.06 δις ετη!

 

Υπαρχει αμφιβολια γυρω απο την υλικια του NGC 6791 στην Λυρα οπου μερικες μελετες εχουν αποδειξη ηλικια γυρω στα 10.20 δις ετη και αλλες καπως χαμηλοτερο.

 

Για περισσοτερες πληροφοριες δειτε: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-Cluster-Berkeley-17.htm

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Και κρύσταλλο, όπως πάντα, και θέμα-θέαμα που δεν συναντάμε συχνά! Άσε που έχεις γίνει πια αστροφωτογράφος ...παντός καιρού :)

Συγχαρητήρια Αντώνη !!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοι φιλοι,

 

Σας ευχαριστω θερμα. Εχω ψαξει αρκετα στο διαδικτυο και εχω βρει ΜΟΝΟ μια τετοια φωτογραφια. Φυσικα δεν μου κανει καμια εντυπωση εφοσον το συγκεκριμενο σμηνος ειναι ιδιαιτερα αμυδρο (μεγεθος 14.0) και με τον λαμπροτερο αστερα μελος του σμηνος να εχει μεγεθος μονο 16.0.

 

Αποψε παμε για κατι αλλο και πολυ ομορφο ... τον γαλαξια Μ81 στην Μεγαλη Αρκτο. Ολα ειναι ετοιμα για "μαχη" και απλα περιμενω να φθασει το σκοταδι.

 

Ευχομαι να τα πουμε αυριο με κατι νεο και διαφορετικο.

 

Καλη συνεχεια σε ολους!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργη,

 

Λυπαμαι αλλα εδω και 15 λεπτα τα μαζεψα ολα ... αιθριο καιρο ολη μερα σημερα με πολυ ευνοικες προβλεψεις για αποψε. Φυσικα οταν εφθασε η ωρα να βαλω μπρος, παρουσιαστηκαν συννεφα. Περιμενα 60 λεπτα μηπως ειναι περαστικα αλλα τιποτα.

 

Λιγη υπομονη φιλε και ΘΑ τον καρφωσω τον Μ81 και μαλιστα με εξι ωρες συνολικη εκθεση. Ο καιρος εδω και αρκετες εβδομαδες με παιδευει τζαμπα αλλα εγω θα βγω κερδισμενος!!!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αυτό το φαινόμενο που περιγράφεται δυστυχώς γίνεται εδώ και αρκετό καιρό. Την ημέρα όλα δείχνουν καλά και το βράδυ αρχίζουν να μαυρίζουν.

Δυστυχώς περιμένω και τα ίδια τον Απρίλιο!!! Θα δείξει όταν θα έχουμε Πανσέληνο, αν έχει σύννεφα τότε ο μέσος όρος στις νύκτες που θα ακολουθήσουν μέχρι την επόμενη Πανσέληνο θα είναι συννεφιασμένες. Η 6 ώρες είναι πολύ δύσκολο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης