Jump to content

M27


gvidos

TEC180FL - AP900GTO - STL11000

Ha:7x10min L:10x3min, R:10x2.5min, G:10x1.5min, B:10x3min

Δροσιά - Αττικής

MaxImDL-Photoshop


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Γιωργο,

 

Ενα ΚΑΛΟ βημα! Ηθελα να σε ρωτησω για της εκθεσεις σου RGB ... γιατι ΜΟΝΟ 2.5, 1,5 και 3 λεπτα ανα εκθεση; Αν οι εκθεσεις σου στο Lum ειναι τρια λεπτα η μια, θα περιμενα τουλαχιστο τον διπλο χρονο για τις RGB.

 

Η STL11000 εχει παρομοιο QE με την ST-2000XM που εχω εγω και γνωριζω τα ιστογραμματα στο R, G και B πολυ καλα ... θα σου προτεινα τουλαχιστον 6 λεπτα ανα εκθεση.

 

Με το Η-α, δεν βλεπω το στεφανι γυρω απο το Μ27 και αυτο εχει να κανει με τις 10-λεπτες εκθεσεις. Θα σου προτεινα 20 λεπτα την μια και ανω. Μαλιστα 30-λεπτες εκθεσεις ειναι σχεδον στανταρ.

 

Με το Η-α της Astronomik (13 nm), εχω ενα υποβαθρο μετα απο 15 λεπτα εκθεση που ειναι ΜΟΝΟ 200-250 ADU ... οποτε υπαρχει πλουσιο περιθωριο για κατι πολυ πιο μακρη.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΥΓ. Απο Παρασκευη καθαριζει ο καιρος και θα βαλω μπρος ειτε για το NGC 6888 (Crescent Nebula) ειτε για το Μ27 .... με εξι ωρες συνολικη εκθεση στο Η-α (πρωτη βραδια) και αλλες εξι ωρες συνολικη εκθεση στο RGB την δευτερη βραδια.

 

Πιστευω να δεις απο μονος σου τι ακριβως εννοω.

Σύνδεσμος για σχόλιο
ΥΓ-2: Η-α @ 12 x 30' ... RGB @ 20 x 6' για καθε καναλι ... αν σου το επιτρεπει ο χρονος, κανε κατι παρομοιο για συγκριση μαζι μου.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η αλήθεια είναι ότι είναι η πρώτη φωτογραφία με σωστό (όσο σωστό μπόρεσα) calibration (flats και darks). Αντώνη θα δοκιμάσω το M27 εάν το επιτρέψει ο καιρός. Δοκίμασα διαφορετικές εκθέσεις στο RGB (κάπου διάβασα αυτές τις αναλογίες για την STL) ώστε να είναι σωστό το color balance (δεν ξέρω αν είναι σωστό). Θα δοκιμάσω 6' για το RGB, αν και δεν είμαι σίγουρος αν το επιτρέπει η φωτορύπανση στην περιοχή μου. Σκεφτόμουν και για binning 2x2 στο RGB...τι λες? Όσο για την σύγκριση μαζί σου, προτιμώ να σου στείλω τα fits...και όχι να συγκρίνουμε τελικές φωτογραφίες.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Οσον αφορα το QE balance: (1) οι αναλογιες οπως περιγραφεις η (2) χρηση συντελεστων.

 

Με το πρωτο, αν προχωρησουμε με το 2.5:1.5:3.0 που βλεπω στις εκθεσεις σου, τοτε παρε 5.0:3.0:6.0 ωστε να εχεις τις ιδιες αναλογιες ΑΛΛΑ καλυτερα ιστογραμματα.

 

Με το δευτερο και η οποια ειναι η δικια μου τεχνικη, θα παρουμε ισοτιμες εκθεσεις (πχ. 6.0:6.0:6.0) αλλα θα γινει χρηση συντελεστων κατα το calibration/reduction (πχ. 1.531:1.000:1.279 γαι την ST-2000XM).

 

Για να παρεις μια ιδεα, εχω ΠΟΛΥ περισσοτερο συνολικο σημα με 30 λεπτα συνολικη εκθεση - http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=3730 - σε σχεση με την δικια σου με 150+ λεπτα συνολικη εκθεση ... και αυτο ειναι αποκλειστικα λογω τον ατομικων εκθεσεων.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
ΥΓ. Οσον αφορα την απορια σου κατα ποσο η φωτορυπανση στην περιοχη σου επιτρεπει 6-λεπτες εκθεσεις RGB, θα σου απαντησω αντιθετα ... αν η φωτορυπανση στην περιοχη σου επιτρεπει 3-λεπτες εκθεσεις στο Lum (οπως επραξες), τοτε σιγουρα επιτρεπει 6-λεπτες εκθεσεις σε RGB με 1x1 binning.
Σύνδεσμος για σχόλιο
ok, περιμένουμε την Παρασκευή για capture... και εαν όλα πάνε καλά μπορεί να να κάνουμε combine όλα τα fits (και τα δικά μου και τα δικά σου) 24 ώρες exposure!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης