Jump to content

M8, M20


Paschalis Bartzoudis

Τελική εικόνα που προέκυψε από 35 περσινές και 25 φετινές λήψεις με συνολικό χρόνο έκθεσης 2,45 ώρες.

 

Takahashi FSQ-106

Takahashi EM200

Canon 350D Baader modified, Hutech IDAS LPS

35 x 122 sec lights , ISO 800 (35 darks, 35 bias), 12-7-2008

25 x 182 sec lights , ISO 800 (25 darks, 25 bias), 24-7-2009

 

FOV=100% του αρχικού frame

Autoguiding με το PHD guiding , Toucam 740 , Celestron ED80

Alignment, calibration, stacking με το DeepSkyStacker, τελική επεξεργασία με PS CS3.


From the category:

Νεφελώματα

· 5214 images
  • 5214 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πασχαλη η φωτο ειναι καταπληκτικη ! Θερμα συγχαρητηρια. Τελικα οι ωρες κανουν την διαφορα...μεγαλη διαφορα.Θελω να σου πω οτι περα απο τα τεχνικης φυσεως στην φωτο σου που τα βρισκω αψογα,εχεις κανει ενα κανδραρισμα τρελο !!! Πραγματικα υπεροχο.

Παντα τετοια φιλε.

 

υγ.μαζι με τα takahashi...αν προστεθει και καμια ψυχομενη αστρονομικη,εχω την εντυπωση οτι θα μας δωσεις εικονες μοναδικες.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Συγχαρητήρια, Πασχάλη !

Πρόκειται για μια φωτογραφία που παίρνει άριστα τόσο για τη λήψη όσο και για την επεξεργασία .Συμφωνώ με τον Στέλιο, πως με μια ccd κάμερα τα αποτελέσματα θα είναι πραγματικά μοναδικά .

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ όλους για τα πολύ θετικά σχόλια.

Στην επεξεργασία δεν χρειάστηκαν πολλά πράγματα για την συγκεκριμένη τελική απεικόνιση. Το σήμα ήταν αρκετά καθαρό και τα άστρα σαν καρφιά σε όλες σχεδόν τις λήψεις. Όταν υπάρχει καλό σήμα σε έναν τόσο λαμπρό (magnitude) στόχο όλα είναι πιο απλά και πιο φυσικά. Υπάρχει μάλιστα περιθώριο για επιπλέον "τράβηγμα", προτίμησα όμως το αφήσω στην ησυχία του..

'Αρη, Στέλιο, το θέμα της ψυχόμενης ccd με πονοκεφαλιάζει εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια. Η επιλογή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Γίνεται δε ιδιαιτέρως περίπλοκη όταν πρέπει να διαλέξεις κάτι για να ξεμπερδεύεις "μια και καλή", λαμβάνοντας υπόψη πολλά πράγματα, όπως τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις στο χόμπυ, το πόσο μακριά θέλεις να καταλήξεις με την αστροφωτογραφία ... κλπ. Προς το παρόν έχω στα άμεσα σχέδια την ψύξη της 350D.

Βέβαια δεν θα συγκρίνεται με μια καλή ccd, πάντως θα υπάρχει μία σημαντική βελτίωση με τις τωρινές αποδόσεις τις (ειδικά το καλοκαίρι).

Εύχομαι υγεία και δημιουργικότητα σε όλους!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πασχάλη, συγχαρητήρια και από εμένα για την υπέροχη δουλειά σου σε όλα τα επίπεδα.

 

Θα έλεγα ότι με το εξαιρετικό FSQ σου και με δεδομένο ότι δεν πας άμεσα σε άλλο σωλήνα (.... :wink: ) το τέλειο πάντρεμα θα ήταν μια κάμερα με μεγάλο αισθητήρα και array αλλά ταυτόχρονα σχετικά μικρό pixel size για να έχεις την καλύτερη δυνατή ανάλυση και image scale. Με λογικό κόστος νομίζω ότι η επιλογή του 8300 είναι μονόδρομος (QHY9, QSI 583ws, κλπ). Βέβαια θα σου δώσει 58'χ44' αλλά με image scale 2.1 πολύ κοντά στο τέλειο. Η DSLR σου, σου δίνει 2 μοίρες + χ 1,5 μοίρες + αλλά με μεγαλύτερο image scale. Οι υπόλοιποι καλοί αισθητήρες έχουν μεγαλύτερα pixels πράγμα που θα σου ανέβαζε το image scale.

 

Βέβαια όλα αυτά είναι θεωρία..... η πράξη δείχνει ότι ο μάστορας κάνει την διαφορά και καταρίπτει τις θεωρίες. Το βλέπουμε στο αποτέλεσμά σου όπως και στον Δημήτρη Κολοβό http://www.astrovox.gr/forum/album_showpage.php?pic_id=9162 με image scale 3.5..... :wink:

 

Συνέχισε την καλή δουλειά 8)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Βασίλη, είσαι απόλυτα σωστός στην τεκμηρίωση σου. Το QHY9 ήταν και είναι μέσα στο μυαλό μου σαν η πιο κατάλληλη επιλογή και με δεδομένη την σχέση απόδοσης κόστους. Επιπλέον τα δείγματα φωτογραφιών της που έτυχαν υπόψιν μου μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Λέω να κάνω λίγη υπομονή ακόμα με την Canon και να δοκιμάσω την ψύξη της. Όπως είπες η (QHY) ccd είναι μονόδρομος!

Να' σαι καλά

Πασχάλης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης