Jump to content

M45: The Pleiades Star Cluster


Aggelos Kechagias

S.w. Mak-Newt. + Qhy8

οδηγηση με S.w. Ed80 + Qhy5

επανω σε Neq6 pro

Εκθεσεις σε Bin 1x1 70 λεπτων

 

stack Maxim

levels Nebulosity

μπλα μπλα μπλα...


From the category:

Σμήνη

· 931 images
  • 931 images
  • 3496 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Άγγελε δέν πρόλαβαν νά σκάσουν μύτη οί Πλειάδες, τίς τσάκωσες. :D

 

Έχεις μαζέψη καταπληκτική πληροφορία! :shock: Εύγε!!!

Φαίνεται όμως ότι μέ τό καινούργιο σύστημα έχεις μιά χρωματική απόκλιση.

Τά μπλέ τείνουν πρός τό πράσινο καί τά κόκκινα πρός τό καφέ.

 

Νά σού προτείνω ένα G2V calibration εάν δέν τό έκανες ήδη.

 

http://www.perseus.gr/Astro-Tips-G2V-Star-Calibr.htm

http://www.starrywonders.com/posts.html

Σύνδεσμος για σχόλιο

Άγγελε πολύ ωραία φώτο,

Λείπουν μόνο τα spikes ( όπως την έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε )

Δες και μία δικιά μου εκδοχή από την Κερατέα http://www.astrofarma.gr/last_photos την οποία θα ξανατραβήξω λόγω του έντονου vinieting από τα φίλτρα και του crop που έκανα λόγω διαφορετικών θέσεων όταν άλλαζα τα φίλτρα.

Ο τροχός έφτασε , αύριο παραλαμβάνω!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλή δουλειά Άγγελε

Το νεφέλωμα βγήκε τζάμι..

λίγο να αφαιρέσεις πράσινο

και να προσθέσεις μπλέ και έρχεται υπέροχη..

(θύμισέ μου το φίλτρο στον guider ειναι το IDAS LPS-V3 ?)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Aγαπητε Αγγελε πολλα μπραβο.

Το καινουργιο σου τηλεσκοπιο εδειξε τα δοντια του.Η πληροφορια που μαζεψες ειναι τρομερη !!! Το λεω και το εννοω αυτο 100%.Μαζεψες πολυ "πραμα".

Στο background που και αυτο το εχεις απο αποψη εστιασης και φωτεινοτητας "πιασει" σωστα ειναι φανερο οτι υπαρχει χρωματικη ανισοροπια.Οπως ξερεις δουλευουμε με τον ιδιο αισθητηρα.Το θεμα αυτο ειναι συνηθισμενο.

Με σωστα flats και bias αυτο δεν θα υπηρχε πιστευω.Θυμασαι την προσφατη κουβεντα μας φιλε για το ιδιο ακριβως θεμα ?Εκει το εστιαζω εγω.

Παντως επειδη δεν βλεπω το δεντρο χανοντας το δασος...η φωτο αυτη ειναι διαφημιση για το τηλεσκοπιο αυτο.Πολληηηηηηηηη πληροφορια ρε φιλε !!!

Και παλι μπραβο !

Σύνδεσμος για σχόλιο
Πολύ ωραία! Χαμός από πληροφορία! Το χρώμα θέλει λίγο διόρθωση όπως είπαν και τα παιδιά. Στέλιο, δεν ξέρω κατά πόσον τα flats θα επηρεάσουν το χρώμα, αλλά εδώ τίθεται και το ερώτημα, ποια είναι τα σωστά flats. Δηλαδή στα πόσα adu πρέπει να είναι ή πού να είναι το ιστόγραμμα. Εγώ πάντως προσπαθώ να το έχω κέντρο, δηλαδή περίπου στα 30k adu.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις παρατηρησεις σας ετσι πρεπει να να γινονται τα σχολια και οχι μονο μπραβο και καλες κουβεντες.

Αντιμετωπιζω προβλημα εδω και μηνες τωρα με το monitor που εχω και δεν μπορω να την ρυθμισω με τιποτα δηλαδη βλεπω μια μεγαλη διαφορα σε σχεση με αλλες οθονες και αυτο εχει σαν αποτελεσμα να κανω λανθασμενη επεξεργασια.

Θα κατσω να ασχοληθω παλι.

Γιωργο εχω αλλο τροπο στα υποψιν απλα δεν το εχω κανει ακομη.

Αντωνη εδω ελεγα πως και πως να ξεφορτωθω τα spikes για να εχουμε στρογγυλα αστερια και μου λες να γυρισω πισω ? με τιποτα μια χαρα ειναι ετσι (αν θελησω spikes παιρνω 2 σουβλακια και τελος :twisted: )

Γιωργο (geonik) ενα απλο ir/uv 1.25 φιλτρακι θες.

Στελιο και εγω δεν πιστευω πως με τα flats θα φτιαξουν τα χρωματα απο μονα τους πρεπει να βαλουμε το βρωμοχερο μας με το ps αλλα συντομα θα το κανω και αυτο που λες ετσι απο περιεργεια.

Σταθη ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος αλλα το adu πρεπει να μας δινει το 1/3 του Maximum δηλάδη γυρω στα 20κ εφοσον το μεγαλυτερο ειναι 65535.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγγελε μεγειά το τηλεσκόπιο.Θα σου πω και εγω με την σειρά μου οτι πήρε φοβερή πληροφορία.Οσο γιά το χρώμα εγώ εβγαλα ελάχιστο πράσινο και απειροελάχιστο κοκκινο και είναι τέλεια.

Μπράβο και παλυ.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Και έλεγα η ιδέα μου είναι η εγώ τα βλέπω πράσινα?Φταίει η οθόνη μου(αυτή μονίμως μου φταίει!!) η το μάτι μου? :D :D Τι θα κάνουμε με αυτά τα monitor ρε Άγγελε?Τα ίδια προβλήματα κι εγώ συνέχεια εχω.Από τότε που με άφησε χρόνια η 19αρα crt lg που είχα τα εχω δει όλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη με αυτήν την παλιοLCD!!! Και για να μην ξεχνιόμαστε η φωτογραφία είναι εξαιρετική φίλε μπράβο!!!!!Περιμένω να την δω διορθωμένη στο χρώμα.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Βασικά με μία ματιά που έριξα στο cloudynights για τα flats της QHY8 είδα ότι λένε για ιστόγραμμα στη μέση. Δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει, πάντως στις DSLR έτσι είναι. Δεν ξέρω άν στην ccd αλλάζει.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητε Αγγελε.

Συμφωνω μαζι σου οτι τα 'σωστα' flats ειναι αυτα στο 1/3 του max saturation.Επειδη χρησιμοποιουμε το ιδιο chip εγω τα παιρνω στα 21.000 περιπου adu max pixel.

Tωρα ως προς το θεμα του χρωμματος θα θελα να ξανατονισω οτι μιλαω παραληλα και για bias...Στις δικες μου φωτος πριν το καλιμπραρισμα εχω το ιδιο ακριβως προβλημα με το χρωμα.Μετα το full calibration (darks,darks for flats,flats,bias) ολα ερχονται στα κεντρα τους και επειτα μπορω στο photoshop να δουλεψω συνολικα.Tα bias λοιπον πιστευω οτι παιζουν και αυτα εξαιρετικα σημαντικο ρολο.

Να σται καλα φιλοι μου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Άγγελε είναι από τις ομορφότερες Πλειάδες που έχω δει!

Όσο για το calibration, μην στενοχωριέσαι βρε αδερφε, το κάνεις οποτεδήποτε, το αρχικό σήμα έχει σημασία.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Εγώ πάντως δε βλέπω πρόβλημα στο backround..συμφωνώ με τον Άγγελο ότι χίλιες φορές χωρίς spikes...είναι πιο φυσική εικόνα. Επίσης για τα χρώματα, όπως είπε ο Γιώργος, ένα G2V calibration είναι πάντα η καλύτερη λύση..για μένα το να πειράζουμε τα χρώματα απ το photoshop είναι καταστροφή της εικόνας, γιατί βάζουμε τα χρώματα που μας αρέσουν ή έχουμε ξαναδεί στο συγκεκριμενο στόχο..είναι σαν να ακυρώνεις την αξιοπιστία του συστήματός σου. Για "φυσικό" χρώμα εφόσον έχει γίνει G2V calibration, θα πρέπει τα επιμέρους αρχεία R, G, B να είναι normalized..το ίδιο "φωτεινά". Απο κει και πέρα, οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρώμα -για μένα- είναι βάψιμο..
Σύνδεσμος για σχόλιο
Άγγελε απλά τέλεια! Έχει αποτυπωθεί πολύ όμορφα το αραχνούφαντο νεφέλωμα που τις περιβάλλει δείγμα ότι έχεις καταγράψει πολύ πληροφορία! :)
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης