Jump to content

Πανσέληνος...και κάτι - Full Moon Plus...



Πανσέληνος στις 3-3-32007 και ώρα 22:36:44 Αθήνα

Full moon on March 3 2007 Time: 22:36:44 local Athens, Greece. Exposure time:1/1000 sec


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Αλέκο αν και δεν κατάλαβα για ποιους κρατήρες δεν μπόρεσες να αναγνωρίσεις, κάνε το εξής αν θέλεις, με το Photoshop φόρτωσε την εικόνα πάνε στο menu πάνω αριστερά Image -> Rotate Canvas -> Flip Canvas Horizontal και μετά φόρτωσε το VMA, αν δεν το έχεις κατέβασε το από το :

http://www.astrosurf.com/avl/UK_download.html

 

και στο μενού του προγράμματος δεξιά πάνω, πάνε στην επιλογή Ephemeris και βάλε την ημερομηνία και ώρα που πήρες την εικόνα σου, θα σου βγάλει και την φάση της Σελήνης αλλά και την κλίση της για την δεδομένη ώρα/ ημερομηνία σου.

 

Βεβαία στο 2ο μενού από αριστερά πάνω στο Configuration -> General βάζουμε το σωστό Lat & Log της περιοχής από όπου κάναμε την παρατήρηση μας.

 

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αλεκο,

 

Με προλαβε ο Γιωργος. Τα ξαναεχουμε πει ... κοιτα (σε παρακαλω) να εχουν οι φωτογραφιες σου τον σωστο προσανατολισμο. Ισως αυτο να ειναι και η πηγη του προβληματος σου οσον αφορα την βοηθεια που ζητας.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πέφτει ο explorer αυτές τις μέρες και δεν μπορώ να στείλω απάντηση. Μπορεί, Γιώργο, λόγω ηλικίας να μη βλέπω και τόσο καλά, αλλά νομίζω αριστερά στο terminator της σελήνης είναι 6? κρατήρες ανάγλυφοι, αν βλέπω καλά. Το έχω το VMA και το Lunar Phase Pro στις τελευταίες εκδόσεις και έκανα την διαδικασία αλλά δεν με πείθουν οι κρατήρες, που μου δείχνει ως προς την φωτογραφία. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορείς να τους κατονομάσεις. Απλά, ήθελα από την υπόθεση να περάσω στην βεβαιότητα. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αν δεν κατονομασθούν.

Αντώνη, δεν γνωρίζω αυτό το "τα ξαναέχουμε πει", που πάει. Ούτε κατάλαβα, για τον προσαναατολισμό, ως πηγή του προβλήματός μου, τι σημαίνει. Δεν υπάρχει θέμα παιδιά, αν δεν βρεθούν. Κάτι θα κάνω να βεβαιωθώ.

Σ' ευχαριστώ Γιώργο, πάντως, για όλες τις πληροφορίες, που μου έδωσες και σένα Αντώνη για την παρέμβασή σου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης