Jump to content

HalRama

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από HalRama

  1. Ζητάω συγνώμη για την απρόσεκτη δημοσίευση, κάτι το οποίο δεν έγινε φυσικά σκόπιμα. Απλά νόμιζα ότι όπως συνέβη το 2003, έτσι κατά κάποιο περίεργο τρόπο θα συνέβαινε και φέτος. Φιλικά.
  2. Επειδή φαντάζομαι ότι αρκετοί θα έχουν λάβει e-mail σχετικά με το ότι ο Άρης θα φαίνεται σαν την πανσέληνο στις 27 Αυγούστου, προτείνω το παρακάτω site για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης... http://www.universetoday.com/2006/07/27/no-mars-wont-look-as-big-as-the-moon-in-august/ Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι για πόσες μέρες θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει αυτό το φαινόμενο από την Αθήνα, διότι θα λέιπω εκτός Ελλάδας μέχρι τις 29 Αυγούστου και δυστυχώς εκεί που θα είμαι δεν θα έχω το τηλεσκόπιο μαζί μου. Ευχαριστώ.
  3. Γεια σας αγαπητοί μου φίλοι, Είμαι νέος στην αστροπαρατήρηση (έχω τηλεσκόπιο λιγότερο από ένα μήνα - έχω παρατηρήσει μόνο Σελήνη και Δία) και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Αύριο θα πάω στη Μάνη εκδρομή στο σπίτι ενός φίλου μου (συνεπώς, εξαιρετικό seeing) και θέλω να πάρω μαζί μου το 8'' μου τηλεσκόπιο. Θα ήθελα να μου υποδείξετε προς τα που να το στρέψω ώστε να αποζημιωθώ για την εκδρομή μου, μιας και δεν έχω συχνά την ευκαιρία να κάνω παρατήρηση από ένα σκοτεινό μέρος. Το τηλεσκόπιό μου είναι TS-GSO 200 (εστιακή απόσταση 1200mm) και τα προσοφθάλμια που έχω είναι 32, 25, 15, 9, 6mm και ένα barlow 2Χ. Το κακό είναι ότι αύριο θα έχει φεγγάρι, αλλά κάθε συμβουλή σας θα μου ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ: Γαλαξίες??? Ανδρομέδα??? Whirlpool??? εύκολα???
  4. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για τις συμβουλές που μου έδωσαν στην πρώτη επίσκεψή μου στο forum. Θα ήθελα επίσης να τους "προειδοποιήσω" ότι θα τους ξαναενοχλήσω με περισσότερες απορίες, όσο οι παρατηρήσεις μου και η διάθεση για να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας θα αυξάνονται. Επίσης, για τον φίλο μου τον rama, θέλω να του πω ότι όταν έκανα την εγγραφή μου στο forum, το πρώτο nickname που έβαλα ήταν το rama, αλλά διαπίστωσα με χαρά ότι ήδη το χρησιμοποιούσε κάποιος άλλος. Φίλε rama επισκέψου τη διεύθυνση www.rendezvouswithrama.com ή κάνε search στο Google για την επερχόμενη ταινία βασισμένη στο βιβλίο του Arthur. Βέβαια, μου φαίνεται ότι έχει κολλήσει κάπως, αλλά τουλάχιστον είναι μία ελπίδα. Φιλικά... HalRama.
  5. Καλώς ήλθα στον χώρο σας. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, ο κολλητός μου φίλος τον οποίο και θα παντρέψω σύντομα, μου έκανε "κουμπαριάτικο" δώρο ένα τηλεσκόπιο, ξέροντας το ψώνιο μου (αλλά και την οικονομική μου δυνατότητα!). Μέχρι τώρα ήμουν της θεωρίας, έχω παρακοληθήσει το Πανελλήνιο Συνέδριο που έγινε πέρυσι (συμμετέχοντας και στην εκδρομή στο Κρυονέρι) και γενικά διάβασμα στον ελεύθερό μου χρόνο (αστροφυσική, κοσμολογία, κλπ). Το τηλεσκόπιό μου είναι ένα Κατοπτρικό Νευτώνιο 8'' με dobsonian βάση. Μένω στον Άλιμο και έχω μπροστά στο μπαλκόνι μου αρκετό ανοιχτό χώρο για παρατήρηση (με Ν - ΝΔ κατεύθυνση) και σχετικά λίγα φώτα για τα δεδομένα της Αθήνας. Χθες το βράδι παρατήρησα για πρώτη φορά με δικό μου τηλεσκόπιο το φεγγάρι και πραγματικά το θέαμα ήταν υπέροχο. Όπως όμως κάθε "γκάβακας", έτσι και εγώ έχω να κάνω κάποιες ερωτήσεις: 1. Με δεδομένη την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου μου (1200), ποιός προσοφθάλμιος / μεγένθυση πιστεύετε ότι είναι ο πιο κατάλληλος για παρατήρηση του Δία ή της Αφροδίτης? 2. Παρατηρώντας τον Δία, δεν μπόρεσα να δω το κοκκινωπό του χρώμα, και όταν έβαλα το κόκκινο φίλτρο μπροστά, ο Δίας έγινε τελείως κόκκινος χωρίς να αναδεικνύονται οι λεπτομέρειές του. Παίζει μεγάλο ρόλο ότι αυτήν την περίοδο είναι χαμηλά στον ορίζοντα ή ότι είναι κοντά στο φεγγάρι? 3. Επειδή νομίζω ότι με το τηλεσκόπιο που έχω είναι δυνατή η παρατήρηση γαλαξιών, τι προσοφθάλμιο πρέπει να χρησιμοποιήσω για να δω γαλαξίες? Επειδή στο σαλόνι του σπιτιού μου - αντί για πίνακες - έχω 3 μεγάλα πόστερ με τον Whirlpool, τον Sombrero και τη σύγκρουση του NGC 2207 με τον IC 2163, μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να τους δω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση... ΄ Φιλικά HalRama
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης