Jump to content

Dimitrisanagn

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Dimitrisanagn Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Σπάνιος
  • Conversation Starter

Recent Badges

5

Φήμη

  1. Κωστα σε ευχαριστω πολύ και πάλι που μπήκες στον κόπο να το ψάξεις. Κλασικά για πωλητές απο Κίνα οι προδιαγραφές που αναφέρουν στα site ειναι ό,τι να'ναι. Και ο ποιοτικός έλεγχος δεν είναι καλύτερος... Για παράδειγμα αρκετοί παραπονούνται ότι σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός ο μηχανισμός του ζουμ γίνεται πολύ σφιχτός. Πάντως δεν έδωσα ιδιαιτερη σημασία στα reviews του amazon και των καταστημάτων. Τουλάχιστον στο amazon οι θετικές αξιολογήσεις είναι πολλές φορές fake. Βρήκα κάποια threads σε φορουμ του εξωτερικού που συγκρίνουν αυτούς τους φακούς με τους αντιστοιχους 8-24 της celestron και της baader. Εννοείται ότι δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Baader, αλλά η γενική εντύπωση είναι ότι δεν είναι και τόσο πολύ χειρότερος, ιδιώς για χρήση με εισαγωγικά τηλεσκόπια και βέβαια για χρήστες που είτε θέλουν κάτι σε χαμηλό budget είτε δεν τους νοιάζει αυτή η διαφορά στην ποιότητα. https://www.cloudynights.com/topic/724728-70-svbony-8-24-mm-zoom/page-6#entry10551885
  2. Σας ευχαριστω πολύ! Ξαναδιαβάζοντας τα specs των zoom και κάποια reviews, βλέπω ότι και ο 7-21 και ο 8-24 της Svbony αυξάνουν το FOV καθώς αυξανει η μεγέθυνση, όπως και οι άλλοι zoom. Και ποιοτικά λένε ότι είναι αξιοπρεπείς. O zoom της Baader ξεφεύγει. Θα ήθελα να μείνω στα 100 Ευρώ max.
  3. Καλησπέρα, μετά τις πρώτες παρατηρήσεις με το heritage 130p είδα ότι θέλω μεγαλύτερη μεγέθυνση από το προφθάλμιο των 10χιλ για πλανήτες. Τι θα προτείνατε με σχετικά καλό eye relief, καθώς φοράω γυαλιά και το τηλεσκόπιο το χρησιμοποιεί και μικρο παιδί? Να πάρω ένα barlow 2x ή να δω κάτι σαν και αυτά (ή και τα δύο): Svbony 6mm - 68o , 17mm eye relief Svbony 7-21 mm zoom με ;eye releif 16.4 -18 mm https://planitario.gr/gr/ultrawide-6mm-o31-8mm.html Ευχαριστώ πολύ!
  4. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Πολύ αναλυτικός ο οδηγός, απαντάει σε όλα τα τεχνικά ερωτήματα που είχα. Αρκεί τώρα να σιγουρευτώ, για αυτό που ήταν και το πρώτο σχόλιο του Κώστα στα ερωτήματα μου. Τελικά ένα μικρό παιδί θα θέλει και θα μπορεί να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις που θα διατηρούν το αντικείμενο εστιασμένο προς παρατήρηση? Μονο η δοκιμή θα δώσει την απάντηση μάλλον.
  5. Σε ευχαριστώ πολυ, ωραίος ο τύπος και κατατοπιστηκότατος. Τα βασικά τα κάνω και τώρα με μηχανή και τρίποδο που έχω, οπότε βλεπουμε και προχωράμε σιγά σιγά στο επόμενο επίπεδο αν κολλήσουμε!
  6. Τι να πω .. ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια! Πολύ πληροφόρηση και ώρα για λίγο περισσότερο διάβασμα από μέρους μου για να τα ξεδιαλυνω!
  7. Χμμ, ίσως θα πρέπει να ρωτήσω το κατάστημα τότε, αν είναι προσφατης παραγωγής η όχι και αν μου απαντήσουν ειλικρινώς ... Κι εγώ με την "καλλιτεχνική" ασχολούμαι , όσο αδόκιμος και αν είναι ο όρος, αλλά ας τον χρησιμοποιήσουμε για να ξεχωρίσουμε από τους επαγγελματίες 😀 Θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω κάποια στιγμή την αστροφωτογραφια, αλλά όταν τρέχεις με οικογενειακές υποχρεώσεις, ακόμη και η απλή φωτογραφηση κάποιες στιγμές γίνεται πολυτέλεια, πόσο μάλλον όταν απαιτούνται πολύωρες εκθέσεις η επεξεργασίες. Οπότε θα συμφωνήσω 100% με τους προβληματισμούς που έθεσες. Ίσως αν δεν κολλήσω με την παρατήρηση και είναι καταλληλότερες οι συνθηκες της καθημερινότητας μου να αξίζει να το δοκιμάσω. Αλλά ναι για τώρα , θα εστιασω στην παρατήρηση και σε διάβασμα σχετικά με το αντικείμενο. Άλλωστε θα έχω και άπειρες ερωτήσεις να απαντήσω! Μακάρι να έβρισκα να πάρω ένα τώρα που φεύγουμε διακοπές και θα είναι πιο ιδανικές οι συνθήκες παρατήρησης, αλλά δεν το βλέπω.. Σε ευχαριστώ ξανά για τη βοήθεια και το χρόνο σου.
  8. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την λεπτομερή απάντηση. Για την αστροφωτογραφια περισσότερο ρωτάω για να καταλάβω αν το 130 προσφέρεται για αυτή μελλοντικά, παρά ως άμεση επιθυμία. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία, οπότε τουλάχιστον το κομμάτι του κόστους το καταλαβαίνω. Αρχικά θέλω να εστιασω στην παρατήρηση, να ευχαριστηθεί και το παιδί τη διαδικασία και την αστρονομία και γιατί όχι, μακάρι να την αγαπήσουμε και οι δύο. Όταν λες πως μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν πρόβλημα, γνωρίζουμε πότε βγήκαν οι βελτιωμένες εκδόσεις και αν τις ξεχωρίζουμε κάπως?
  9. Καλησπέρα Κωστα! Γενικά είναι καλή στη λεγόμενη λεπτη κινητικότητα και επιδεξιότητα. Τώρα το θέμα της υπομονής είναι σχετικο σε αυτή την ηλικία. Με κάποια πράγματα υπάρχει γαιδουρινη υπομονή και πείσμα! Πολλή σωστή η παρατήρηση με την παρακολούθηση. Κι εγώ δε θα ήθελα να τα βρίσκει αυτόματα. Νομίζω το astrofi κάνει αυτό.. Έχεις κάποια να προτείνεις σε περίπτωση που προτιμηθεί βάση με μοτέρ? Σε ευχαριστώ πολύ.
  10. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Ψάχνω heritage 130p η παρόμοιο (bresser dobson 5 πχ) για ΑΜΕΣΗ αγορά από Αθήνα ή Σπάρτη/Τρίπολη. Μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ευχαριστώ πολύ.

    - €

  11. Σε ευχαριστώ! Απ' ότι καταλαβαίνω οι απαιτήσεις της αστροφωτογραφιας είναι διαφορετικές από αυτές της παρατήρησης. Στο budget που κινούμαι θα μπορέσω να βρω κάτι που να μπορεί να καλύπτει σχετικά και τα δύο? Τουλάχιστον στο βαθμό ενός αρχάριου που μετά θα αποφασίσει ποιον από τους δύο δρόμους θέλει να ακολουθήσει/αναβαθμίσει.
  12. Καλησπέρα και απο εμένα στην παρέα και ευχαριστώ για την αποδοχή. Ενδιαφέρομαι να βοηθήσω την εξάχρονη κόρη μου να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον που δείχνει για την αστρονομία και να μάθω κι εγώ βέβαια! Θα ήθελα να πάρω το πρώτο τηλεσκόπιο που να είναι σχετικά εύκολο στη χρήση και κυρίως να μην την κάνει να βαρεθεί και την αποθαρρύνει. Διάβασα αρκετά νήματα εδώ και σε κάποια ξένα forums που προτέινουν τα dobson και ένα heritage 130p είναι μάλλον η καταλληλότερη επιλογή για έναν αρχάριο. Θα έχω την επιλογή να το αγοράσω και από Αγγλία, οπότε και κοστολογικά μου έρχεται αρκετά καλά. Θα παρατηρούμε κατα βάση από ταράτσα στην Αθήνα κοντά στον Υμηττο, αλλά θέλω να το παίρνουμε και στο εξοχικό στον Ωρωπό ή σε εκδρομές. Φαντάζομαι αρχικά θα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για τη μικρή οι πλανήτες, αλλά μάλλον DSO για μένα. Με βάση αυτά όμως έχω κάποιες αρκετές ερωτήσεις και ελπίζω να με βοηθήσετε στην επιλογή μου: 1. Μήπως θα έπρεπε να προτιμήσω κάποιο μικρότερου διαμετρήματος αλλά ελεγχόμενο μέσω εφαρμογής όπως το Astrofi 90, το Starsense LT114AZ ή το Virtuoso 114p? Καταλαβαίνω ότι η διαδικασία εύρεσης των αντικειμένων έχει την ομορφιά της και εμένα μου αρέσει, αλλά φοβάμαι μήπως την κουράσει και την αποθαρρύνει. Από την άλλη μήπως αυτές οι εφαρμογές είναι τελικά gimmics και η ποιότητα παρατήρησης είναι κακή? 2. Υπάρχουν άλλες επιλογές να προτείνετε εκτός από το 130p με budget έως 400 Ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα ήθελα σταδιακά να το χρησιμοποιεί τελικά και μόνη της. 3. Μπορώ να συνδέσώ mirrorless μηχανη με τον κατάλληλο ανταπτορα στο 130p? Φαντάζομαι αν ναι, για long exposure πρέπει να κάνει tracking, οπότε θα πρέπει μελλοντικά (αν τελικά θέλω) να πάρω κάποιο Goto mount? 4. Πάλι λόγω τιμής μπορει να είναι ευκαιρία να πάρω κάποια καλά αξεσουάρ (ακόμη και μεταχειρισμένα) από Αγγλία. Τι θα προτείνατε ότι χρειάζεται το συγκεκριμένο μοντέλο? Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το κατεβατό! Απλά θα ήθελα να κάνω την πιο σωστή επιλογή, ελπίζοντας να έχει κάποιες δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον. Δημήτρης
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης