Jump to content

Μ5 Σφαιρωτό σμήνος-M5 Globular cluster



Αυτό το παιδί-σμήνος- βγήκε "θορυβώδες", τι να κάνω, δικό μου είναι, θα το κρατήσω. Αθήνα 16-7-2007 00:48:23

From the category:

Σμήνη

· 932 images
  • 932 images
  • 3496 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Αλεκο,

 

Καπως εχουν γινει παρεξηγησεις επειδη τελευταιος ασχολουμαι με ανοικτα (και σφ.) σμηνη και ισως τωρα βλεπεις τι προκληση ειναι τετοια ειδους φωτογραφηση.

 

Ναι μεν τα νεφελωματα και οι γαλαξιες ειναι πανεμορφα αντικειμενα για παρατηρηση και φωτογραφηση αλλα τα σμηνη εχουν τις δικες τους ομορφιες και προκλησεις.

 

Με το να φωτογραφιζουμε ενα πεδιο 0.25 τετρ. μοιρες και το οποιο εχει 5000 αστρα, δεν ειναι καθολου ευκολο επειδη το ελαχιστο προβλημα στην τεχνικη (πχ. πολικη ευθυγραμμιση, ευθυγραμμιση οπτικων, οδηγηση, επεξεργασια) και θα παρουσιαστει αμεσως στο αποτελεσμα.

 

Οποτε σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Μακάρι να σε είχα κοντά μου Αντώνη, να μάθω κάποια πράγματα από αυτά, που γνωρίζεις εσύ σε όλους τους τύπους φωτογράφισης ή τον Γιώργο στη σελήνη, που είναι πολύ καλός. Θαυμάζω πάντα τις ωραίες φωτογραφίες σας με άνεση ψυχής σαν να είναι δικές μου.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Θα σου περιγράψω Αντώνη με λίγα λόγια τις συνθήκες φωτογράφισης. Εδώ, στη Ν. Σ μύρνη η νύχτα είναι ημέρα, όχι μόνο από τον Πειραιά αλλά και εδώ τα φώτα του δρόμου σαν προβολείς πέφτουν μέσα στο τηλεσκόπιο. Τις καλύτερες νύχτες βλέπεις 7-8 άστρα στα δυτικά, που είναι το μεγάλο μπαλκόνι μου και στις μέτριες νύχτες 3-4 με έναν άσπρο σχεδόν ουρανό. Τι να φωτογραφίσεις Αντώνη μου. Μόλις αφήσεις λίγα δυτερόλεπτα την έκθεση έχει πάρει το φως του δρόμου. Πολική ευθυγράμμιση; Τι είναι αυτό. Τον πολικό δεν τον βλέπω. Στο περίπου τοποθετώ την βάση με το τηλεσκόπιο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες επιτελείται το έργο του εραστή παρατηρητή και φωτογράφου Αλέξανδρου Διαμαντή. Παρόλα αυτά κάποιες φωτογραφίες της σελήνης είναι πολύ καλές και έχουν και διεθνή αναγνώριση. Για σκοτεινό ουρανό δεν συζητώ επειδή γνωρίζεις τον λόγο, αν θυμάμαι καλά, τα έχουμε πει.

Να είσαι καλά.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης