Jump to content

Argaeus Mons-Apollo 17 base mission.



Τοπθεσία:Αθήνα Ημ/α: 22-4-2007 Ωρα: 22:03:35 τοπική.

Η εντυπωσιακή και μοναδική στην γωνία φωτογράφισης φωτ/φία με την σκιά του όρους Argaeus ή Argus ή Άργος στην επιφάνεια της Σελήνης, δείχνει στον τερματισμό του ημικυκλίου πίσω από το βουνό και την θέση της βάσης Απόλλων 17, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Το όνομα δόθηκε, προφανώς, προς τιμήν του μυθικού γίγαντα Άργους με τα εκατό μάτια για να εποπτεύει την περιοχή και να την προστατεύει, όπως το άγαλμα στην αρχαία πόλη του Άργους. Βουνό με το όνομα αυτό υπάρχει στην Καππαδοκία.

Celestron 9.25''XLT carbon fiber Camera: Sony DSC-H1. Όλες οι φωτ/φίες σε αυτήν την συλλογή είναι μιας στάσης, single frame, one shot.


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Εξαιρετική και καλός ήρθες Αλέξανδρε!!!

Την είχα δει και στο LPOD gallery.

Με πια μέθοδο την τράβηξες (είχες και τον φακό της μηχανής επάνω) και με τι προσοφθάλμιο & barlow.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά οι φωτογραφίες, που θαυμάζω στην εξαιρετική ιστοσελίδα του astrovox, ξπερνάνε τις δικές μου. Χρησιμοποιώ το προσοφθάλμιο Baader Hyperion 21mm με σπείρωμα και το προσαρμόζω στην μηχανή. Το αναλογικό zoom της φωτογραφικής μηχανής Sony DSC-H1 είναι μέχρι το 12Χ. Από το 12 έως το 24Χ ειναι ψηφιακό. Καλής ποιότητας και μέχρι εκεί, αλλά δεν χρειάζεται ποτέ. Η μεγέθυνση γίνεται τεράστια και όχι χρήσιμη. Είναι προτιμότερο το zoom της μηχανής από μικρότερης εστιακής απόστασης προσοφθάλμια ή barlow.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μετά από εκτεταμένη αναζήτηση δεν βρήκα καμία φωτογραφία του Argaeus είτε από διαστημόπλοια, αστεροσκοπεία, ερασιτέχνες αστροφωτογράφους, βιβλία, περιοδικά. Όσες υπάρχουν είναι απόμακρες, θαμπές με άμορφη την μάζα των βουνών. Υπάρχει μόνο μια ακόμα από ερασιτέχνη με 20'' τηλεσκόπιο, που δείχνει την ίδια εικόνα με το βουνό στην άκρη του frame χωρίς σκιά, αν θυμάμαι καλά. Με εντυπωσιάζει ακόμη το αφωτογράφητο αυτού του όρους, αν και υποθέτω τον λόγο τώρα πια. Τελικά, δημοσιευμένη φωτογραφία στον παγκόσμιο ιστό εκτός του συναδέλφου, που ανέφερα στην δική του ιστοσελίδα, δεν υπάρχει άλλη. Εξάλλου, η σελήνη είναι εδώ, δεν έφυγε από την θέση της.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Argaeus.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης