Jump to content

M56 in Lyra LRGB 1200x900


aristarchus

Αθηνα 10/06/2007 @ 01:10-03:15 UT+3

 

AP160/f7.5, AP1200GTO GEM, ST-2000XM, CFW10

 

30:30:30:30, -10° C, 1x1 binning

 

Περισσοτερες πληροφοριες: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-6779.htm


From the category:

Σμήνη

· 932 images
  • 932 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητοι φιλοι,

 

Ενα απο τα αμυδροτερα αντικειμενα του καταλογου Μεσσιερ και ιδιαιτερα οσον αφορα σφ. σμηνη ειναι το Μ56 στην Λυρα. Με φαιν. μεγεθος μονο 8,4, ειναι καπως δυσκολος στοχος. Τα λαμπροτερα μελη αστρα ειναι μεγεθος 13.

 

Η διαφανεια ηταν αρκετα καλη χθες το βραδυ αλλα το seeing σε συνδυασμο με ανεμους επιρρεασαν αρντητικα το τελικο αποτελεσμα. Οποτε παμε για δευτερη επισκεψη συντομα κατω απο καλυτερες συνθηκες.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κύριε Αντώνη, η εικόνα μιλάει από μόνη της! Απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ!!! Το αποτέλεσμα, αναμενόμενο, από τον μετρ του είδους. Συγχαρητήρια!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Λιγη υπομονη να φθασει το "κανονι" και το οποιο θα ειναι τελειο για τον συγκεκριμενο στοχο οπως και τον Αρη με την φετινη αντιθεση.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δάσκαλε εξαιρετική όπως πάντα σε όλα τα επίπεδα!!!

 

Αλλά έχω μια απορία που μου γεννήθηκε διαβάζοντας το τελευταίο σας post εδώ, γιατί μέγεθος κανόνι μιλάμε??? θα μας τρελάνετε όπως πάτε!!! δεν είστε και κοντά να έρχομαι να παίρνω μάτι την Σελήνη κάπου κάπου. Μια που αναφερθήκατε στην Πλανητική αλλά και στην Σελήνη έχω καταλάβει ότι θέλουν ίντσες και φυσικά καλά οπτικά. Μια ιδέα πήρα από το 10 ιντσο μου με το λ/8!!! πήρα εικόνες που με το 8αρι και κάτω από κακές συνθήκες δεν θα έπαιρνα. Το δικό σας το κανόνι τι λ θα έχει???

 

Να μου το γράψετε πολλές φορές για να το εμπεδώσω!!!!

 

Αλλά μάλλον θα το εμπεδώσω ποιο εύκολα βλέποντας φώτο του Άρη φέτος!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Aντωνη!εξαιρετικη η φωτογραφεια,αλλα πρεπει να ειχες προβλημα με την οδηγηση η με την πολικη,γιατι τα αστρα ειναι λιγο τραβηγμενα,τι γινεται με την ΑΡ1200 μηπως εκανα καλα που παω για Paramοunt;
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπερα φιλοι,

 

Ευχομαι για καλυτερο αποτελεσμα κατω απο ποιο ευνοικες καιρικες συνθηκες.

 

Σακη, η βαση ειναι μια χαρα ... οπως γραφω αρχικα: "το seeing σε συνδυασμο με ανεμους επιρρεασαν αρνητικα το τελικο αποτελεσμα".

 

Και αποψε εχει καλη διαφανεια αλλα και εντονο ανεμο. Θα προσπαθησω να κανω κατι και οτι προκυψει.

 

Καλη συνεχεια σε ολους.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΥΓ. Οσον αφορα το θεμα ΑΡ1200GTO εναντι Paramount ME, δεν το εχω μετανιωσει με τιποτα (οχι πως υπαρχει/υπηρχε λογος) και θα εκανα την ιδια επιλογη αν ημουνα παλι στην αρχη και εψαχνα για ισημερινη βαση.

 

Δεν εχει τιποτα να προσφερει η Paramount ME που δεν το εχει η ΑΡ1200GTO! ;-)

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΥΓ2. Σακη, ο κυριος στοχος μου χθες το βραδυ ηταν το πανεμορφο νεφελωμα Μ20 ... αλλα ηταν αμεσως φαναιρο οτι δεν ηταν εφικτο λογω του seeing (FWHM > 5" !). Προχωρησα με κατι αλλες (δοκιμαστικες) εκθεσεις ωστε να παρω μια ιδεα (πχ. Μ16, Μ10, Μ14, Μ5) ... τελικα βαρεθηκα (λογω φτωχου seeing και εντονων ανεμων) και εβαλα ως στοχο κατι πολυ υψηλοτερα οπως το Μ56 και οπου το seeing ηταν σχετικα καλυτερο (FWHM > 3") αλλα παλι προβληματικο (συν τους ανεμους).

 

Αφησα το λογισμικο να ολοκληρωσει της δυο ωρες συνολικη εκθεση και μετα πηρα κατι εκθεσεις (για πλακα) της Σεληνης για να δω αν μπορω να καταγραψω το φαινομενο του "earthshine" (παρολο που η Σεληνη ειναι σε τριτο τεταρτο). Με εκθεση 8" και φιλτρο Lum, το πετυχα.

 

Οπως βλεπεις, ηταν μια βραδια οχι για σοβαρη δουλεια και σοβαρα αποτελεσματα αλλα για "χαβαλε" λογω ασταθιας στην ατμοσφαιρα και εντονων ανεμων.

 

Τα πραγματα αποψε ειναι ακομα χειροτερα ... οποτε ουτε θα στησω. Κριμα!

 

Ισως αυριο κανουμε κατι.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργη,

 

Το "κανονι" ειναι το ΑΡ300/f12.5 που περιμενω με τεραστια αγωνια. Εχουμε την αντιθεση του Αρη φετος και οποτε παμε για μαχη με τον κοκκινο πλανητη πληρης εξωπλισμενοι (με μια DMK/SKYnyx φυσικα).

 

Ταυτοχρονα θα μου επιτρεψει την φωτογραφηση μικρων αντικειμενων (πχ. πλανητικα νεφελωματα < 5' κτλ).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης