Jump to content

Startrails - Παλιό Φρούριο Κέρκυρας


Bi2L

Startrails - Παλιό Φρούριο Κέρκυρας

 

 

Για τα trails:

60 φωτογραφίες απο 1 λεπτό (δυστυχως δεν με αφησα να καθησω παραπανω)

Canon eos 40D

17mm f/4

ISO400

 

H σύνθεση εγινε στο Photoimpact, και εγινε γιατι η φωτορύπανση απο το Παλιό Φρούριο και την πόλη της Κέρκυρας ηταν υπερβολική.

Το κάτω τμήμα της φωτογραφιας φωτογραφήθικε και αυτο με 1 λεπτό έκθεση (ηθελα να πιασω ουρανο) αλλα η φωτογραφια βγηκε με το φιλτρο PL.D το οποιο γενικότερα ειναι πολυ καλο!

 

Ελπιζω να σας αρέσει,

 

 

-------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Λεπτομέρειες Παλαιό Φρούριο. <κειμενο corfuvisit.net>

Χτισμένο πάνω σε μια βραχώδη χερσόνησο με δύο χαρακτηριστικούς λόφους (Corifes) αποτελεί το Ανατολικό άκρο της Πόλης. Άρχισε να κατοικείται και να οχυρώνεται μετά τις καταστροφές της αρχαίας Πόλης ( Παλαιόπολη ) μετά τον 6ο αιώνα και αποτέλεσε την Πόλη της Κέρκυρας (Corifo , Corfu) από τον 11ο έως τον 15ο αιώνα. Από τον 16ο αιώνα η Πόλη έχει λάβει περίπου τη σημερινή της μορφή και το Παλαιό Φρούριο μετατρέπεται σε στρατιωτικό χώρο.

 

 

 

Οι οχυρώσεις κατασκευάστηκαν σε μια μεγάλη ιστορικά περίοδο 15 αιώνων . Από τις διάφορες φάσεις ξεχωρίζουμε τρεις. Τη Βυζαντινή περίοδο που οχυρώθηκε ο Ανατολικός λόφος (Castell Vechio), την πρώιμη Ενετική περίοδο οπότε η χερσόνησος μετατράπηκε σε νησί και οχυρώθηκε ο Δυτικός λόφος (Castell Novo)και την ύστερη Ενετική όταν συμπληρώθηκαν τα οχυρωματικά έργα παίρνοντας τη σημερινή μορφή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα νέα σύγχρονα όπλα της εποχής, τα κανόνια.

 

Τότε ισοπεδώθηκαν τα κτίσματα μπροστά στο Παλαιό Φρούριο και κατασκευάστηκε η επιβλητική \"Πλατεία Σπιανάδα\", η μεγαλύτερη ιστορική πλατεία των Βαλκανίων. Τα σημερινά κτήρια είναι κατασκευές, κυρίως της Αγγλικής Περιόδου (1817 - 1864).

 

Παρότι κανένας στρατός δεν μπόρεσε ποτέ να το καταλάβει, πάνω του κυμάτισαν πολλές σημαίες αποτέλεσμα των αλλαγών στην Ευρώπη. Ανδυγαβοί, Βυζαντινοί, Ενετοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Έλληνες, Ιταλοί, Γερμανοί το παρέλαβαν ή το παρέδωσαν με τη σειρά τους, Όλοι άφησαν εδώ το σημάδι τους, Ενα κτήριο, έναν προμαχώνα, μια εκκλησία, ένα έργο κάνοντας το Παλαιό Φρούριο ένα πραγματικό αριστούργημα της στρατιωτικής αρχιτεκτονικής παλαιοτέρων χρόνων στολισμένο με κτήρια που φτάνουν τα τέλη του 19ου αιώνα


From the category:

Πορτρέτα του ουρανού

· 2119 images
  • 2119 images
  • 6274 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης