Jump to content

Το νεφέλωμα της φούσκας


premier

Στήριξη : Takahashi EM-200

Φωτογραφικός σωλήνας : Vixen R200SS (200/800)

Φωτογραφική κάμερα : ATIK 16hr

Οδηγητικός σωλήνας : Τakahashi Fs-60c ( F=355mm)

Οδηγητική κάμερα : Alccd 5 ( Astrolumina )

Φίλτρο : astronomik H-alpha 13nm

Εκθέσεις : 16 Χ 10 λεπτες , χωρίς Darks και Flats

Astroart , PHD, deepskystacker

Τόπος : ταράτσα του σπιτιού μου - Πολίχνη Θεσσαλονίκη


From the category:

Νεφελώματα

· 5214 images
  • 5214 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Καταπληκτική εικόνα. Τα άστρα είναι άψογα και η Φούσκα διακρίνεται με φοβερή λεπτομέρεια.

 

Θα σε μαλώσω όμως! Πάντα μα πάντα θέλεις Darks, Flats και Bias frames, η εικόνα χάνει το 50% της απόδοσης της χωρίς αυτά. Αφού δουλεύεις που δουλεύεις για να παράγεις αυτήν την εικόνα, αφιέρωσε λίγο χρόνο για αυτά. Θα δείς πόσο πιο ζωντανή θα γίνει η φώτο σου και τι μεγαλείο θα αναδείξει.

 

Συγχαρητήρια και πάλι και περίμένουμε και άλλα τέτοια!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χαίρομαι που σας άρεσε. Πραγματικά, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο αν χρησιμοποιούσα τα darks, flats και bias, αλλά είπα να κερδίσω λίγο χρόνο και να βγάλω και κάποιον άλλο στόχο για να ολοκληρώσω κάποιες δοκιμές . Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που με ενδιέφερε ήταν να μπορέσω να βγάλω με αυτό τον σωλήνα ,R200SS, όσο το δυνατόν πιο στρογγυλα αστέρια.

Εδώ ήθελα όμως να καταθέσω κάποιες προσωπικες εμπειρίες και παρατηρήσεις που έχω για τον συγκεκριμένο τύπο οπτικού σωλήνα, R200SS. Αυτό το εξαιρετικά γρήγορο νευτώνειο ( f/4 ) , παρουσιάζει αρκετες δυσκολίες τόσο στην ευθυγράμμιση των κατόπτρων του , όσο και στην εστίαση παρόλο που προχώρησα στην αντικατάσταση του εργοστασιακού εστιαστή με έναν της Moonlite. Επίσης παρατηρήθηκαν προβλήματα στρέβλωσης του οπτικού σωλήνα .Τα πιο σημαντικά όμως μειονεκτήματα του είναι το λεπτό πρωτεύον κάτοπτρο που διαθέτει και τα χοντρά spikes που συγκρατούν το δευτερεύον κάτοπτρο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το είδωλο των αστέρων είναι τριγωνικό .

Συμπέρασμα : Ο συγκεκριμένος σωλήνας δεν συγχωρει κανένα μηχανικό ή οπτικό σφάλμα.

 

Καλή συνέχεια σε όλους.

 

Άρης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολυ ωραια φωτογραφια!!! Πολυ προσεγμενο αποτελεσμα..!! Συγχαρητηρια!!

 

Σχετικα με το collimation νομιζω οτι με τα σωστα εργαλεια μπορει να γινει πολυ καλη και ευκολη δουλεια. Προσωπικα παλαιοτερα ειχα προβληματιστει αρκετα με αυτο το θεμα, πλεον ομως εχει γινει διαδικασια ρουτινας.

 

Σχετικα με τον εργοστασιακο εστιαστη, θεωρω οτι παρεχει ικανοποιητικη σταθεροτητα. Οσο δε για την απαιτουμενη ακριβεια-αναλυση στην κινηση του, που χρειαζεται για σωστη εστιαση σε εναν τοσο ''γρηγορο'' εστιακο λογο, ολα λυνονται με την τοποθετηση μοτερ στον ηδη υπαρχον εστιαστη.

 

Οσο για το δευτερευον συμφωνω απολυτα! Η αραχνη ειναι ενα θεμα..πλην των ''περιεργων'' spikes που δημιουργει, εχει αυξησει αρκετα και την παρεμποδιση με οτι συνεπαγεται αυτο.

 

Υ.Γ. Η στρεβλωση του σωληνα διορθωθηκε? Εγω ακομα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. (Νομιζω οτι σε καποιες περιπτωσεις η στρεβλωση μπορει να αντιμετωπιστει με αλλαγη των δακτυλιων συγκρατησης του σωληνα..προσωπικα εχω βγαλει το εργοστασιακο dovetail που μου φανηκε αρκετα κοντο, και τοποθετησα τους δακτυλιους σε μεγαλυτερη μεταξυ τους αποσταση κατ'ευθυαν πανω σε μια πλακα της vixen).

 

Και παλι συγχαρητηρια για αυτο το υπεροχο αποτελεσμα!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης