Jump to content

Μ 31



- 9/11/2007, 0:25, Αγιόκαμπος Λάρισας

- Canon EOS 400d, lens 300mm f5,6

- 12x30sec, ISO1600, Preprocessing (με offset, flat και dark frames) και επεξεργασία (wb, dynamic stretching, wavelet filtering) στο IRIS.


From the category:

Γαλαξίες

· 2176 images
  • 2176 images
  • 10314 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Νίκο πολύ καλή φωτογραφία, με εξαιρετική επεξεργασία. Η μοναδική μου ένσταση είναι οι πολύ μικρές εκθέσεις (30''), που δεν μπορούν να "πιάσουν" καλά τις εξωτερικές σπείρες του γαλαξία, με συνέπεια ο θόρυβος να είναι ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή αυτή. Νομίζω ότι με μερικές 3λεπτες (ή καλύτερα ακόμα 5λεπτες - αν στο επιτρέπει η φωτορύπανση στην περιοχή σου και η ακρίβεια της βάσης σου), το αποτέλεσμα θα ήταν εντυπωσιακό, ειδικά αν χρησιμοποιούσες παράλληλα και χαμηλότερο ISO (εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρεπει να συνδυάσεις μικρές και μεγάλες εκθέσεις για να μην σου βγει καμμένος ο πυρήνας). Πάντως, υπό τις παρούσες συνθήκες λήψης, το αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια και χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Να κάνω μια διόρθωση: η εστιακή απόσταση είναι 200mm (αλλά ο εστιακός λόγος όντως 5,6). Είναι η πρώτη μου απόπειρα επεξεργασίας εικόνας, δεν έχω καμία εμπειρία! Απλά ακολούθησα τα tutorial του IRIS.

andrewmill με τη CG5 και χωρίς εμπειρία δεν είναι να προσπαθείς για μεγάλους χρόνους. Εννοείται στο μέλλον θα προσπαθήσω μεγαλύτερες εκθέσεις (και περισσότερες)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Τα μπέρδεψα λίγο με τις παραμέτρους. Ο φακός είναι ένας τυπικός ζουμ 70-300mm, ρυθμισμένος στα 200mm, f/5,6. Οι υπόλοιπες παράμετροι είναι σωστές. Μεγάλο μέρος του αποτελέσματος οφείλεται στο IRIS (που παρεπιπτόντως μου έβγαλε την ψυχή να μάθω να το λειτουργώ στοιχειωδώς).
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης