Jump to content

διπλή διάβαση


ΣΤΕΛΙΟΣ

Aποψε εστησα για δευτερη βραδια το ed80.O σκοπός μου να παρατηρησω τον Δία.Μεχρι να εμφανιστει στο πεδιο μου μπηκα στο astrovox.Πετυχα ενα post που μιλουσε για διπλη διαβαση απο τον Δια.Καθως αρχισα να παρατηρω (εχοντας παθει πλακα με αυτα που εβλεπα μεσα απο το ed80) διαπιστωσα μια μικρη μαυρη κουκιδα στην επιφανεια του πλανητη.Ηταν η σκια απο την Ιο.Φαινοταν με το 20 mm.Μολις εβαλα το 5mm την διεκρινα πιο καλα.Το προβλημα ηταν οτι δεν ηξερα τι να κανω,να συνεχιζα να απολαμβανω το υπεροχο θεαμα που πρωτη φορα εβλεπα ή να φωτογραφισω.Τελικα μετα απο λιγο εβγαλα την atik και αρχισα να φωτογραφιζω.Μεχρι να βρω τις σωστες ρυθμισεις ειχε εμφανιστει η σκια του Γανημηδη και ειχε χαθει απο την Ιο.Ηταν σαφως μεγαλυτερη και εμφανεστατη.Τελικα αποθανατισα την σκια του Γανηδη.

Πρωτη παρατηρηση με το ed80 του Δια...

Πρωτη πλανητικη μου...

 

20 frames 0.002 sec

heq5 pro

ed80

atik 16ic


From the category:

Δίας

· 1271 images
  • 1271 images
  • 3006 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητέ Στέλιο συγχαρητήρια αρχικά και καλοτάξιδο το ed80 σου .Xωρίς να έχω εμπειρία από την Atik θέλω να σου πω ότι με ένα barlow και αρκετα περισσότερα frames η φωτο σου θα ήταν πολύ καλύτερη. Δεν ξέρω τι δυνατότητα έχει η Atik να κάνει λήψη αρχεία avi οπως η δική μου Philips spc900. Ομως για το συγκεκριμένο εστιακό μήκος και χωρίς barlow η φωτό σου είναι υπέροχη. Καλή συνέχεια φίλε.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μπράβο Στέλιο, πολύ ωραία φωτό!

Αποτύπωσες ένα αστρονομικό φαινόμενο σε ένα στιγμιότυπο της εξέλιξής του.

Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Να στε καλα κυριοι.Ευχαριστω για τα καλα σας λογια.

Χρηστο ευτυχως που το ειπες...

Ειχα barlow στην atik. Tον 2χ της Meade !

Oσο γι αυτο που λεει ο φιλος vtsamis ειναι μια αληθεια...Δηλαδη εχω αποτυπωση αμυδροτατα ουρανια σωματα σε φωτογραφιες μου με εκθεσεις πολλων ωρων.Κι ομως αυτη η φωτογραφια με τα μερικα καρε του ελαχιστου χρονου μου εδωσε μεγαλη χαρα."Ενα αστρονομικο φαινομενο σε εξελιξη..." Εχει την χαρη του.

Μακαρι να ξερα πιο πολλα απο πλανητικη θα σας το ειχα αποτυπωσει πιο ολοκληρωμενο.Αλλα που μυαλο για "τετοια".Ο βαθυς εδω και 3 χρονια με ρουφηξε μεσα του για τα καλα.

Να στε καλα φιλοι μου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης