Jump to content

panmar

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από panmar

  1. Καλημέρα σας! 

    Έχει αγοράσει κάποιος από το teleskopy.pl με χρήση VAT για την αφαίρεση του ΦΠΑ?  και αν ναι γνωρίζετε τη διαδικασία; θα πρέπει ο ΑΦΜ να είναι συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως πχ ηλεκτρονικό εμπόριο ή επαγγελματική δραστηριότητα σχετική με τα προς πώληση προϊόντα ή μπορεί να είναι και άσχετος ;

  2. 5 hours ago, DJMIKE said:

    Οταν έβαλες το 1,25 προσοφθάλμιο έβγαλες τον ανταπτορα των 2" η τον άφησες πάνω στο τηλεσκόπιο. Αν τον άφησες επάνω είναι φυσιολογικό να μην  εστιάζει. Ανάλογα με το προσοφθάλμιο βάζεις τον ανάλογο αντάπτορα και όχι τον 1,25" πάνω στον 2" .

    Έδωσες λύση! Όντως φιλε...αυτο εφταιγε. Να' σαι καλα! Σ ευχαριστω πολύ!!!

    • Μου αρέσει 2
  3. Δε ξερω κ εγω κολλησα γιατι οταν το πηρα το τσεκαρα και εστιαζε μια χαρα και εκτοτε ηταν στο κουτι του.

    Ναι ειμαι σιγουρος για την εστιαση....για τον εστιαστη δεν ειμαι γιατι ετρωγε κατι σκαλωματα στο πανω-κατω...δε ξερω. Θα κανω μια δοκιμη παλι σημερα το απογευμα.  Για τεχνικο σε Αττικη ελεγα αλλα οκ...λογικα με το laser απο πλανηταριο θα μαι οκ.

     Σ ευχαριστω πολυ

    • Μου αρέσει 1
  4. Γεια σας ξανά...

    Λοιπόν μετά κόπων και βασάνων απέκτησα μεταχειρισμένα ενα skywatcher 200/1000 και μια Avx Celestron. Απόψε ηταν η 1η απόπειρα να το στήσω με σκοπό να κάνω alignment...και τι βλεπω? Τιποτα! Δεν κατάφερα να δω οτιδήποτε...θολούρα μονο! Δοκίμασα διαφορετικά προσοφθάλμια...τίποτα. τσεκαρα τον εστιαστη, τίποτα. Το ειχα εξω μισή ωρα τουλαχιστον...και δε φταιει ο ουρανός γιατι απο το finderscope εβλεπα άψογα. Να θελει collimation?

    Επίσης γνωρίζετε καποιον επαγγελματία για τεχνικά ζητήματα γιατι ειμαι newbie και δεν μου εχω εμπιστοσύνη?

  5. Καλησπέρα! Να ζητησω τη γνωμη σας σε κάτι ακόμα ; εκανα δοκιμές στη σελίδα https://astronomy.tools/calculators/field_of_view/?fov_messier_object=&fov_solar_system_object=&fov_object_search=&fov_telescope_focal_length=600&fov_telescope_aperture=80 για να μπορέσω να πάρω μια εικόνα για το πως θα δω τον Κρόνο με το τηλεσκοπιάκι μου. Εβαλα τις διαστάσεις (1000/127) και δοκιμασα ενα 3.5mm με barlow το οποίο εδινε μια "αξιοπρεπή" εικόνα. Αξίζει να πάρω και ένα 3.5mm λοιπόν ή δε θα το σηκώσει το τηλεσκοπιό μου ; 

    Επίσης είναι λογικό που με τον SW 40mm δεν μπορώ να κοιτάξω εξ επαφής στο προσοφθάλμιο και πρέπει να απομακρύνομαι λιγάκι για να βλέπω; οσο πλησιαζω ειναι σα να γίνεται βινιετάρισμα (μακαρι να ξερα τη σωστή ορολογία αλλά ακόμα δεν...)

     

  6. Καλησπερα. Διαβαζοντας τις συμβουλες και των δυο σας κλινω προς τον Zoom με τον Barlow (Celestron) για ολους τους λογους που αναφερατε. Και επειδη,αν ολα πανε καλα, σκεφτομαι στο μελλον να παρω κατι καλυτερο, θα ειναι χρησιμο να μην αλλαζω παλι προσοφθαλμια και να επενδυσω σε φιλτρα. Να ειστε καλά και σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και τη γνωση.

  7. Καλησπέρα !

    Εχω αυτο https://www.planitario.gr/gr/starsense-explorer-lt-127az.html  και μεχρι στιγμης χρησιμοποιω τα default του (25mm, 10 mm κ ενα Barlow )

    Θα μπορουσε καποιος να μου προτεινει καταλληλα προσοφθάλμια για να μπορεσω να μεγιστοποιήσω τις δυνατοτητες του συγκεκριμενου τηλεσκοπιου; 

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης