Jump to content

Ή μέρα μέ τήν νύχτα...


hgg

Takahashi EM200 Temma-2 & Celestron 9.25", f/10 2350mm

SBIG ST-2000XCM στούς -5 βαθμούς.

Αυτόματη οδήγηση 10 λεπτών.

Διαστάσεις φωτογραφίας : 20' x 19'

CCDops, MaximDL, Photoshop CS2.

 

Μιά μικρή σύγκριση τού NGC 6946 μεταξύ διαφορετικών

οργάνων καί εκθέσεων.

 

Ή πρώτη είνα δική μου καί ή δεύτερη τού Doug Wheeland : http://www.wheeland.us/galaxy/ngc6946.htm

 

Πάω στοίχημα όμως ότι ό gvidos θά τήν έβγαζε πιό καλή από τό RCOS τό δωδεκάρι... :-))

 

Ένας πολύ ωραίος γαλαξίας κοντά στόν Κύκνο τόν οποίο καί σκότωσα. Όχι τόν Κύκνο. Τόν γαλαξία...

 

Γνωστός ώς καί Fireworks Galaxy.

 

Έχω καί λίγο φώς πάνω αριστερά... Δέν ξέρω πώς καί γιατί.

 

 

Ερώτηση : Μήπως γνωρίζει κανείς όταν πάρης ένα flat καί έχει ένα μεγάλο donut κάπου στήν εικόνα, τότε σέ πιό σημείο τής διαδρομής τού φωτός βρίσκεται τό σκουπιδάκι; Κοντά στό CCD ή κοντά στό φακό τού τηλεσκοπίου;

 

 

Κεφαλλονιά 20 Αυγούστου 2008.

hgg2008.


From the category:

Γαλαξίες

· 2195 images
  • 2195 images
  • 10318 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

...Που πάω στοίχημα θα έχει και κανέναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο εστιαστή και θα χρησιμοποιεί και Robofocus και και θα πέρασε και μερικές Richadson - Lucy και κυρίως φωτογράφισε από 2000 μέτρα υψόμετρο (αμάν, τα είπα και τον ζήλεψα). Οδήγησε με το AO7 της SBIG, έχει και στήριξη Astro-Physics και τηλεσκόπιο RC (θα βάλω τα κλάματα).
Σύνδεσμος για σχόλιο

nickthegreek13 7 μά γιά τόν εξοπλισμό λέω. Δέν είναι ή μέρα μέ τήν νύχτα;... :-)

 

Crusader εάν διαβάζεις, μόλις γύρισα από μιά βόλτα στό νησί καί πράγματι ό καλλίτερος ουρανός είναι κοντά στόν Πόρο. Στό χωριό Άγιος Νικόλαος ή στήν τοποθεσία μοναστηράκι. Φανταστικός ουρανός!

 

Εγώ όμως φωτογραφίζω στά 150 μέτρα καί μέ σχετική φωτορύπανση. Λάμπες τού δρόμου τά φώτα τού κάστρου καί τώρα τελευταία ένα φώς τού γείτονα 500.000 watt... Τί έχουν πάθει όλοι μέ αυτά τά φθορίζοντα παλιολαμπάκια, δέν ξέρω...

 

Γλυτώνουν μερικές δραχμές από τά 40watt στά 7watt καί τά αφήνουν 17 φορές πιό πολλές ώρες αναμένα...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φιλε hqq η φωτο σου και το θεμα που προσεγγιζεις με αυτην ειναι το μεγαλυτερο κατα την γνωμη μου εμποδιο στην αστροφωτογραφηση...Δηλαδη.Ο τυπος εχει τρελα εργαλεια,δεν εχει φωτορυπανση και και.... Αλλα εχει κατι που γινεται αμεσως αντιληπτο.Σωστο συνδυασμο εργαλειων !!! Δηλαδη εχουμε (και εγω την ειχα) την αποψη οτι φερτε μου ενα takahashi να βαλω την καμερα μου επανω και θα δειτε διαφορα ! Ή φερτε μου μια καμερα πολλων χιλιαδων ευρω να την βαλω πανω στο νευτωνιο μου...Λαθος ! Διαφορα θα υπαρχει, αλλα αστροφωτογραφια που θα κοβει την ανασα οχι ! Η υπερφωτογραφιες που βλεπουμε ΚΑΙ απο δικους μας συναδελφους δεν ειναι μονο αποτελεσμα δουλειας συνθηκων κλπ κλπ Αλλα ειναι και αποτελεσμα μελετης και ερευνας ΠΡΙΝ την αγορα του εξοπλισμου και του πως και ποσο καλα συνεργαζεται τι και με τι !

Πηρα την ΑΤΙΚ 16IC εβγαλα καλες φωτογραφιες με το gso.Δεν εβγαλα ομως την φωτο που θα παραμιλουσα κανα μηνα.Γιατι ? Γιατι η καμερα αυτη δεν συνεργαζεται και δεν δινει το 100 % της με το τηλεσκοπιο μου ! Τελος.Οσο και να χτυπιεμαι δεν παει παραπανω.Τα τεχνικα του gso δεν ειναι για τα τεχνικα χαρακτηριστικα της καμερας.Με απλα λογια μακαρι η εστιακη μου (στο συγκεκριμενο οργανο) απο 800 να ηταν 500...Η φωτος θα ητανε κλασεις ανωτερες.Με λιγα λογια αυτες οι τρελες φωτο που βλεπουμε απο ξενους και Ελληνες ειναι αποτελεσμα αρμονικοτατης συνεργασιας ολων των τμηματων του εξοπλισμου τους.Κατι που δυστυχως αν δεν αλλαξουμε 2-3 καμερες και αναλογα τηλεσκοπια δεν μπορουμε να το καταλαβουμε.

Δεν ειναι επικριτικα στην φωτο σου και στην δουλεια σου αυτα που λεω.Το αντιθετο μαλιστα.Απλα εδωσες μια καλη αφορμη για να πω την αποψη μου περι εξοπλισμου.

Μπραβο για την φωτο σου φιλε και για την προσπαθεια σου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε Στέλιο έχεις απόλυτο δίκιο σέ αυτά πού λές. Μέ τήν ελάχιστη εμπειρία πού έχω, ή επιλογή καί ό συνδυασμός εργαλείων είναι από τά βασικότερα κομμάτια τής αστροφωτογραφίας.

 

Τό νά ξέρης πώς νά τά χρησημοποιήσης καί ή τελική επεξεργασία είναι τό άλλο μισό. (Εξ'ισου βασικό!) Όρεξη καί υπομονή τό συμπληρωματικό. :-)

 

Τό πρόβλημα είναι ότι *δέν* υπάρχει ευκόλως προσβάσιμη πληροφόρηση πάνω στό θέμα καί ακόμα χειρότερα οί πιό γνωστές εταιρίες τηλεσκοπίων παραπληροφορούν καί από πάνω τόν αγοραστή!...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δυστυχως, απο παραπληροφορηση, αλλο τιποτα.Πολυ χρημα πεφτει, πολλες προσδοκιες,αλλα τα αποτελεσματα τις περισσοτερες φορες ειναι κατωτερα των προσδοκιων, για να μην πω απογοητευτικα.

Φταινε οι εταιριες που παραπλανουν με τα σουπερ προιοντα τους, αλλα φταινε και οι ερασιτεχνες που θαμπωμενοι απο τις "προδιαγραφες", κλεινουν τα αυτια τους και δεν ακουν τις γνωμες των παλαιοτερων και εμπειροτερων.

Οσον αφορα τη διαφορα των φωτογραφιων, ειναι προφανες οτι εκτος απο τα αξια χερια, απαιτειται και εξοπλισμος υψηλου επιπεδου, και ευνοικες συνθηκες.Επειδη ομως δεν υπαρχει οριο τελειοτητας( η οποια ειναι πολυ σχετικη εννοια),ειμαι σιγουρος οτι μπορουμε περναμε καλα με οτι εχουμε, αδιαφορωντας για τις εταιριες, που με καποιο μαγικο (και ακριβο) τροπο, θα μας καλυψουν τα κενα ως την κορυφη!!

"οσα δεν φτανει η αλεπου" θα μπορουσε να πει καποιος...και μπορει να ειναι κι ετσι.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης