Jump to content

thank

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της thank Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Month Later
  • First Post
  • Week One Done
  • Conversation Starter

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Oκ Κωστα σε ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια σου. Νομιζω θα αγορασω απλα κατι να με καλυπτει σε αυτο που θελω τωρα δηλαδη στην παρατηρηση των DSO. Αν αποφασισω μελλοντικα να ασχοληθω με την ΑΦ τοτε θα δω τι θα κανω, το πιο πιθανων ειναι να αγορασω και κατι άλλο ή να πουλησω το αρχικό τουλεσκπειο γιατι απο οτι καταλαβα δεν εχει νοημα στην πρωτη μου αγορα να σκεφτομαι απο τωρα τι να παρω ετσι ωστε στο μελλον να κανει και για ΑΦ, γιατι δεν γινεται να τα εχεις ολα με την μία οπότε καλυτερα σιγα σιγα... Αυτη την στιγμη ειμαι ανάμεσα στο '' SΚΥWΑΤCΗΕR Dobsonian 8 PYREX" ( https://planitario.gr/gr/dobsonian-8-pyrex.html ) και στο καινουριο dobsonian μοντελο το οποίο και αυτο μου το προτειναν, το ''Bresser Messier 8" ( https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p15667_Bresser-Messier-8--Dobsonian-Telescope-with-2-5--Focuser.html ). Το Skywatcher έρχεται με μεγαλύτερο ανιχνευτή και 2 προσοφθάλμιους φακούς, το Bresser με ηλιακό φίλτρο και tube rings για τα οποία μου ειπαν πως πιθανότατα δεν θα ήταν πολύ χρήσιμα. Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια διαφορά που αξίζει να ωστε να προτιμήσω ένα από τα δύο;
  2. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας, το εκτιμώ πολύ. Σκέφτομαι να μην προτρεχω και να αγοράσω ένα ''skywatcher dobsonian 8'' PYREX'' . Μπορώ στο μέλλον να χρησιμοποιήσω το ίδιο τηλεσκόπιο σε άλλη βάση για αστροφωτογραφία με την κάμερά μου; Ρωτάω γιατί κάπου διαβασα ότι πρακτικά δεν μπορείς να χρισημοποιησεις τετοιο τηλεσκοπιο έτσι και αν θες ΑΦ πρέπει να πάρεις ένα σετ κατάλληλο για αυτή την χριση για αρχάριους. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Απο οτι καταλαβα καλυτερα να μην ξοδεψω μεγαλο ποσό στο πρωτο τηλεσκοπιο και να παρω κατι το οποιο θα με κανει να μαθω τον ουρανο και να μαθω τι θελω απο ενα τηλεσκοπιο ειδικα αν δεν καταφερω να βρεθω σε καποιο αστρο-παρτι η κατι αναλογο ωστε να εχω μια ιδεα πριν παω να αγορασω.
  4. Οκ, κατάλαβα σε ευχαριστω Κωστα για τις συμβουλες, τότε θα επικεντρωθώ στην απλή παρατήρηση ωστε τα χρηματα να πιαοσυν τοπο εκεί. Έχω διαβάσει ότι τα αντικείμενα πέρα από το ηλιακό σύστημα ουασιαστικα μοιάζουν με γκρίζες μουτζουρες ανεξαρτητα το τηλεσκοπιο και φοβάμαι να μην απογοητευτώ διοτι ελπιζω να βλεπω πραγματα περα αποα το ηλιακο συστημα. Καταλαβαινω πως δεν θα δω αυτο που βλεπω στις φωτογραφιες προφανως. Γενικα ειμαι συντονισμενος στο forum και ελπιζω να γινει καποια εξορμηση κοντα στην Αθηνα για να παρω μια ιδεα αλλα μεχρι να γινει αυτο μπορει να περασει πολυς καιρος ειδικα τωρα που χειμωνιάζει. Εαν με ενα 10'' προκειται να δω μεγαλη διαφορα στα DSO τοτε καλυτερα να περιμενω ωστε να αγορασω κατι τετοιο για να το χαρω περισσοτερο, αλλα γενικα γυρω γυρω που ψαχνω ολο βλεπω για 8'' οτι ειναι αυτο που ψαχνω για αρχη ομως με προβληματισε αρκετα το γεγονος οτι τα μακρινα (περα απο το ηλιακο συστημα) νεφελωματα και γαλαξιες φαινονται σαν γκριζες μουτζουρες.
  5. Επίσης θα με ενδιέφερε και η αστροφωτογραφια αλλά διαβάζω πως τα dob δεν είναι για αυτήν την χρήση. Γιατι συμβαίνει αυτό; Θα πρέπει να έχω βάση με μοτέρ αν θέλω να χρησιμοποιώ και την φωτογραφική μηχανή μου;
  6. Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα για την απάντηση. Μέχρι στιγμής σκέφτομαι για το Dobsonian 8" που έχει το πλανητάριο στα 589€. Αρχικά και εγώ σκεφτόμουν για κάτι μεταχειρισμένο στις 10" αλλά δεν έχω καμία εμπειρία οπότε δεν θα μπορώ να κρίνω την κατάσταση του τηλεσκοπίου και φοβάμαι μην την πατήσω. Γενικά έχω αυτοκίνητο όποτε θα μπορώ να το μεταφέρω και για πάνω από έναν μήνα κάθε χρόνο πηγαίνω στην επαρχεία οπότε η φωτορύπανση δεν με απασχολεί και τόσο πολύ.
  7. Γεια χαρα σε ολους και ευχαριστω για την αποδοχη! Ενδιαφερομαι να αγορασω το πρωτο μου τηλεσκοπιο. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι το βαθυ διάστημα. Επειδη προκειται για το πρωτο μου τηλεσκοπιο δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 500$ όμως θα ηθελά να παρω κατι που να μου κρατησει το ενδιαφερρον. Καταλαβαίνω πως το ποσο μακρια θα μπορω να παρατηρησω εξαρτάται αρκετα απο τα χρήματα για αυτό θα ήθελα οσα χρηματα διαθεσω να μεταφραστουν σε παρατηρηση οσο το δυνατο μεγαλυτερης αποστασης. Απο οτι εχω καταλαβει καλυτερα να ψαχνω για κατοπτρικα τηλεσκοπια. Με 500$ μπορω να παρατηρησω αρκετά βαθύτερα απο τα ορια του ηλιακου συστηματος ή θα πρεπει να παω σε περισσοτερα χρημαστα? Επισης σε ποια χαρακτηριστικα θα πρεπει να εστιάσω? Με ενθουσιάζει πολυ η αστρονομία απο παιδι και ανυπομονω πολυ για το πρωτο μου τηλεσκοπιο. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!!
  8. Γεια χαρά σε όλους και ευχαριστώ για την αποδοχή. Μένω στην Αθήνα και σκοπεύω να αγοράσω το πρώτο μου τηλεσκόπιο και έχω ξεκινήσει το ψάξιμο γενικά. Αλλά όπως διάβασα και στο forum καλύτερα πρώτα να έρθω σε κάποια εξόρμηση για να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα. Σε αυτό το topic μπορώ να ενημερώνομαι για τυχόν εξορμήσεις; Υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης