Jump to content

Γαλαξίας Barnard - NGC6822 (Lum Final)



-> Telescope: LX200GPS 14" - Hyperstar

-> CCD: ATIK 16HR

-> Guiding Telescope: SkyWatcher 4"

-> Guiding Camera: Meade DSI 2

-> Guiding Software: PHD Guiding

-> Filter: Astronomik Lum

-> Processing: MaximDl / AstroArt / PhotoShop CS3

-> Exposure: Lum = 3hrs

-> Date: 24, 26 July 2009

-> Place: Rafina Attikis

 

ONLINE Hellenic Observatory

http://www.greekastronomy.gr/main/main.html


From the category:

Γαλαξίες

· 2189 images
  • 2189 images
  • 10318 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ο Γαλαξίας Barnard είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος και βρισκόταν πάνω από τον ουρανό της Αθήνας προς τα ανατολικά. Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στη διάρκεια του LIVE της 26ης Ιουλίου 2009 και ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν μαζί μας. Θα συνεχίσω σύντομα με χρώμα (RGB) για να μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε τον Γαλαξίας αυτόν, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά μας και σε απόσταση 1,6 εκατ. ετών φωτός!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Εδώ στα δύσκολα φαίνεται ο μάστορας......άντε και χρωματάκι που ειναι και αυτό δύσκολο γ'αυτο το στόχο.Αναμένομεν. 8)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητε Αντωνη.

Καταρχην welcome back !!! Με μεγαλη μου χαρα βλεπω οτι το τηλεσκοπιο σου ειναι και παλι λειτουργικο και ετοιμο να μας ταξιδεψει στα βαθη του συμπαντος.

Πριν την βλαβη ειχα παρατηρησει και το σχολιαζα με φιλους εδω μεσα οτι οι φωτογραφιες σου εχουν ξεφυγει πλεον απο τα κλασσικα.Το καλοκαιρι οι γνωστοι καλοκαιρινοι στοχοι, τον χειμωνα το ιδιο κλπ κλπ.Οι στοχοι σου πλεον ειναι διαφορετικοι.

Και οχι μονο,διαισθανομαι μια διαθεση σου να παρουσιαζεις οχι μονο μια ομορφη αστροφωτογραφια αλλα και να μας εξηγεις τι ειναι αυτο που επελεξες να φωτογραφησεις,γιατι,πως,που κλπ.Ετσι ο θεατης της φωτογραφιας μαθαινει και τι βλεπει και απολαμβανει φυσικα μια ομορφη φωτο.Δεν σου κρυβω τωρα τελευταια νιωθω την αναγκη αυτη ( να κατανοω πληρως τι φωτογραφιζω) κι εγω.

Θερμα συγχαρητηρια για την φωτο σου και για την προσπαθεια σου γενικοτερα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητέ Στέλιο,

θα πρέπει να σου πω ότι εδώ στον υπέροχο αυτό χώρο συνάντησης όλων των φίλων της αστρονομίας και του νυχτερινού ουρανού, νιώθω μια γαλήνη και μια ιδιαίτερη ζεστασιά. Είναι το δεύτερό μου σπίτι και πραγματικά όσο περνάει ο καιρός η αίσθηση αυτή γίνεται όλο και πιο έντονη.

 

Για μένα πια η αστροφωτογραφία δεν είναι μόνο μια απλή αποτύπωση ενός ουράνιο σώματος, είναι κάτι πιο βαθύ. Άλλωστε μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε κάτι έτοιμο από το Internet και από μεγάλα αστεροσκοπεία, κάτι που όμως δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να καταφέρουμε μόνοι μας να συλλέξουμε τα φωτόνια και να μπορέσουμε όσο πιο καλύτερα γίνεται να τα εμφανίσουμε και να ερευνήσουμε τα μυστικά τους. Έπειτα ακολουθεί η «ερευνητική» πλευρά του θέματος. Με πιο απλά λόγια, να βρούμε στοιχεία και πληροφορίες για το εκάστοτε σώμα και να το αναλύσουμε εδώ όλοι μαζί, ώστε να γίνουν κατανοητά απ’ όλους μας. Είναι από τα πλέον σημαντικά να ξέρουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε, γιατί είναι έτσι όπως είναι και να προσπαθούμε να ανταλλάξουμε γνώμες και απορίες για κάθε στόχο.

 

Τέλος, τα λόγια σου και οι απόψεις σου μου δίνουν ακόμα περισσότερη όρεξη να συνεχίσω το έργο αυτό και την «μάχη» για την αποκρυπτογράφηση του Σύμπαντος.

 

Υ.Γ.

Καλλία είμαι εντυπωσιασμένος από την μεγάλη σου άνοδο και την «μάχη» που δίνει και εσύ με τον νυχτερινό ουρανό. Συνέχισε έτσι δυναμικά.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ένα πολύ δύσκολο αντικείμενο πραγματικά, κάποτε το δοκίμασα με άθλια αποτελέσματα.

Εύχομαι να συμπληρώσεις χρώμα σύντομα.

 

Μπράβο!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης